ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Υπάρχουν τρία άμεσα βήματα μπροστά στα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου και κάποια πρόοδος έχει ήδη γίνει για την επιτέλεσή τους. Κάτω από την εξελικτική ώθηση τέτοια βήματα γίνονται συχνά χωρίς καμία κατανόηση των αντικειμενικών σκοπών, ή κάποια πραγματική σύλληψη της αναδυόμενης σημασίας και του σκοπού.

Επιτελούνται απλώς γιατί η ανάγκη της εποχής τα καθιστά σαν την προφανή βαθμίδα, γιατί το παλαιό σύστημα αποτυχαίνει να εκπληρώσει τον προτιθέμενο σκοπό του και γιατί κάποιος άνθρωπος με οραματισμό επεξεργάζεται μία νεώτερη μέθοδο προσπαθώντας να επιδείξει το νέο ιδανικό.

Αυτά τα τρία άμεσα βήματα είναι:

Πρώτον: Η ανάπτυξη επαρκέστερων μέσων κατανόησης και μελέτης του ανθρώπινου πλάσματος.

Αυτή θα γίνει κατορθωτή  με τρεις τρόπους:

  1. Με την αύξηση και την ανάπτυξη της Επιστήμης της Ψυχολογίας. Αυτή είναι η επιστήμη του ουσιώδους ανθρώπου και, την εποχή αυτή, αναγνωρίζεται γενικότερα σαν χρήσιμη και συνεπής στην ορθή ανάπτυξη της ανθρώπινης μονάδας. Οι διάφορες σχολές ψυχολογίας, τόσο πολυάριθμες και χωριστικές, θα συνεισφέρουν τελικά όλες, την ιδιαίτερη και ιδιάζουσα αλήθεια τους κι έτσι η πραγματική επιστήμη της ψυχής θ’ αναδυθεί από αυτή τη σύνθεση.
  2. Με την αύξηση κι ανάπτυξη της Επιστήμης των Επτά Ακτίνων. Αυτή η επιστήμη θα ρίξει φως πάνω στους φυλετικούς και στους ατομικούς τύπους, διατυπώνοντας με σαφήνεια τη φύση των ατομικών και φυλετικών προβλημάτων. Θα υποδείξει τις δυνάμεις και τις ενέργειες που αγωνίζονται για έκφραση στο άτομο και στη φυλή. Όταν οι δύο κύριες και οι τρεις δευτερεύουσες ακτίνες (που συναντούνται σε κάθε άνθρωπο) αναγνωριστούν και μελετηθούν από τον εκπαιδευτή, σε σχέση με το άτομο, το αποτέλεσμα θα είναι μία σωστή ατομική και ομαδική εκγύμναση και σωστές επαγγελματικές υποδείξεις.
  3. Με την αποδοχή της Διδασκαλίας για τη Σύσταση του Ανθρώπου που δίνεται από τους εσωτεριστές , με τη συνεπαγόμενη σχέση ψυχής και σώματος, τη φύση των σωμάτων αυτών, τις ποιότητες και το σκοπό τους και την αλληλοσυσχέτιση που υφίσταται μεταξύ της ψυχής και των τριών φορέων έκφρασης στους τρεις κόσμους της ανθρώπινης προσπάθειας.

Συνεχίζεται …..

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.