ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

 

Συνέχεια του άρθρου ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ & ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Είναι φρόνιμο ν’ αποδεχθούμε το γεγονός ότι είμαστε σε θέση ν’ αρχίσουμε την οριστική διαδικασία κατασκευής του δεσμού ή της γέφυρας μεταξύ των διαφόρων όψεων της ανθρώπινης φύσης, ώστε αντί για διαφοροποίηση να υπάρξει ενότητα και αντί για μία μετακινούμενη προσοχή εδώ κι εκεί μέσα στο πεδίο της υλικής ζωής και των συγκινήσεων, να μάθουμε να ελέγχουμε το νου και να γεφυρώνουμε τις διαιρέσεις.

Έτσι θα μπορούμε να κατευθύνουμε την προσοχή με οποιοδήποτε επιθυμητό τρόπο και όλες οι όψεις του ανθρώπου, πνευματικές και υλικές θα μπορούν να εστιάζονται όπου απαιτείται.

Αυτό το γεφυρωτικό έργο έχει ήδη επιτευχτεί κατά ένα μέρος. Η ανθρωπότητα έχει ήδη, σαν σύνολο, γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της συγκινησιακής φύσης  και του φυσικού σώματος.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι:

Οι κατώτεροι τύποι της ανθρωπότητας χρησιμοποιούν το νήμα της ζωής ή σουτράτμα καθώς αυτή διέρχεται από το αιθερικό σώμα.

Οι μέσοι άνθρωποι, σε επίπεδο συνείδησης, χρησιμοποιούν σχεδόν εξ ολοκλήρου εκείνο το τμήμα της σουτράτμα που διέρχεται από το αστρικό πεδίο. Οι αντιδράσεις τους βασίζονται κυρίως πάνω στην επιθυμία και είναι συγκινησιακές.

Οι διανοητικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τη σουτράτμα καθώς διέρχεται από τα κατώτερα επίπεδα του νοητικού πεδίου και , μέσω του αστρικού, κατέρχεται προς το φυσικό στα δύο του τμήματα (ως νήμα της ζωής και ως νήμα της συνείδησης). Οι δραστηριότητες αυτών των τύπων ενεργοποιούνται από το νου κι όχι από την επιθυμία.

Οι ζηλωτές χρησιμοποιούν τη σουτράτμα καθώς διέρχεται από τα δύο κατώτερα υποπεδία των αφηρημένων επιπέδων του νοητικού πεδίου κι αρχίζουν βαθμιαία να δομούν τη γέφυρα ανάμεσα στην Πνευματική Τριάδα και την Προσωπικότητα. Η δύναμη του Εγώ μπορεί ν’ αρχίσει να γίνεται αισθητή.

Οι υποψήφιοι για μύηση και οι μυημένοι, μέχρι την τρίτη μύηση, χρησιμοποιούν και το νήμα της ζωής και το νήμα της συνείδησης ( τη σουτράτμα και την ανταχκάρανα) και τις μεταχειρίζονται ως μία μονάδα.

Η δύναμη της Τριάδας αρχίζει να διαχύνεται, ενεργοποιώντας έτσι όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες πάνω στο φυσικό πεδίο και ζωογονώντας βαθμηδόν τις ανθρώπινες μορφές – σκέψεις.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo primedisclosure

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.