ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΤΡΙΓΩΝΑ ΔΥΝΑΜΗΣ

 

ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΓΩΝΩΝ (συνέχεια)

Η μελέτη του πίνακα θα δείξει ότι υπάρχει η δομή πολλών τριγώνων δύναμης, μερικά από τα οποία είναι κοσμικά, μερικά ζωδιακά, άλλα συστημικά κι άλλα πλανητικά.

Δια του μεγάλου τριγώνου της Σαμπάλλα, της Ιεραρχίας και της Ανθρωπότητας εστιάζεται κοσμική, ζωδιακή και συστημική δύναμη κι αυτά τα τρία γίνονται με τη σειρά τους ένα μακροκοσμικό τρίγωνο ενεργειών σε σχέση με το ατομικό ανθρώπινο ον στον πλανήτη. Έχουμε λοιπόν τις εξής γραμμές διαβίβασης δύναμης:

Σαμπάλλα                                 Ιεραρχία                             Ανθρωπότητα

Κεφαλικό κέντρο                       Καρδιακό κέντρο                Κέντρο Αζνα

Βάση σπονδυλικής στήλης       Ηλιακό πλέγμα                     Λαιμός

Εδώ παραλείπεται ένα κύριο κέντρο επειδή σχετίζεται πρωτίστως με το φυσικό σώμα και την έκφρασή του στη διαιώνιση της ζωής. Είναι το Ιερό κέντρο.

Όπως ακριβώς το φυσικό σώμα θεωρείται από τους αληθινούς εσωτεριστές ότι δεν είναι αρχή, έτσι και το Ιερό κέντρο θεωρείται «μία αναγκαία εφέλκυση μεταξύ εκείνου που είναι ψηλά κι εκείνου που είναι χαμηλά και μεταξύ εκείνου που ηχείται από το κέντρο του λαιμού κι εκείνου που απαντά σ’ έναν βαθιά ηχούμενο φθόγγο».

Σ’ αυτή τη σχέση υπάρχει ένα ενδιαφέρον τρίγωνο ενέργειας, το οποίο σχηματίζεται από:

  • Τον εγωικό λωτό
  • Το κέντρο λαιμού
  • Το ιερό κέντρο

Αυτό το τρίγωνο, όταν λειτουργεί, δημιουργεί ένα επικουρικό τρίγωνο δύναμης, το οποίο σχηματίζεται από:

  • Το κέντρο λαιμού
  • Το ιερό κέντρο
  • Το φυσικό σώμα, που συμβολίζεται από τα όργανα αναπαραγωγής

Σ’ αυτή τη μελέτη των τριγώνων δεν είναι δυνατόν να κάνουμε περισσότερα από το να μελετήσουμε ορισμένες κύριες ομάδες τριγώνων και λίγα από τα σπουδαιότερα τρίγωνα, όσον αφορά την ανθρωπότητα. Είναι χρήσιμο για τα ανθρώπινα όντα ν’ αντιληφθούν ότι υπάρχουν κι άλλες μορφές λογοϊκής έκφρασης κι άλλες εξελίξεις, που είναι ίσης σπουδαιότητας με τη δική τους.

Πηγή ΕΣΩΤΕΡΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ – Alice Bailey

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.