ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΤΟ ΥΠΕΡΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΥΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ

 

ΑΛΟΗ

Πίκρα, αλλά και ακεραιότητα και σοφία. Αφιερωμένη στο Δία.

ΑΜΑΜΗΛΙΔΑ

Μετέχει στο συμβολισμό της Φουντουκιάς, αλλά προστατεύει και από τις νεράιδες, τους μάγους και τα κακά πνεύματα. Χρησιμοποιείται στη μαντεία.

ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ

Ένα θρυλικό αειθαλές άνθος που συμβολίζει την αθανασία, πίστη, εμπιστοσύνη, σταθερότητα στον έρωτα. Στην Κίνα ένας κόκκινος αμάραντος προσφερόταν στο σεληνιακό λαγό κατά την Εορτή της Σελήνης.

ΑΝΑΝΑΣ

Γονιμότητα, ένα έμβλημα της Κυβέλης. Ένας ανανάς πάνω σε ένα κίονα είναι μια ιδιότητα του Μαρντούκ.

 ΒΕΡΙΚΟΚΙΑ

Σαν αυτογονιμοποιούμενη, ο ανδρόγυνος. Στην Κινέζικη Παράδοση συμβολίζει το θάνατο και τη δειλία.

ΒΙΟΛΕΤΑ

Κρυμμένη αρετή και ομορφιά, σεμνότητα. Στο Χριστιανισμό απεικονίζει την ταπεινότητα του ενσαρκωμένου Υιού του Θεού. Η λευκή βιολέτα είναι ένα έμβλημα της Παρθένου Μαρίας και της Αγ. Φίνας. Στην Ελληνική μυθολογία είναι το άνθος της Ιούς και του Άρη. Βιολέτες ξεφύτρωσαν από το αίμα του Άττη.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Στις Ευρωπαϊκές Παραδόσεις, το διαρκές άρωμά του εξισώνεται με την ανάμνηση, τη σταθερότητα και την αφοσίωση στη μνήμη. Είναι επίσης επικήδειο και αφιερωμένο στον Άρη.

ΚΡΙΝΟ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ

Γλυκύτητα, παρθενία, ταπεινότητα. Στο Χριστιανισμό είναι ένα έμβλημα της Παρθένου Μαρίας και ένα σύμβολο της Έλευσης του Χριστού καθώς και της έλευσης της νέας ζωής την Άνοιξη.

ΛΕΥΚΗ Η ΤΡΕΜΟΥΣΑ

Φόβος, αβεβαιότητα, θρήνος

ΜΕΛΙΑ

Το ιερό Κοσμικό Δέντρο των Σκανδιναβών, το ΥΓΚΒΤΡΑΣΙΛ, ήταν επίσης αφιερωμένο στο Δία. Η μελία υποδηλώνει ακόμα την προσαρμοστικότητα, τη σύνεση, τη μετριοπάθεια. Σχετίζεται με το αίμα από τον ευνουχισμό του Ουρανού. Οι Μελίες ήταν νύμφες του δέντρου αυτού.

ΦΤΕΛΙΑ

Στο Χριστιανισμό συμβολίζει το μεγαλείο, τη μεγάλη ανάπτυξη και τα απλωμένα κλαδιά της υποδηλώνουν τη δύναμη και την ισχύ των γραφών για τους πιστούς.

ΦΤΕΡΗ

Μοναχικότητα, ειλικρίνεια, ταπεινότητα.

ΧΟΥΡΜΑΣ

Γονιμότητα, γονιμοποίηση. Στο μανδαϊκό συμβολισμό ο χουρμάς είναι η αρσενική γονιμότητα ενώ το σταφύλι είναι η θηλυκή.

ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ

Στην Ιαπωνική παράδοση συμβολίζει τη μακροζωία, ευτυχία, ένα άνθος – έμβλημα της Ιαπωνίας. Στην Κινέζικη παράδοση συμβολίζει το φθινόπωρο, απόσυρση, άνεση, ψυχρή λάμψη, πολυμάθεια, ευθυμία, σοδειά, πλούτος, μακροζωία, εκείνο του επιβιώνει.

ΧΡΥΣΟΘΑΜΝΟΣ

Στην Ινδιάνικη παράδοση συμβολίζει την αρσενική, ηλιακή, ημερήσια, ζωτική αρχή, με την αρτεμισία σαν θηλυκή, σεληνιακή και νυχτερινή αρχή.

 

LifeHub

photo wikimedia

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.