ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

 

Η βασική αλήθεια που ενσωματώνεται με μεγάλη ακρίβεια ως προς την αποστολή της Παρθένου, είναι «ο εν υμίν Χριστός, η ελπίς της δόξης». Δεν υπάρχει πιο σαφής κι επαρκής ορισμός αυτού του ζωδίου απ’ αυτόν.

Η Παρθένος είναι η κοσμική μητέρα, επειδή αντιπροσωπεύει κοσμικά τον αρνητικό πόλο του θετικού πνεύματος. Είναι ο δεκτικός πράκτορας όσον αφορά την όψη Πατήρ.

Σε ένα προηγούμενο ηλιακό σύστημα αυτή η υλική όψη ήταν ο υπέρτατος παράγοντας ελέγχου, όπως ακριβώς στο παρόν ηλιακό σύστημα η ψυχή ή η Χριστική Αρχή έχει υπέρτατη σημασία. Σ’ αυτό το ηλιακό σύστημα πρέπει να γεννηθεί το Παιδίον Χριστός, η έκφραση της θείας συνείδησης και το αποτέλεσμα της σχέσης του Πατρός – Πνεύματος και της Μητρός – Ύλης.

Από ορισμένες πλευρές η Παρθένος είναι το αρχαιότερο απ’ όλα τα ζώδια.

Στο προηγούμενο ηλιακό σύστημα η ζωή της τρίτης θείας όψης, του Αγίου Πνεύματος, επιδρούσε στον ωκεανό της ήρεμης ύλης, την Παρθένο, και προετοίμασε αυτή την ουσία για το έργο της στο παρόν ηλιακό σύστημα.

Η Παρθένος είναι το έκτο σημείο του ζωδιακού κι ο εξάκτινος αστέρας είναι το αρχαίο του σύμβολο, καθώς απεικονίζει τη διαδικασία της ενέλιξης κι επίσης της εξέλιξης, που προωθήθηκε στο σημείο ισορροπίας και μας εκφράζεται στη σχέση της Παρθένου με το Ζυγό.

Ειπώθηκε ότι το ζώδιο αυτό «περιλαμβάνει την υπηρεσία του άμεσου παρόντος», ή με άλλα λόγια ότι ο ενυπάρχων Θεός εφελκύει αντίδραση από τη μορφική πλευρά κι επομένως υπηρετείται.

Στην Παρθένο ο σκοπός για τον οποίο υπάρχει η ζωή της μορφής αρχίζει να γίνεται αντιληπτός και η επιθυμία για ικανοποίηση της προσωπικότητας αρχίζει ν’ αλλάζει.

Η επιθυμία για ενδότερη αναγνώριση του ενοικούντος Χριστού αρχίζει ν’ αναλαμβάνει αυξανόμενο έλεγχο, ωσότου η εσώτερη πνευματική πραγματικότητα απελευθερωθεί τελικά από τη σκλαβιά της ύλης κι εκδηλωθεί με την αληθινή της φύση στον κόσμο.

Ο βασικός τόνος του ζωδίου είναι:

Είμαι η μητέρα και το παιδί. Είμαι Θεός, είμαι Ύλη”

Χρησιμοποιείται ως σπερματική σκέψη για το διαλογισμό της Πανσελήνου που θα γίνει στις 6/9 και ώρα 10.02 π.μ.

 

ΠΗΓΗ – Εσωτέρα Αστρολογία “Alice Bailey”

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

photo virgozodiac.net

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.