ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το έργο του Βούδδα και του Χριστού συνετέλεσε, ώστε ο αγωγός επικοινωνίας μεταξύ «του Κέντρου, όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή» και της Ιεραρχίας, όπου εκδηλώνεται η Αγάπη του Θεού, ανοίχθηκε και διευρύνθηκε και η επαφή μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων κέντρων και της ανθρωπότητας αποκαταστάθηκε με πιο σταθερό τρόπο.

Έτσι, χιλιάδες νοήμονες άντρες και γυναίκες θα μπορέσουν ν’ απαλλαγούν από κάθε απάτη και από τη δεσποτεία των συναισθημάτων. Τη στιγμή κατά την οποία οι καρδιές των ανθρώπων θα λειτουργούν, θα σημάνει ο τερματισμός της συναισθηματικής δράσης του ηλιακού πλέγματος.

Αυτό αποτελεί βεβαίωση ενός γεγονότος.

Οι καρδιές των ανθρώπων είναι εκείνες που ανταποκρίνονται στην κλήση του Χριστού και οι καρδιές αυτές καθίστανται τώρα επικλητικές.

Ο συναισθηματικός κύκλος, από τον οποίο διήλθε η ανθρωπότητα και η συναισθηματική ένταση υπό την οποία ζουν σήμερα οι άνθρωποι, παίζουν κι αυτά το ρόλο τους με το να καθιστούν την ανθρωπότητα ικανή να εισχωρήσει στο κόσμο της καθαρής σκέψης.

Αυτό θ’ αποτελέσει σημαντική καμπή στην ιστορία του ανθρώπου και θα είναι ένα από τα αποτελέσματα του επιστημονικού έργου του Χριστού, καθ’ όσον θα φέρει τις καρδιές των ανθρώπων σ’ επαφή με την Καρδιά του Θεού.

Το πεδίο αυτό της εμπειρίας και της δοκιμασίας αποτελεί το πεδίο μάχης για εκατομμύρια ανθρώπων. Στη μάχη αυτή μπορεί να θέσει τέρμα «ο εντός ημών Χριστός» και ο υποψήφιος μπορεί ν’ ανακύψει με διαυγή όραση και αφοβία.

Η εμφάνιση του Χριστού μεταξύ των ανθρώπων θα κάνει το ίδιο και για την ανθρωπότητα ως σύνολο, όχι δια της υποκατάστασης ή μεσίτευσης, αλλά δια της ζωτικότητας της Παρουσίας Του, η οποία θα διεγείρει το Χριστικό στοιχείο μέσα στην καρδιά κάθε ανθρώπου.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

Photo karmicbeats.blogspot.com

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο