ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Οι ενέργειες, που υπόκεινται των φαινομένων, έχουν τη μεγαλύτερη πολλαπλότητα και πολυπλοκότητα, αλλά όλες κινούνται κι εργάζονται κάτω από το Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος.

Εξ αυτού συνάγεται η πρακτική φύση και η εφαρμογή αυτού του ορισμού στη ζωή του ζηλωτή ως ατόμου, στη ζωή της κοινότητας και στις παγκόσμιες υποθέσεις ή στα άμεσα ρυθμιστικά επίπεδα των πνευματικών πειραματικών ενεργειών, που επιζητούν διαρκώς μία κρούση ή επαφή με τον κόσμο των φαινομένων.

Το πρώτο χρέος του εσωτεριστή είναι να κατανοήσει τη φύση των ενεργειών που επιζητούν να τον διέπουν και που εκφράζονται στο φυσικό πεδίο μέσω του μηχανισμού του ή των φορέων της εκδήλωσής του. Ο σπουδαστής του εσωτερισμού πρέπει να συλλάβει ότι:

  • Είναι ένα άθροισμα δυνάμεων, που κληρονομήθηκαν και διέπονται από εκείνο που υπήρξε, μαζί με μία μεγάλη ανταγωνιστική δύναμη, που δεν αποτελεί αρχή, και την ονομάζουμε φυσικό σώμα.
  • Είναι ευαίσθητος σε ορισμένες ενέργειες και πρέπει ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη επίγνωση για τις ενέργειες αυτές που, προς το παρόν, του είναι άγνωστες και δεν έχουν καμία χρησιμότητα γι’ αυτόν. Τελικά πρέπει ν’ αποκτήσει την επίγνωσή τους, αν πρόκειται να προχωρήσει βαθύτερα στον κόσμο των κρυμμένων δυνάμεων. Πιθανόν να είναι ενέργειες που γι’ αυτόν να είναι επιζήμιες, αν εργαζόταν μαζί τους, κι αυτές πρέπει να τις ξεχωρίσει και να τις απορρίψει. Υπάρχουν άλλες που πρέπει να μάθει να τις χρησιμοποιεί, γιατί θ’ αποδείχνονταν ευεργετικές και θα μπορούσαν ν’ αυξήσουν τη γνώση του.

Να έχετε υπ’οψιν ότι οι ίδιες ενέργειες δεν είναι ούτε κακές ούτε καλές. Η Μεγάλη Λευκή Στοά, η πνευματική Ιεραρχία μας και η Μαύρη Στοά χρησιμοποιούν τις ίδιες παγκόσμιες ενέργειες, αλλά με διαφορετικά κίνητρα κι αντικειμενικούς σκοπούς. Και οι δύο όμιλοι είναι όμιλοι εκγυμνασμένων εσωτεριστών.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.