NLP

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

 

Το #3 από τα 4 μονοπάτια για την οικονομική σου ευημερία

Όπως ξέρεις αυτή την περίοδο είμαστε αφιερωμένοι στο να αυξήσεις τα οικονομικά σου. Βασικά στο να αυξήσεις την οικονομική σου ασφάλεια. Το  #1 χαρακτηριστικό για να το κάνεις αυτό είπαμε ότι είναι το σώμα. Το  #2 είναι τα συναισθήματα.

Ποιο είναι όμως το τρίτο χαρακτηριστικό που πολλές φορές οι άνθρωποι δεν δίνουμε καν σημασία; Τι είναι αυτό που παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο να είναι το οικονομικό σου μέλλον βέβαιο, σίγουρο, ασφαλές μα πάνω από όλα να αναπτύσσεται μέρα με την μέρα, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο; Γιατί παλαιότερα έλεγαν “Κάθε πέρσι και καλύτερα”. Πάμε να το κάνουμε “Κάθε πέρσι και χειρότερα και του χρόνου ακόμα καλύτερα”.

Το #3 χαρακτηριστικό λοιπόν είναι η σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους. Κάποια στιγμή έκανα ένα σεμινάριο στην Αμερική, το οποίο παρεμπιπτόντως όταν το έκανα οικονομικά ήμουν στο μηδέν, και έλεγε “Αν δεν έχεις χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό παρατήρησε ποιες είναι οι σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους”.

Έπαθα σοκ. Γιατί παρατήρησα ότι οι σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους ήταν θα έλεγα μηδαμινές. Ήταν ανύπαρκτες. Και δεν λέω ότι δεν είχα ανθρώπους να μιλήσω, να πάρω ένα τηλέφωνο, να πιω ένα καφέ, να κυκλοφορήσω. Αυτό που δεν είχα ήταν συναισθηματική επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Με τους δικούς μου ανθρώπους.

Ήμουν στην γκρίνια, στον θυμό, στην μιζέρια, στο παράπονο, στις φωνές… Και δεν σημαίνει ότι τώρα δεν θα τσακωθώ με έναν άνθρωπο, δεν θα διαπληκτιστούμε, δεν θα φωνάξει ο ένας στον άλλον, αλλά είναι πάρα πολύ σύντομο και γρήγορα γίνεται η επανόρθωση αυτής της διαδικασίας. Γιατί, όπως ξέρεις κι εσύ, δεν έχεις να χωρίσεις τίποτα με τους άλλους ανθρώπους.

Οι άλλοι άνθρωποι είναι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι που κάνουμε στην ζωή. Η σχέση σου με τους άλλους ανθρώπους θα καθορίσει την ζωή σου. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο πρώτος άνθρωπος που θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις τις ιδανικές σχέσεις είναι ο άνθρωπος που βαδίζετε μαζί στην ζωή. Ο άνθρωπος που έχεις επιλέξει να είναι ο σύντροφος σου. Να γίνει η οικογένεια σου.

Πολλές φορές οι άνθρωποι εστιάζουμε στο να αυξήσουμε τα οικονομικά μας, δουλεύουμε πολύ για τα οικονομικά μας, και αφήνουμε πίσω αυτές τις σχέσεις με αυτούς τους ανθρώπους. Το έχω κάνει πάρα πολλά χρόνια αυτό το λάθος και δεν σου συνιστώ να το κάνεις και εσύ.

Με πήρε τις προάλλες τηλέφωνο ένας άνθρωπος, εξαιρετικός άνθρωπος, επιχειρηματίας, πολύ πετυχημένος στον χώρο του, και ξέρεις τι μου είπε; “Μάνο, έχω τρελαθεί”. “Γιατί;” τον ρώτησα, και μου απάντησε “Η γυναίκα μου, μου είπε να χωρίσουμε.”

Τι είχε συμβεί; Έβλεπε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Λόγω της κρίσης όμως είχε εστιάσει στο διατηρήσει αυτό που είχε κατακτήσει στον επιχειρηματικό τομέα αλλά δεν είχε υπολογίσει την σχέση του. Και αυτή την στιγμή σέρνεται. Και σε ρωτώ, από αυτό το στάδιο, από αυτή την κατάσταση, τι μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος οικονομικά; Πόσο εύκολο είναι να αναπτυχθεί και να πάει παρακάτω;

Για φαντάσου λοιπόν τον ίδιο άνθρωπο να είχε μια σχέση πάθους! Πόσο πιο πολύ θα τον βοηθούσε; Εσένα, εμένα, όλους μας. Η σχέση σου λοιπόν με τον σύντροφο σου είναι πάρα πολύ σημαντική. Έπειτα ακολουθεί η σχέση με την οικογένεια σου. Ξέρω ότι υπάρχουν γονείς, υπάρχουν αδέρφια, που οι συμπεριφορές τους είναι χείριστες. Το καταλαβαίνω.

Όμως, δες τι μπορείς να κάνεις εσύ για εσένα. Γιατί όσο υπάρχουν συναισθηματικές εκκρεμότητες σου στερούν την ενέργεια σου. Να θυμάσαι. Όλα είναι θέμα ενέργειας. Όταν σπαταλάς την ενέργεια σου, ακόμα και να μην φταις, οι άλλοι θα δουν το λάθος σε εσένα. Κάνε εσύ κάτι για εσένα. Όταν λοιπόν σπαταλάς την ενέργεια σου, δεν μπορείς να την επενδύσεις εκεί που θέλεις.

Άρα λοιπόν, αποκατέστησε τις συναισθηματικές σου εκκρεμότητες με τους ανθρώπους κλειδιά στην ζωή σου. Και μετά φρόντισε με τον κοινωνικό περίγυρο να χτίσεις εκείνες τις σχέσεις που θα προάγουν αγάπη, θα προάγουν συνεργασία, δημιουργική συνεργασία, για να μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα στην ζωή σου.

Έτσι λοιπόν να θυμάσαι:

  1. Το σώμα σου
  2. Τα συναισθήματα σου
  3. Οι σχέσεις με τον εαυτό σου και με τους ανθρώπους γύρω σου

Γράψε λοιπόν όλους τους ανθρώπους σε ένα χαρτί. Τους ανθρώπους τους οποίους γνωρίζεις. Τους ανθρώπους που σου έρχονται στο μυαλό. Όλους τους ανθρώπους. Και δες, με ποιους ανθρώπους έχεις εξαιρετικές σχέσεις, με ποιους ανθρώπους έχεις μέτριες σχέσεις και με ποιους ανθρώπους δεν έχεις καθόλου σχέσεις.

Στην συνέχεια, δημιούργησε ένα σχέδιο δράσης, προκειμένου σε 5 μήνες από τώρα, σε 3 μήνες από τώρα, σε 1 μήνα από τώρα, αυτές οι σχέσεις να γίνουν εξαιρετικά καλές. Δεν σημαίνει ότι δεν θα τσακωθείτε. Δεν σημαίνει ότι δεν θα φωνάξετε. Δεν σημαίνει ότι δεν θα στενοχωρηθείτε. Αλλά σημαίνει ότι στο μέσο όρο θα είστε πολύ καλά ο ένας με τον άλλον και αυτό θα το ζεις με την ψυχή σου, για να πάμε στο επόμενο άρθρο, το οποίο θα έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Να θυμάσαι ότι είσαι εξαιρετικός και πως αν ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα μπορείς κι εσύ να κάνεις τα δικά σου όνειρα πραγματικότητα.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Πηγή: www.manolisischakis.gr

 

Μανώλης Ισχάκης

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΝΩΛΗΣ ΙΣΧΑΚΗΣ

Ο Μανώλης Ισχάκης έχει πιστοποιηθεί από το American board of NLΡ ως Master Practitioner of NLP, Time Line Therapy και Υπνοθεραπείας. Επίσης έχει πιστοποιηθεί από τη Think ως Advanced Practitioner Of Theta healing, manifesting & abundance, intuitive anatomy, global relationship, DNA 3. Επίσης, είναι practitioner κβαντικής θεραπείας. Έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα το NLP WYS Life Coaching.

Έχει συγγράψει το βιβλίο : NLP! Το κλειδί του μυαλού μας, το audiobook (ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης και επιτυχίας ) : NLP! Ανακαλύπτοντας τη προσωπική μου δύναμη, το video πρόγραμμα : Μπορείς, το webinar : Πώς να κατακτήσεις οτιδήποτε θέλεις τόσο γρήγορα όσο δε φανταζόσουν ποτέ.

“ Η ποιότητα της ζωή μας εξαρτάται πρώτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τον ασυνείδητο νου μας και έπειτα από την ποιότητα της επικοινωνίας με τους άλλους ανθρώπους”

Ζήσε με Πάθος!

NLP WYS Life Coaching

http://manolisischakis.gr

coach@manolisischakis.gr

τ. 211 800 9493 | κ. 6936 563 551

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.