ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑ ΠΕΤΑΛΑ ΤΟΥ ΕΓΩΙΚΟΥ ΛΩΤΟΥ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η νέα εκπαίδευση έγινε κατορθωτή με το έργο του Βούδδα. Η νέα θρησκεία έγινε κατορθωτή με το έργο και τη ζωή του Χριστού.

Μιλώντας εσωτερικά, τα πέταλα της γνώσης του ανθρώπινου εγωικού λωτού ξεδιπλώθηκαν και ο Βούδδας επιτάχυνε τη γρήγορη πορεία αυτού του συμβάντος. Τώρα ξεδιπλώνονται επίσης τα πέταλα της αγάπης του εγωικού λωτού της ανθρώπινης οικογένειας, η δε ταχύτητα αυτού του συμβάντος είναι αποτέλεσμα της δράσης του Χριστού.

Επειδή τα τρία πέταλα της γνώσης του ανθρώπινου εγωικού λωτού έχουν τώρα, φυλετικά, ξεδιπλωθεί, είναι πλέον δυνατό για τα πέταλα της αγάπης να ξεδιπλωθούν. Η ενέργεια που ρέει από την εξωτερική σειρά των πετάλων είχε ένα τριπλό αποτέλεσμα:

  • Ζωογόνησε ολόκληρο το σώμα της ανθρωπότητας κι επέφερε την τωρινή ταχύτητα, το νοήμονα πολιτισμό και τη σύγχρονη κουλτούρα μας, όπου κι αν βρίσκεται. Ο εγκέφαλος της ανθρωπότητας είναι τώρα προσιτός σε ζωογόνηση, απ’ όπου και η μαζική εκπαίδευση.
  • Διάνοιξε έναν αγωγό, ώστε τα πέταλα της αγάπης να μπορούν να ζωογονούν το αστρικό σώμα της ανθρωπότητας, οδηγώντας έτσι σε γενική συνεργασία και ομαδική αγάπη. Η καρδιά της ανθρωπότητας είναι τώρα προσιτή σε ζωογόνηση, απ’ όπου και τα σημερινά κινήματα φιλανθρωπίας, καλής θέλησης κι αγαθοεργίας.
  • Θα κάνει κατορθωτή τελικά τη ζωογόνηση του νοητικού σώματος από τα πέταλα της θέλησης ή της θυσίας κι αυτό θα επιφέρει επίγνωση του Σχεδίου, κατευθυνόμενο σκοπό και ομαδική σύνθεση.

Το πρώτο από αυτά τα τρία πέταλα της γνώσης άνοιξε στους χρόνους των Λεμουρίων κι έφερε ένα μέτρο φωτός στο φυσικό πεδίο συνείδησης της ανθρωπότητας. Το δεύτερο άνοιξε στους χρόνους της Ατλαντίδας κι έφερε φως στο αστρικό πεδίο. Στη δική μας φυλή, την Άρεια, άνοιξε το τρίτο πέταλο κι έφερε το φως της νοητικής γνώσης στον άνθρωπο. Έτσι συμπληρώθηκε το δυσχερές έργο της ζωογόνησης του τριπλού εκδηλωμένου κόσμου και η ενέργεια της νοημοσύνης έγινε ένας πανίσχυρος παράγοντας.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.