ΑΠΟΨΕΙΣ

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ

 

Επειδή επαγγελματικά ασχολούμαι με την υδροθεραπεία παχέος εντέρου επί σειρά ετών στην Αυστραλία και έχω στο ενεργητικό μου χιλιάδες συνεδρίες θα ήθελα να σας πω τα εξής:
Βεβαίως και ο οργανισμός του ανθρώπου διαθέτει φυσικούς μηχανισμούς αποβολής κοπράνων όπως επίσης διαθέτει και μηχανισμούς αυτοίασης, αλλά παρ όλα αυτά και κολονοσκοπίσεις γίνονται με πολύ υψηλό κίνδυνο διάτρησης, και εγχειρίσεις γίνονται με κίνδυνο θνησιμότητας και φάρμακα συνταγογράφονται με κίνδυνο παρενεργειών, για να μην αναφερθώ στις νοσοκομειακές μολύνσεις.

Όσον αφορά το παχύ μας έντερο, βεβαίως σε μια ιδανική υγεία, ιδανικό τρόπο ζωής, ιδανικό περιβάλλον, και ιδανική διατροφή δεν χρειάζεται η υδροθεραπεία παχέος εντέρου. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν παραμορφώσεις του παχέος εντέρου και ως εκ τούτου συσσώρευση παγιδευμένων κοπράνων, κι αυτό μπορούμε να το διαπιστώσουμε με ακτινογραφία παχέος εντέρου εφ όσον προηγηθεί υποκλυσμός βαριούχου διαλύματος.

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου με τα κατάλληλα μηχανήματα το ενδεικνυόμενο ρύγχος, την μηδενική πίεση του ύδατος διότι λειτουργεί μόνο με την βαρύτητα και τον ειδικά καταρτισμένο επιστήμονα έχει μηδενικό κίνδυνο διάτρησης.

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου ενυδατώνει τον οργανισμό σε αντίθεση με τις διάρροιες και τα καθαρτικά που αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου σε κάθε συνεδρία επανεκπαιδεύει φυσιοθεραπευτικά τις περισταλτικές κινήσεις του τεμπέλικου εντέρου και το επαναφέρει στην φυσιολογική του λειτουργία.

Η υδροθεραπεία παχέος εντέρου καθαρίζει το παχύ έντερο από παθογόνους μικροοργανισμούς και τοξίνες κι επαναφέρει την ισορροπία της υγιούς χλωρίδας του εντέρου.

Δεν υπάρχει περίπτωση μόλυνσης διότι το ύδωρ που χρησιμοποιείται είναι φιλτραρισμένο, αποστειρωμένο και θερμοκρασίας του σώματος. Το ρύγχος αποστειρωμένο και μιας χρήσεως, το δε μηχάνημα κι ο χώρος απολυμαίνεται πριν και μετά την συνεδρία.

Εάν ήμουν Αυστραλός θα μου ήταν εντελώς παράξενο που προσπαθώ να αποδείξω το αυτονόητο σε μια ιατρική πράξη ρουτίνας που εξασκείται εδώ και πολλά χρόνια τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Αμερική κι αλλού.

Δηλαδή κάτι σαν ο οδοντίατρος να προσπαθεί να πείσει τον μάγο της φυλής στην ζούγκλα για την χρησιμότητα του καθαρισμού των δοντιών και την χρήση της οδοντόβουρτσας.

Επειδή όμως είμαι Έλληνας και κατανοώ τον μεσαίωνα, απευθύνομαι σε ανοικτόμυαλους και καλοπροαίρετους παθολόγους ή γαστρεντερολόγους στην Ελλάδα και ιδίως στην Θεσσαλονίκη για συνεργασία τόσο επαγγελματική όσο και ερευνητική. Εάν τελικά διαπιστώσω με μεγάλη λύπη και απογοήτευση πως δεν υπάρχει ούτε ένας στην γενέτειρα του Ιπποκράτη θα κρατήσω την θαυματουργή αυτή ιατρική υπηρεσία για ιδιωτική αποκλειστικά χρήση και θα ασχοληθώ με το ψάρεμα.
Καλοπροαίρετα πάντα,

 

Dr. Nikolaos Vrousgos, ND

photo ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο