ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Συνέχεια του ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η εκπαίδευση είναι μία διαδικασία μέσω της οποίας το παιδί αποκτά τις πληροφορίες που θα το καταστήσουν ικανό να δρα σαν ένας καλός πολίτης και να εκτελεί τα καθήκοντα ενός συνετού γονιού. Θα πρέπει να λαβαίνει υπόψη της τις έμφυτες τάσεις του, τις φυλετικές και εθνικές του ιδιότητες και κατόπιν, να επιχειρεί να προσθέσει σ’ αυτές εκείνη τη γνώση, η οποία θα το οδηγήσει να εργάζεται εποικοδομητικά στο ιδιαίτερο περιβάλλον του στον κόσμο και ν’ αποδεικνύει ότι είναι ένας χρήσιμος πολίτης.

Η γενική τάση της εκπαίδευσής του θα είναι περισσότερο ψυχολογική και οι πληροφορίες που θ’ αποκτά, με αυτό τον τρόπο, θα διασυνδέονται με την ιδιάζουσα κατάστασή του.

Όλα τα παιδιά έχουν ένα ορισμένο ενεργητικό και θα πρέπει να διδαχθούν πώς να το χρησιμοποιούν. Αυτό το συμμερίζονται με ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από τη φυλή ή την εθνικότητα. Οι εκπαιδευτές λοιπόν θα τονίζουν στο μέλλον τα εξής:

  • Έναν αναπτυσσόμενο νοητικό έλεγχο της συγκινησιακής φύσης.
  • Τον οραματισμό ή την ικανότητα να βλέπει κανείς πέρα απ’ αυτό που είναι, αυτό που θα μπορούσε να είναι.
  • Την κληρονομημένη, πραγματική γνώση πάνω στην οποία θα είναι δυνατόν να υπερτεθεί η σοφία του μέλλοντος.
  • Την ικανότητα συνετού χειρισμού των σχέσεων και της αναγνώρισης και ανάληψης των ευθυνών.
  • Τη δύναμη να χρησιμοποιείται ο νους κατά δύο τρόπους:
  1. Σαν «κοινή λογική» (χρησιμοποιώντας τη λέξη αυτή με την παλιά της έννοια), που αναλύει και συνθέτει τις πληροφορίες που μεταβιβάζονται από τις πέντε αισθήσεις.
  2. Σαν προβολέας που διεισδύει στον κόσμο των ιδεών και της αφηρημένης αλήθειας.

Η γνώση προκύπτει από δύο κατευθύνσεις. Είναι το αποτέλεσμα της νοήμονος χρήσης των πέντε αισθήσεων και αναπτύσσεται επίσης με το εγχείρημα της σύλληψης και κατανόησης των ιδεών. Και στις δύο συντελεί η περιέργεια και η έρευνα.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.