ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η ΑΡΑΧΝΗ & ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΛΑΣΜΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΠΩΣ ΧΡΩΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΗΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Το νήμα της ζωής ή σουτράτμα έχει, όσον αφορά στον άνθρωπο, διπλή φύση. Αυτό τούτο το νήμα της ζωής είναι αγκυροβολημένο στην καρδιά, ενώ το άλλο νήμα που ενσωματώνει το στοιχείο της συνείδησης, είναι αγκυροβολημένο στο κεφάλι.

Στο έργο του εξελικτικού κύκλου ο άνθρωπος πρέπει να επαναλάβει ό,τι ο Θεός έχει ήδη κάνει. Πρέπει ο ίδιος να δημιουργήσει και στους δύο κόσμους, της συνείδησης και της ζωής.

Σαν την αράχνη, ο άνθρωπος γνέθει συνδετικά νήματα κι έτσι γεφυρώνεται κι αποκτά επαφή με το περιβάλλον του κερδίζοντας απ’ αυτό εμπειρία και συντήρηση. Ο συμβολισμός της αράχνης χρησιμοποιείται συχνά στα αποκρυφιστικά βιβλία και στις Ινδικές γραφές, σε σχέση με αυτή τη δραστηριότητα του ανθρώπινου πλάσματος.

Τα νήματα που δημιουργεί ο άνθρωπος είναι τριπλά και μαζί με τα δύο βασικά νήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη ψυχή, συνιστούν τα πέντε είδη ενέργειας που κάνουν τον άνθρωπο ένα συνειδητό ανθρώπινο ον. Τα τριπλά νήματα, που δημιουργεί ο άνθρωπος, αγκυροβολούν στο ηλιακό πλέγμα, στο κεφάλι και στην καρδιά.

Όταν το αστρικό σώμα και η νοητική φύση αρχίζουν να λειτουργούν σαν μία μονάδα και η ψυχή, επίσης, συνδέεται συνειδητά (μη ξεχνάμε ότι είναι πάντα ασυνείδητα συνδεδεμένη), μία προέκταση αυτού του πενταπλού νήματος μεταφέρεται στο κέντρο του λαιμού. Όταν αυτό συμβεί, ο άνθρωπος μπορεί να γίνει ένας συνειδητός δημιουργός στο φυσικό πεδίο.

Απ’ τις κύριες αυτές γραμμές ενέργειας μπορούν ν’ ακτινοβολούν, κατά βούληση, δευτερεύουσες γραμμές. Πάνω σ’ αυτή τη γνώση θα πρέπει να βασιστεί κάθε μελλοντική νοήμων ψυχική εξέλιξη.

Στα παραπάνω έχουμε μία σύντομη και ανεπαρκή έκθεση για την επιστήμη της Ανταχκάρανα και τη μετάδοση, με συμβολικούς όρους, κάποιας γενικής ιδέας της διαδικασίας. Μπορούμε να μάθουμε πολλά με τη χρήση της εικονογραφικής και οραματικής φαντασίας.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo caradisiac

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.