ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ

 

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΟΥ

 

Οι κυβερνήτες του Υδροχόου έχουν ένα ιδιάζον ενδιαφέρον. Συνιστούν μία αποτελεσματική ομάδα πλανητών που εισάγουν τις επιδράσεις της έβδομης, της δεύτερης και τέταρτης ακτίνας. Αυτές είναι κατ’ εξοχήν οι ακτίνες που καθορίζουν τα τελικά στάδια της ανθρώπινης προόδου καθώς και τα αρχικά στάδια, επειδή είναι περισσότερο αποτελεσματικές στην έναρξη της ενελικτικής ατραπού και στο τέλος της εξελικτικής ατραπού παρά στην ενδιάμεση περίοδο. Καθορίζουν τα τελικά στάδια και γεγονότα της Ατραπού της Μύησης.

Η έβδομη ακτίνα φέρνει σε έκφραση στο φυσικό πεδίο το κύριο ζεύγος των αντιθέτων –Πνεύμα και ύλη – και τα σχετίζει μεταξύ τους δημιουργώντας τελικά ένα λειτουργικό σύνολο.

Η δεύτερη ακτίνα δίνει ψυχική έκφραση και πνευματική συνείδηση και τη δύναμη να διαχύνει αγάπη και σοφία πάνω στη Γη, ενώ η τέταρτη ακτίνα υποδεικνύει το πεδίο υπηρεσίας και τον τρόπο επίτευξης του στόχου. Αυτός ο τρόπος είναι εκείνος της σύγκρουσης και της πάλης, ώστε να επιτευχθεί αρμονία κι έτσι να εκφραστούν όλα τα αληθινά ανθρώπινα χαρακτηριστικά.

Οι κυβερνήτες του Υδροχόου είναι:

  • Ο Ουρανός, εξωτερικός κυβερνήτης. Ακτίνα έβδομη. Η θέληση για ύπαρξη και γνώση ταυτόχρονα σε όλα τα πεδία της εκδήλωσης.
  • Ο Δίας, εσωτερικός κυβερνήτης. Ακτίνα δεύτερη. Η συγχώνευση καρδιάς και νου, η οποία είναι ο υποκειμενικός σκοπός της εκδήλωσης.
  • Η Σελήνη, ο ιεραρχικός κυβερνήτης. Ακτίνα τέταρτη. Η θέληση για ύπαρξη και γνώση συν τη συγχώνευση καρδιάς και νου.

Οι τρεις δεκανοί ή τα δεκαήμερα του Υδροχόου κυβερνώνται από τον Κρόνο, ο πρώτος δεκανός, από τον Ερμή ο δεύτερος και από την Αφροδίτη ο τρίτος. Ο μεγάλος αυτός κύκλος των δύο χιλιάδων ετών περίπου, η εποχή του Υδροχόου στην οποία ζούμε, δέχεται τις επιρροές των παραπάνω πλανητών.

Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης της μαθητείας και της ευκαιρίας. Σήμερα είναι εξαιρετικά ενεργός, παρουσιάζοντας στον παγκόσμιο μαθητή τις δύσκολες εκείνες καταστάσεις και κρίσεις, που συνεπάγονται ελεύθερη εκλογή, συνετή ανταπόκριση και ορθή απόφαση.

Ο Κρόνος, αφού μας δώσει την ευκαιρία, ώστε να επέλθουν οι απαιτούμενες αλλαγές, παραμερίζει τελικά για ν’ αφήσει τον Ερμή να διαχύσει το φως της ψυχής, ενορατικό και διαφωτιστικό πάνω στις καταστάσεις και να συνδέσει το παλαιό με το νέο δια του φωτός.

Στην διάρκεια του τρίτου δεκανού η Αφροδίτη, που αποτελεί την ένωση καρδιάς και νου, θα εγκαινιάσει την πολυπόθητη εποχή της αγάπης – σοφίας, της αδελφότητας και των εκφρασμένων αδελφικών σχέσεων.

Ευκαιρία – Φώτιση – Αδελφοσύνη. Αυτά είναι τα δώρα που προορίζονται για την ανθρωπότητα κατά την διάρκεια της Υδροχοϊκής εποχής, εφ’ όσον ο άνθρωπος προετοιμαστεί γι’ αυτά, τα αποδεχθεί και τα χρησιμοποιήσει.

Ο βασικός τόνος του Υδροχόου είναι:

Είμαι το ύδωρ της ζωής, που χύνεται γι’ αυτούς που διψούν

Ο τόνος αυτός χρησιμοποιείται και ως σπερματική σκέψη για το διαλογισμό της Πανσελήνου που γίνεται στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 2.32

 

ΠΗΓΗ – Εσωτέρα Αστρολογία “Alice Bailey”

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo astrologers.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.