ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ

 

Γεγονός είναι πως σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα περιστατικά καρκίνου θα έχουν αύξηση κατά 50% το έτος 2020.

Γεγονός είναι πως εκτός της επικρατούσης ιατρικής η οποία έχει αναλάβει “εργολαβικά” την “θεραπευτική” προσέγγιση των νοσούντων, κανείς άλλος δεν επιτρέπεται να επέμβει, τουλάχιστον επισήμως.

Γεγονός είναι πως η Φυσιοπαθητική δεν ασχολείται με ασθένειες αλλά με ασθενείς, κι επικεντρώνει την προσοχή της στην πρόληψη, και την αποφυγή των αιτιών που προκαλούν τις ασθένειες με όποιο όνομα κι αν εμφανίζονται, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου, με την Ιπποκρατική προτροπή του «Ωφελέειν μη βλάπτειν» ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού του πάσχοντα, και με φυσικά χωρίς παρενέργειες μέσα.

Γεγονός είναι πως εις το εξωτερικό, λόγω της κατανόησης της επιτακτικής ανάγκης συμμετοχής της Φυσιοπαθητικής και σε αυτόν τον τομέα “ταμπού”, δημιουργήθηκε η “ειδικότητα” του “Φυσιοπαθητικού Ογκολόγου” κυρίως στην Αμερική.

Όχι διότι ο μελλοντικός “Φυσιοπαθητικός Ογκολόγος” θα του επιτραπεί να αντικαταστήσει τον Ογκολόγο ή να κουράρει μόνος του καρκινοπαθείς, αλλά με το σκεπτικό πως οι επί πλέον σφαιρικές σπουδές θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του Φυσιοπαθητικού και διότι…..

Γεγονός είναι πως, τους Φυσιοπαθητικούς δεν τους επισκέπτονται ασθενείς για απλά κρυωματάκια ή γριπούλες, αλλά για σοβαρά χρόνια και κυρίως ανίατα προβλήματα υγείας.

Εις την Ελλάδα, για να επιτευχτεί κάτι αντίστοιχο, χρειάζεται κυρίως η αναβάθμιση της Φυσιοπαθητικής, κι αυτό μπορεί να γίνει, κι αυτό προσπαθώ.

 

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND

Φυσιοπαθητικός/Γεροντολόγος

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.