ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

Συνέχεια του άρθρου ΘΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η επιβολή των μεθόδων εκπαίδευσης της νέας εποχής πάνω σ’ ένα παιδί που είναι βασικά Ατλάντιο ή πρώιμα Άρειο στη συνείδησή του, αποτελεί άκαρπη προσπάθεια και πολύ λίγη βοήθεια μπορεί να του προσφέρει. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να γίνεται μία προσεκτική ανάλυση του παιδιού από την ίδια τη στιγμή της γέννησης.

Ύστερα, με όσο το δυνατόν πληρέστερες πληροφορίες, ο εκπαιδευτής θα προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τριών κυρίων τύπων παιδιών:

  • Του Ατλάντιου ή βασικά συναισθηματικού, αισθητικού τύπου.
  • Του πρώιμα Άρειου ή συναισθηματικού – νοητικού τύπου.
  • Του όψιμα Άρειου ή πρώιμου τύπου της νέας εποχής, ο οποίος θα είναι κατ’ εξοχήν νοητικός και ταυτόχρονα ιδεαλιστής, πανέξυπνος, συντονισμένος και μία προσωπικότητα.

Η ερώτηση που προβάλλει εδώ είναι: Πώς μπορούν άραγε τέτοιες μέθοδοι να εφαρμοστούν χωρίς η όλη διαδικασία να μοιάζει τόσο πολύ μ’ ένα εργαστηριακό πείραμα, όπου το παιδί θα θεωρείται ως πειραματόζωο, που θα υποβάλλεται σε ορισμένους τύπους εντύπωσης και θα στερείται εκείνης της ελεύθερης προοπτικής να είναι ο εαυτός του; Όπου ολόκληρη η διαδικασία θα παρουσιάζεται σαν καταπάτηση της αξιοπρέπειας, που αποτελεί κληρονομιά κάθε ανθρώπινου πλάσματος; Τέτοιες ερωτήσεις εκπαίδευσης και τέτοιοι στόχοι ακούγονται σημαντικοί και ωραίοι, αλλά τι σημαίνουν άραγε πραγματικά;

Έχει προταθεί να ξαναγραφούν τα σχολικά βιβλία με όρους ορθών ανθρώπινων σχέσεων κι όχι από τις τωρινές εθνικιστικές και χωριστικές σκοπιές. Επίσης έχουν υποδειχθεί ορισμένες βασικές ιδέες που πρέπει να τις ενστερνιστούμε:

Τη μοναδική αξία του ατόμου, την ομορφιά της ανθρωπότητας, τη σχέση του ατόμου με το σύνολο και την ευθύνη του να προσαρμοστεί μέσα στη γενική εικόνα κατά έναν εποικοδομητικό τρόπο και θεληματικά. Έχει τονιστεί η αμεσότητα της επερχόμενης πνευματικής αναγέννησης.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.