ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΙΔΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Συνέχεια του ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι τριών ειδών και τα τρία αυτά είδη είναι απαραίτητα για να φέρουν την ανθρωπότητα στο απαιτούμενο σημείο ανάπτυξης.

Είναι κατ’ αρχήν, μία διαδικασία πρόσκτησης γεγονότων – του παρελθόντος και του παρόντος – και της μετέπειτα εκμάθησης να συμπεραίνουμε και να συλλέγουμε, από τη μάζα των πληροφοριών που συσσωρεύτηκαν σταδιακά, εκείνο που μπορεί να έχει πρακτική χρήση σε κάθε δεδομένη κατάσταση. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τα θεμελιώδη στοιχεία των τωρινών εκπαιδευτικών συστημάτων μας.

Είναι, κατά δεύτερο λόγο, μία διαδικασία εκμάθησης της σοφίας σαν μία έκβαση της γνώσης και μία σύλληψη με κατανόηση της έννοιας που βρίσκεται πίσω από τα εξωτερικά γνωστοποιούμενα γεγονότα. Είναι η δύναμη εφαρμογής της γνώσης με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουμε σαν φυσιολογικά αποτελέσματα μία σώφρονα ζωή και μία θεώρηση των πραγμάτων μαζί με μία νοήμονα τεχνική διαγωγής. Περιλαμβάνει, ακόμη μία εκγύμναση για εξειδικευμένες δραστηριότητες, που θα βασίζονται πάνω σε έμφυτες κλίσεις, ταλέντα ή ιδιοφυίες.

Είναι, τελικά, μία διαδικασία κατά την οποία καλλιεργείται η ενότητα ή μία αίσθηση σύνθεσης. Οι νέοι άνθρωποι, στο μέλλον, θα διδάσκονται να θεωρούν τον εαυτό τους σε σχέση με την ομάδα, με την οικογενειακή μονάδα και με το έθνος όπου τους τοποθέτησε το πεπρωμένο τους. Θα διδάσκονται επίσης να σκέπτονται με όρους παγκόσμιας συνάφειας και του έθνους τους σε σχέση με άλλα έθνη. Αυτό καλύπτει μία εκ γύμναση για να είναι κανείς καλός πολίτης και γονιός και να κατανοεί τον κόσμο.

Είναι βασικά ψυχολογική και θα πρέπει να μεταδίδει κάποια κατανόηση της ανθρωπότητας ως όλο.

Όταν δοθεί αυτό το είδος της εκγύμνασης, θ’ αναπτυχθούν άντρες και γυναίκες που θα είναι πολιτισμένοι και θα διαθέτουν κουλτούρα και που θα έχουν την ικανότητα να προωθούνται (καθώς εκτυλίσσεται η ζωή) σ’ εκείνο τον κόσμο της έννοιας, ο οποίος υπόκειται του κόσμου των εξωτερικών φαινομένων και που θ’ αρχίσουν να θεωρούν τα ανθρώπινα συμβάντα με όρους βαθύτερων πνευματικών και οικουμενικών αξιών.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.