ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑ ΔΥΟ ΝΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η απλότητα θα πρέπει να είναι το σύνθημά μας, γιατί η απλότητα είναι εκείνο που θα εξοντώσει τον παλιό υλιστικό τρόπο ζωής. Η συνεργατική καλή θέληση είναι ασφαλώς η πρώτη ιδέα που πρέπει να παρουσιαστεί στις μάζες και να διδαχθεί στα σχολεία μας, εγγυούμενη έτσι το νέο και καλύτερο πολιτισμό.

Η στοργική κατανόηση, που εφαρμόζεται με νοημοσύνη, θα πρέπει να είναι το διακριτικό γνώρισμα των ομίλων με

περισσότερη σύνεση και κουλτούρα, μαζί με την προσπάθειά τους να σχετίσουν τον κόσμο της έννοιας με τον κόσμο της εξωτερικής προσπάθειας, προς όφελος των μαζών. Η ιδιότητα του Πολίτη του Κόσμου, σαν μία έκφραση της καλής θέλησης και της κατανόησης, θα πρέπει να είναι ο στόχος των απανταχού φωτισμένων και το διακριτικό γνώρισμα του πνευματικού ανθρώπου και, σ’ αυτά τα τρία έχουμε την εδραίωση των ορθών σχέσεων μεταξύ παιδείας, θρησκείας και πολιτικής.

Όλο το έργο που επιτελείται τώρα είναι σαφώς μεταβατικό και επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολο. Συνεπάγεται μία γεφυρωτική διαδικασία ανάμεσα στο παλιό και στο νέο και θα παρουσίαζε σχεδόν αξεπέραστες δυσκολίες, αν δεν συνέβαινε οι δύο ερχόμενες γενιές να φέρουν εκείνα τα είδη των εγώ, που είναι ικανά ν’ αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η καθαρή σκέψη, η πολλή αγάπη και μία αίσθηση αληθινού συμβιβασμού (προσέξτε αυτή τη φράση) θα χρησιμεύσουν πολύ στο να θέσουν τα αναγκαία θεμέλια και να κρατήσουν ορθάνοιχτη την πόρτα του μέλλοντος. Μία διαδικασία εξισορρόπισης προωθείται σ’ αυτή την ενδιάμεση περίοδο και ο σύγχρονος εκπαιδευτής θα πρέπει να της αποδώσει την κατάλληλη προσοχή.

Η φύση αυτής της διαδικασίας μπορεί να υποδειχθεί λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Ψυχή αγκυροβολεί στο σώμα σε δύο σημεία:

  1. Υπάρχει ένα νήμα ενέργειας, που το ονομάζουμε όψη της ζωής ή του πνεύματος, που αγκυροβολεί στην καρδιά. Χρησιμοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, σαν διανεμητικό πράκτορα και μέσω του αίματος, η ενέργεια της ζωής μεταφέρει αναγεννητική δύναμη σ’ όλους τους φυσικούς οργανισμούς και συγκρατεί το σώμα σε μία «ολότητα».
  2. Υπάρχει ένα νήμα ενέργειας, που το ονομάζουμε όψη της συνείδησης ή ιδιότητα της ψυχικής γνώσης, που αγκυροβολεί στο κέντρο της κεφαλής. Ελέγχει εκείνον τον ανταποκριτικό μηχανισμό, που αποκαλούμε εγκέφαλο, και με τη μεσολάβησή του κατευθύνει τη δραστηριότητα κι επιφέρει την επίγνωση σ’ ολόκληρο το σώμα μέσω του νευρικού συστήματος.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.