ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΚΡΙΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

 

Συνέχεια του άρθρου Η ΑΙΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η στάση του ανθρώπινου πλάσματος να εκφράζει μία εσωτερική ζωή θεωρήθηκε σαν το χρέος της οργανωμένης θρησκείας, ενώ αποτελεί ουσιαστικά το χρέος της εκπαίδευσης.

Είναι αλήθεια ότι η Εκκλησία, στην αρχαιότητα, ήταν ο εκπαιδευτής εκείνης της εποχής, αλλά τονιζόταν η εσωτερική και υποκειμενική ζωή και, κατά κανόνα, δεν γινόταν καμία προσπάθεια συγχώνευσης κι ανάμιξης των δύο – της εξωτερικής υλιστικής ευμάρειας και της εσωτερικής πνευματικής ύπαρξης.

Η εκπαίδευση αποτελεί καθήκον των διακεκριμένων στοχαστών της φυλής και ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, κάτι ωστόσο που σπάνια αναγνωρίζουν.

Αποτελεί μία παλαιά αλήθεια το να δηλώσουμε ότι η ανθρωπότητα περνά σήμερα από μία κρίση τεραστίων διαστάσεων. Τα αίτια αυτής της κρίσης πρέπει ν’ αναζητηθούν σε πολλούς παράγοντες. Βρίσκονται στο παρελθόν, στην ανάπτυξη μέσω της εξέλιξης ορισμένων βασικών τάσεων του ανθρώπου, σε περασμένα λάθη, σε τωρινές ευκαιρίες και στη δυναμική δραστηριότητα της Ιεραρχίας της Αγάπης.

Το μέλλον υπόσχεται πολλά, υπό την προϋπόθεση όμως ότι ο άνθρωπος μπορεί να μάθει τα μαθήματα του παρόντος που του έχουν παρουσιασθεί ολοκάθαρα. Πρέπει ν’ αποδεχθεί και ν’ αντιληφθεί σαφώς τη φύση του προβλήματος και της κρίσης, με τις πολλές παραλλαγές και τα διάφορα συνακόλουθά της.

Ο αναβρασμός μέσα στον οποίο ζουν οι ανθρώπινες μάζες και η εμφάνιση ενός ή δύο ανθρώπων, που είναι κλειδιά σε κάθε κράτος, έχουν στενή σχέση.

Αυτοί οι άνθρωποι – κλειδιά κάνουν τις φωνές τους ν’ ακούγονται και να τραβούν την προσοχή. Οι ιδέες τους ακολουθούνται σωστά ή λαθεμένα με προσοχή, εκτίμηση ή δυσπιστία.

Ο βραδύς και προσεκτικός σχηματισμός του Νέου Ομίλου Εξυπηρετητών του Κόσμου είναι ενδεικτικός της κρίσης. Οι Εξυπηρετητές αυτοί εποπτεύουν ή εγκαινιάζουν τη Νέα Εποχή και είναι παρόντες στις ωδίνες του τοκετού του νέου πολιτισμού και στην είσοδο μίας νέας κουλτούρας και μίας νέας παγκόσμιας αντίληψης.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.