ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ

 

ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΣ

 

Ο χώρος περιέχει αχανείς εκτάσεις ανεξερεύνητων σφαιρών και στο αντικειμενικό και στο υποκειμενικό επίπεδο. Αναμένεται ότι το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble (HST) θα ανοίξει περισσότερο την πύλη προς τη διαστημική εποχή και θα βοηθήσει στην εύρεση της ηλικίας του σύμπαντος.

Στον εσωτεριστή ο χώρος και ο χρόνος είναι υποκειμενικές ιδέες παρά αντικειμενικές υπάρξεις. Επομένως οι εσωτεριστές μπορεί ήδη να έχουν ανοίξει αυτή τη πύλη κατά ένα βαθμό σε υποκειμενικό επίπεδο. Με το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Hubble που δίνει μια νέα όψη στο διάστημα και κοιτάζοντας προς τα πίσω, ίσως αρμόζει να ρίξουμε μια εσωτερική ματιά στο χώρο και το χρόνο.

Οι εσωτεριστές ίσως αναγνωρίζουν το συλλογισμό ότι “ο χώρος είναι μια οντότητα”,  μια αιώνια Οντότητα και ότι αυτή η οντότητα είναι ένα και το αυτό με τον κοσμικό Χριστό. Μπορεί επίσης να κατανοηθεί ότι η Άχρονη Σοφία, και συγκεκριμένα η εσωτέρα αστρολογία, ασχολείται με τη ζωή αυτής της οντότητας, τον χωρίς όρια “Κύκλο του Κόσμου”, με τις δυνάμεις και ενέργειες, τις ώσεις, τους ρυθμούς και τους κύκλους μέσα στους κύκλους.

Η ενέργεια τώρα θεωρείται ως όλα τα οποία Είναι και ο ισχυρισμός ότι ο χρόνος Υπάρχει μπορεί να γίνει δεκτός, καθώς επίσης η αιώνια και άχρονη σχέση μεταξύ της έννοιας του χωροχρόνου. Καθώς ο χώρος και ο χρόνος οριοθετούν την αντίληψή μας του εξωτερικού κόσμου και όλες οι εμπειρίες μας κυβερνώνται από αυτούς, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση του φαινομένου του χώρου και του χρόνου.

Μια πολύ παλιά φράση από μια συμβολική φόρμουλα λέει ότι ο χρόνος και ο χώρος αντηχούν και καλύπτουν τον Ένα που στέκεται από πίσω. Αυτό δίνει έμφαση στον μη – διαχωρισμό του χρόνου και του χώρου, στο γεγονός της αθανασίας και στη διαπίστωση του Αιώνιου Τώρα.

Αλλά μπορούμε να διερωτηθούμε, τι πραγματικά σημαίνουν αυτές οι φράσεις; Μας λένε ότι πρέπει πρώτα να μάθουμε να εργαζόμαστε στον κόσμο της έννοιας, να κατανοήσουμε τον υποκειμενικό σκοπό και να εφαρμόσουμε την αποκτημένη γνώση στην καθημερινή ύπαρξη με κατανόηση, πριν να εργαστούμε συνειδητά στον κόσμο των αιτιών. Η “έννοια” μπορεί ίσως να θεωρηθεί ως η φώτιση της ζωής καθώς η “αιτία” μπορεί να θεωρηθεί ως η πνοή της εμπειρίας.

Οι Άχρονες Διδασκαλίες δηλώνουν ότι ο ορισμός του χώρου ως οντότητα μας δίνει μια σημαντική ένδειξη και η συνειδητοποίηση αυτής της οντότητας μπορεί να οδηγήσει σε πρακτική αναγνώριση του αφορισμού “σε Αυτόν μέσα ζούμε και κινούμαστε και υπάρχουμε”. Τότε μπορούμε να εξετάζουμε τους εαυτούς μας σε σχέση με αυτήν την “Οντότητα που περικλείει τα πάντα” και να γνωρίσουμε ότι οι διάφορες ενέργειες, κινούμενες μέσα στο χώρο, που παρέχουν τη ζωή μας και μας ωθούν σε πράξεις, είναι στην πραγματικότητα η όψη ζωή αυτής της χωροοντότητας.

Αυτές οι ενέργειες καθορίζονται από τον παράγοντα χρόνο και πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε και να οδηγούμε την χωρο-ενέργεια μέσα στα χρονικά πλαίσια. Εξαρτόμαστε ή παρακινούμαστε από το χώρο και καθοριζόμαστε, διευθυνόμαστε ή ρυθμιζόμαστε από το χρόνο. Η διαδικασία φαίνεται περιληπτικά στις εξής λέξεις :

“Διεύθυνση στο χρόνο και το χώρο”. Η προσπάθεια είναι να αναγνωριστεί η “διεύθυνση” από όπου οι κινητήριες ενέργειες γίνονται δεκτές από το χώρο και η διεύθυνση και ο συγχρονισμός των εξερχόμενων ενεργειών στην υπηρεσία.

 

Συνεχίζεται…

 

Brian ArrowsmithBeacon

Μετάφραση Ε.Ε.Μ. “Ο ΩΡΟΣ”

photo www.e-dromos.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image