ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΣΟΥΤΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΧΚΑΡΑΝΑ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΕΦΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μία από τις κύριες λειτουργίες εκείνων που θα εκγυμνάζουν τις διάνοιες των νηπίων της φυλής, θα είναι ν’ αποφασίζουν, όσο γίνεται πιο νωρίς στη ζωή, ποια από τις επτά προσδιοριστικές ενέργειες έχει τον έλεγχο σε κάθε περίπτωση.

Η τεχνική που θ’ αποφασιστεί αργότερα, θα διαμορφωθεί από αυτή τη σημαντική αρχική απόφαση.

Ο τόνος του παιδιού και η ποιότητά του θα προσδιορίζεται νωρίς και ολόκληρο το σχέδιο της εκγύμνασής του θ’ αναπτύσσεται απ’ αυτή τη βασική αναγνώριση. Αυτό δεν είναι ακόμη εφικτό, σύντομα όμως θα γίνει, όταν η ποιότητα και η φύση κάθε ατομικού αιθερικού σώματος θα μπορεί ν’ ανακαλυφθεί επιστημονικά.

Ο αντικειμενικός σκοπός είναι ν’ ασχοληθούμε με την περισσότερο καθολική και άμεση ανάγκη της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των διαφόρων όψεων του κατώτερου εαυτού, ώστε ν’ ανακύψει μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κατόπιν της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ της ψυχής και της Πνευματικής Τριάδας, ώστε να γίνει κατορθωτή η ελεύθερη επίδραση της συνείδησης και μία πλήρης ταύτιση με τη Μία Ζωή.

Έτσι οδηγούμαστε στην απώλεια της αίσθησης της χωριστικότητας και στη συγχώνευση του μέρους με το Όλο, χωρίς να απωλεσθεί η ταυτότητα.

Εδώ θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα ένα ενδιαφέρον σημείο. Κρατά το κλειδί για τη μελλοντική ανέλιξη της φυλής. Οι σπουδαστές θα πρέπει να εκγυμναστούν ώστε να διακρίνουν ανάμεσα στη σουτράτμα και την ανταχκάρανα.

Η σουτράτμα είναι το νήμα της ζωής και η  αναταχκάρανα είναι το νήμα της συνείδησης. Το πρώτο νήμα είναι η βάση της αθανασίας και το δεύτερο η βάση της συνέχειας. Εδώ βρίσκεται μία λεπτή διάκριση για τον ερευνητή. Το ένα νήμα (η σουτράτμα) συνδέει και ζωοποιεί όλες τις μορφές σ’ ένα λειτουργικό σύνολο και ενσωματώνει μέσα του τη θέληση και το σκοπό της εκφραζόμενης οντότητας, είτε αυτή είναι άνθρωπος, είτε Θεός, είτε ένας κρύσταλλος.

Το άλλο νήμα (η ανταχκάρανα) ενσωματώνει την ανταπόκριση της συνείδησης, που βρίσκεται μέσα στη μορφή, προς μία σταθερά διευρυνόμενη έκταση επαφών μέσα στο όλο που την περιβάλλει.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo Google Trends

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.