ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το πνεύμα που κατοικεί μέσα στον άνθρωπο είναι αθάνατο. Διατηρείται στο διηνεκές προοδεύον από βαθμό σε βαθμό και από φάση σε φάση πάνω στην Ατραπό της εξέλιξης, αναπτύσσοντας σταθερά και διαδοχικά τις θείες ιδιότητες.

Η αλήθεια αυτή , κατ’ ανάγκη, συνεπάγεται την αναγνώριση δύο μεγάλων φυσικών Νόμων, του Νόμου της Αναγέννησης και του Νόμου της Αιτίας και του Αποτελέσματος.

Οι Εκκλησίες της Δύσης αρνήθηκαν ν’ αναγνωρίσουν το Νόμο της Επαναγέννησης και, ως εκ τούτου, περιέπεσαν σε θεολογικό αδιέξοδο, από το οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα εξόδου.

Οι Εκκλησίες της Ανατολής τόνισαν τους Νόμους αυτούς κατά τρόπο υπερβολικό, κατά τρόπο που η ζωή των λαών τους διέπεται από μία παθητική στάση υπομονής και συγκατάβασης.

Ο Χριστιανισμός υπογράμμισε μεν την αθανασία, εξάρτησε όμως την αιώνια ζωή από την αποδοχή του θεολογικού δόγματος:

Πρέσβευε τον Χριστιανισμό και ζήσε σε κάποιον ανόητο παράδεισο ή αν τον αρνηθείς, πήγαινε σε κάποια απίθανη κόλαση.

Και οι δύο αντιλήψεις απορρίπτονται σήμερα από όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους.

Η ουσιαστική αλήθεια βρίσκεται στη φράση :¨Ό γαρ σπείρει ο άνθρωπος, εκείνο και θερίσει¨. Στις λέξεις αυτές ο Απόστολος Παύλος μας μεταδίδει την αρχαία και αληθινή διδασκαλία του Νόμου της Αιτίας και του Αποτελέσματος, ο οποίος στην Ανατολή ονομάζεται Νόμος του Κάρμα.

Η αθανασία της ανθρώπινης ψυχής και η έμφυτη ικανότητα του πνευματικού, εσωτερικού ανθρώπου να δημιουργήσει την σωτηρία του υπό το Νόμο της Αναγέννησης και σε ανταπόκριση προς το Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος, αποτελούν τους συντελεστές που διέπουν την όλη πνευματική έφεση του ανθρώπου.

Από τους δύο αυτούς Νόμους κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει. Υπόκειται συνεχώς στους περιορισμούς τους μέχρις ότου κατακτήσει την ποθητή και προδιαγεγραμμένη τελειότητα και μπορέσει να εκδηλωθεί επί της Γης ως ένας ορθώς δρων υιός του Θεού.

 

Πηγή Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

Photo Julia Assante

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image