ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΒΟΤΑΝΑ

ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

lifehub-anthropos-filosofia-64

 

ΦΥΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

 

Από τη σκοπιά των πλανητών το φυτικό βασίλειο σαν σύνολο επηρεάζεται πρωταρχικά από την Αφροδίτη, η οποία από κάποια υλιστική άποψη είναι το αστρικό σώμα του πλανητικού μας Λόγου, ο Κύριος του Κόσμου. Η Αφροδίτη είναι η δύναμη που δίνει σε αυτό το βασίλειο την ομορφιά του και τη μεγαλοπρεπή σειρά των μορφών (μπορείτε να αναγνωρίσετε εδώ τη σύνδεση με την τέταρτη ακτίνα).

Η διευθέτηση και διανομή αυτών των ωραίων μορφών διέπονται από τον πλανήτη Δία. Εσωτερικά ο Ποσειδώνας έχει μια ισχυρή δύναμη πάνω στο φυτικό βασίλειο, αλλά αυτό βγαίνει λίγο από τα όρια αυτής της μελέτης. Αρκεί να πούμε ότι η Ζωή του Ποσειδώνα είναι η ψυχή του Ηλιακού Λόγου, και ότι είναι ο Υιός, ο κοσμικός Χριστός, “ο τρίτος που είναι ο δεύτερος και ακόμα ο πρώτιστος”.

Ο πρώτιστος σχετίζεται με αυτό το ηλιακό σύστημα – όμοια όπως το φυτικό βασίλειο είναι από μια εσωτερική άποψη το πρώτιστο, δηλαδή το πιο εξελιγμένο από τα βασίλεια της φύσης. Και ο Ποσειδώνας είναι ο θεός των Υδάτων και είναι το μέσο με το οποίο το φυτικό βασίλειο εργάζεται αντικειμενικά.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα σύνδεση με τον Ποσειδώνα είναι μέσω της δεύτερης μύησης – της μύησης των Υδάτων ή του βαπτίσματος – όπου ο μαθητής συχνά έχει την εμπειρία των αστρικών αρωμάτων, ενός λεπτού κρίκου με τους εξυπηρετητές του φυτικού κόσμου.

Φυσικά όλοι οι πλανήτες επηρεάζουν τις μορφές στα βασίλεια της φύσης, όμως αυτοί είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτοι στο φυτικό βασίλειο, όπου :

Ο Άρης χρωματίζει τα λουλούδια κόκκινα και πορτοκαλιά.

Ο Δίας  χρωματίζει τα λουλούδια ανοικτά γαλάζια.

Ο Κρόνος χρωματίζει τα λουλούδια κίτρινα.

Η Αφροδίτη χρωματίζει τα λουλούδια λουλακί, μπλε και μπρούτζινα.

Η Σελήνη χρωματίζει τα λουλούδια βιολετί.

Ο Ήλιος χρωματίζει τα λουλούδια με το πορτοκαλί της φωτιάς.

Και οπωσδήποτε αυτοί οι τόνοι επηρεάζονται από πολλούς άλλους παράγοντες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα σημεία του ζωδιακού, οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στους διαφόρους πλανήτες, τα αστέρια, οι ήλιοι και οι δορυφόροι και άλλα, με αποτέλεσμα τις εκπληκτικές αποχρώσεις που μας κάνουν να τα θαυμάζουμε κάθε χρόνο.

Το να κάνουμε τις συνδέσεις ανάμεσα στα σημεία του ζωδιακού, στους πλανήτες, στα φυτά και στα ανθρώπινα όργανα θα ήταν πολύ απλό. Αλλά δυστυχώς η διάγνωση και η θεραπεία δεν είναι τόσο απλές όσο αυτό. Όμως αν έχει εδραιωθεί το καθετί για το οποίο έχουμε μιλήσει, σαν αποτέλεσμα ενός κατάλληλου προβληματισμού, ένας ασθενής θα μπορούσε τότε να θεραπευτεί με επιτυχία σύμφωνα με αυτές τις γραμμές – αλλά θα χρειαζόταν πολλή μελέτη ή αρκετά ακριβής διαίσθηση, αν θέλουμε να αποφύγουμε τις απλές εικασίες.

Μέσα από τη φυτική θεραπεία ερχόμαστε σε επαφή με αυτό που ονομάζεται Τάξη 3 του Ομίλου Β των ντέβα Αγκνιτσαίταν – έργο των οποίων είναι να μεταφέρουν πράνα και έτσι να συνδέσουν μέσω αυτού τα άλλα βασίλεια του κόσμου. Ο Θιβετανός, Τζβαλ Κουλ, μιλάει για το μεγάλο σφάλμα που έχει γίνει με τη χρήση των ορυκτών σαν φαρμάκων – “αυτό οδήγησε”, λέει, “σε ένα συνδυασμό των ντεβικών ουσιών για τις οποίες δεν υπήρξε ποτέ πρόθεση … μια ανάμιξη ντεβικής ουσίας και κραδασμών που δεν συντονίζονται μεταξύ τους.”

Αυτό σε ένα πιο λεπτό επίπεδο θα μπορούσε να θεωρηθεί και σαν μια προειδοποίηση ενάντια σε μια πρόωρη και χωρίς διάκριση χρήση των κρυστάλλων στη θεραπεία των ανθρώπινων σωμάτων .

φωτο voynich.tamagothi.de

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Άλαν Ν. Χόπκινς – Beacon

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image