NLP

ΤΟ 2ο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΟ 1ο ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

 

To #2 από τα #4 μυστικά της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας

Γεια σου! Ονομάζομαι Μανώλης Ισχάκης και αυτό που κάνω είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να ζουν μια εξαιρετική ζωή σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο!

Γνωρίζεις ήδη λοιπόν πως αυτή την στιγμή τα πράγματα στην Ελλάδα μπορεί να μην είναι καλά, αλλά ξέρεις επίσης έχοντας διαβάσει και τα προηγούμενα άρθρα, και αν δεν το έχεις κάνει πήγαινε πίσω να τα διαβάσεις και επέστρεψε πάλι εδώ, πως αυτή η οικονομική κατάσταση , η οποία μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα και οι άνθρωποι νιώθουν όλο και πιο πολύ ανασφάλεια, υπάρχει σε όλο τον κόσμο. Έτσι λοιπόν πάμε να δούμε ποιο είναι το δεύτερο μυστικό της οικονομικής επιτυχίας

Ευχαριστημένοι πελάτες – Ανταγωνισμός – Καινοτομία

Καταρχήν να βάλουμε ένα πλαίσιο. Θέλω να σκεφτείς το εξής: Όλες οι επιχειρήσεις πώς κερδίζουν χρήματα; Έχοντας ευχαριστημένους πελάτες. Έτσι δεν είναι; Η ερώτηση λοιπόν είναι πώς μπορείς να διατηρήσεις αυτούς τους ανθρώπους, πώς μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να είναι ευχαριστημένοι και να συνεχίζουν να σε προτιμούν; Τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις;

Ποια είναι η ιδέα, ως υπάλληλος τώρα, που είναι καλό να πεις σε ένα meeting που θα κάνεις με τους εργοδότες σου, ένα meeting που θα κάνεις με την ομάδα σου; Γιατί να θυμάσαι, είναι αυτό που είπαμε στο προηγούμενο άρθρο, όσο δίνεις αξία τόσο αναπτύσσεσαι, τόσο πιο ασφαλής είσαι.

Τώρα, ως επιχειρηματίας, ως υπεύθυνος αυτού του οργανισμού, τι είναι αυτό που κρατάει έναν πελάτη εκεί κοντά σου, δίπλα σου, για πάντα; Κάποιοι θα πουν ότι είναι ένα μοναδικό προϊόν. Θα συμφωνήσω απόλυτα. Όμως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ένας άνθρωπος, μια επιχείρηση, μια άλλη ιδέα που να δημιουργήσει ένα παρόμοιο προϊόν. Έτσι λοιπόν χρειάζεται να μάθεις να είσαι 10 χρόνια μπροστά, να είσαι ένα βήμα μπροστά, να έχεις σχεδιάσει το επόμενο βήμα, που όταν ο ανταγωνιστής σου θα βγει μπροστά σου επειδή σε είχε μελετήσει, εσύ θα έχεις έναν Άσσο στο μανίκι σου και τότε θα ξαναπροηγηθείς της αγοράς σου.

Η ψυχολογία του αγοραστή

Πάμε λοιπόν να δούμε την ψυχολογία του αγοραστή. Αυτό που θέλω να κάνεις είναι το εξής: Πάρε ένα στυλό, πάρε ένα χαρτί και σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έκανες μία αγορά και ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος. Μετά σκέψου όλες εκείνες τις φορές που έκανες μία αγορά και δεν ήσουν καθόλου ευχαριστημένος. Τώρα παρατήρησε τι κοινό υπήρχε όλες εκείνες τις φορές που ήσουν απόλυτα ευχαριστημένος και όλες εκείνες τις φορές που δεν ήσουν καθόλου ευχαριστημένος. Τι παρατηρείς; Τι μαθαίνεις;

Η καινοτομία

Αυτό το πράγμα τώρα, εάν το εντοπίσεις ακριβώς μπορείς να αξιοποιήσεις το δεύτερο μυστικό της οικονομικής σου ανάπτυξης, που είναι η καινοτομία. Φρόντισε να καινοτομήσεις. Φρόντισε να δημιουργήσεις και να καλύψεις εκείνο το κενό που υπάρχει στην αγορά. Το κενό δεν είναι απαραίτητο να είναι π.χ. ένα ποτήρι με το οποίο θα πίνω νερό και θα με ξεδιψάει ενώ είμαι στην παραλία κάτω από 45ο C και δεν θα κουνάω καν το χέρι μου. Το κενό πολλές φορές μπορεί να είναι και η εμπειρία που μπορεί να έχει πολλές φορές ένας πελάτης την ώρα της αγοράς ή μετά την αγορά. Ακόμα και ο δυσαρεστημένος πελάτης. Πώς μπορείς λοιπόν, ποιο είναι αυτό το καινοτόμο σύστημα, ποια είναι η καινοτόμος εξυπηρέτηση, ποιος είναι ο καινοτόμος τρόπος που θα λέει ο πελάτης “Ουάου! Θα πάω στο Μανώλη να αγοράσω. Γιατί… δεν ξέρω ακριβώς γιατί… αλλά κάτι μου αρέσει. Κάτι μου κάνει.”

Το παράδειγμα των GPS

Τι είναι αυτό το Νο #1, το μοναδικό, που δεν έχει κανένας άλλος άνθρωπος που εάν το βάλεις εσύ στην επιχείρηση σου, στον οργανισμό σου, στο σύστημα σου, στους ανθρώπους σου, θα κάνεις την διαφορά; Όποιος δεν είναι καινοτόμος αυτή την στιγμή και δεν μελετάει τον ανταγωνισμό, κινδυνεύει. Ξέρεις για ποιο λόγο; Ας μεταφερθούμε πίσω, στο παρελθόν. Θυμάσαι εκείνες τις συσκευές, τα GPS; Ήταν οι πρώτοι πλοηγοί που μας έδιναν την δυνατότητα να μεταφερθούμε από το ένα σημείο στο άλλο, χωρίς να ανοίγουμε εκείνο το παλιό βιβλίο που ψάχναμε 3ΖΑ και ούτω καθ’ εξής. Τώρα δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι και ίσως αν είσαι της πολύ νέας γενιάς να μην το έχεις προλάβει αυτό. Όμως τα GPS, εκείνη τη φωνούλα μέσα σε μία συσκευή, όλοι πάνω κάτω την ξέρουμε.

Τι γίνεται όμως; Ήρθε κάποια στιγμή ένας άνθρωπος, γνωστός σε όλους μας, και έβαλε αυτόν τον πλοηγό μέσα στα κινητά. Μετά από αυτό ποιος αγοράζει πλέον GPS; Έχουν μειωθεί οι πωλήσεις τους. Και ξέρεις γιατί έχουν μειωθεί απλά οι πωλήσεις τους και δεν έχει καταστραφεί αυτή η εταιρεία; Γιατί πλέον μπήκε σε μια άλλη κατηγορία.

Οικονομική Ανάπτυξη και Εγρήγορση

Αυτό που θέλω να σου πω είναι το εξής. Ότι αν θέλεις να ζήσεις τα επόμενα χρόνια χρειάζεται να είσαι σε εγρήγορση,  να μελετάς τι κάνει ο ανταγωνισμός και να είσαι καινοτόμος. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις κινδυνεύεις.

Έτσι λοιπόν κάνε ένα brain storm με την ομάδα σου και δες ποια είναι η επόμενη καινοτομία που θα προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία στους πελάτες σου.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο και βρήκες αξία για εσένα και την οικογένεια σου ή την επιχείρηση σου ή για οποιονδήποτε  άλλον άνθρωπο κάνε Like, μοιράσου το με τους φίλους σου γιατί η γνώση είναι υπέροχο πράγμα να μοιράζεται. Δεν ξέρεις ποτέ πώς και ποσό μπορεί κάποιος να βοηθηθεί από αυτές τις πληροφορίες. Επίσης γράψε αυτό που πιστεύεις. Γράψε την γνώμη σου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και για εμένα αλλά και για όλους τους ανθρώπους που διαβάζουν αυτό το άρθρο.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

 

Μανώλης Ισχάκης

photo webone

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.