ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΣΚΟΤΑΔΙ

Αρχέγονο χάος, οι δυνάμεις τους χάους, η πηγή του υπαρξιακού δυαδισμού, η εμβρυική κατάσταση του κόσμου. Το σκοτάδι ουσιαστικά δεν είναι κακό, αφού αποτελεί τη βάση του φωτός που αναδύεται από αυτό και με αυτή την έννοια είναι ανεκδήλωτο φως.

Το προκοσμογονικό, προγενέθλιο σκοτάδι προηγείται τόσο της γέννησης όσο και της μύησης και συνδέεται με τις καταστάσεις μετάβασης, όπως στο θάνατο και στη μύηση. Η κυοφορία και η δημιουργία λαμβάνουν χώρα στο σκοτάδι και το καθετί επιστρέφει στο σκοτάδι κατά το θάνατο και τη διάλυση.

Το σκοτάδι και το φως είναι η δυαδική όψη της Μεγάλης Μητέρας ως δημιουργού και καταστροφέα. Γέννηση, ζωή και έρωτας, αλλά επίσης θάνατος και αποσύνθεση. Αυτό συμβολίζεται επίσης και με τις Μαύρες Παρθένες, το γιν και το γιανγκ, τον σάκτα και τη σάκτι.

Ινδουισμός

Η σκοτεινή όψη της Κάλι σαν Χρόνου καταστροφέα. Η κακοποιός όψη της Ντουργκά.

Πολιτισμός των Περσών

Η δύναμη του Άνγκρα Μαϊνιού, ή Αχριμάν, Κυρίου του Ψεύδους και του σκότους.

Κινέζικος πολιτισμός

Η γιν, θηλυκή, παθητική αρχή.

Διδασκαλίες του Ισλάμ

Αδιακρισία.

Χριστιανισμός

Ο διάβολος, ο Πρίγκηπας του σκότους, πνευματικό σκοτάδι, αιχμαλωσία.

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image