ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

6ος ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ

 

6ος ΚΑΝΟΝΑΣ ΕΣΩΤΕΡΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΕΛ. 694

Ο θεραπευτής και ο θεραπευτικός όμιλος πρέπει να διατηρούν την θέληση συγκρατημένη. Πρέπει να χρησιμοποιείται η αγάπη και όχι η θέληση.

Ο 6ος κανόνας είναι επεξηγηματικός της αβλάβειας και μας κάνει να σκεφθούμε πάνω στην καλή θέληση και την αγάπη.

Γιατί μας προτρέπουν να χρησιμοποιούμε την αγάπη ;

Γνωρίζουμε ότι το ηλιακό μας σύστημα εκφράζει την 2η ακτίνα της Αγάπης-Σοφίας και ότι όλες οι ακτίνες είναι υποακτίνες της 2ης ακτίνας.

Ως εκ τούτου η κυρίαρχη ποιότητα του ηλιακού μας συστήματος είναι η αγάπη.

Η Πνευματική Θέληση σχετίζεται με την Καθαρή, Αγνή και Θυσιαστική ποιότητα της Αγάπης.

Οι όψεις της Θέλησης είναι η προσωπική θέληση, η καλή θέληση και η θέληση για το καλό της Αγάπη.

Οι τρεις αυτές καταστάσεις συνείδησης μας οδηγούν σταδιακά στην αβλάβεια. Τρία είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον θεραπευτή και τον όμιλο που σχετίζονται με την εξάσκηση της πνευματικής θέλησης.

  1. Τέλεια ισορροπία που επιτυγχάνεται με τον συνεχή έλεγχο του αστρικού μέσα από τη δυνατότητα του θεραπευτή να έρχεται σε επαφή με το βουδδικό πεδίο όπου εδράζει η θεραπεία. Σαν θεραπευτές εργαζόμαστε με απόσπαση, απροσωπία, όποια συγγένεια και αν έχουμε με τον ασθενή. Η προσπάθεια να επιτύχουμε απροσωπία και απόσπαση μας οδηγεί στον έλεγχο του αστρικού. Η άρνηση να παρασυρθούμε στο ένστικτο, το συναίσθημα και στη νόηση του ασθενή αλλά και των δικών μας, μας οδηγεί στην προστασία για τον θεραπευτή και στην αβλάβεια για τον ασθενή. Βοηθάμε τον ασθενή να επιτύχει ένα άνοιγμα προς τη θεραπευτική ενέργεια και όχι να δημιουργήσουμε ένα εμπόδιο που θα απωθήσει την θεραπευτική ενέργεια. Αυτή η τέλεια ισορροπία επιτυγχάνεται όταν αποβάλλουμε τις έλξεις, ορμές, παρορμήσεις, τα θελήματα ή προστάγματα της αστρικής φύσης. Δεν ξεχνάμε ποτέ όταν ξεκινάμε τη θεραπευτική διαδικασία και συνδεόμαστε με την ψυχή και την πηγή, εκείνη την στιγμή δεν είμαστε εμείς που εκτελούμε την θεραπευτική μέθοδο αλλά η ψυχή που στέλνει την ενέργεια και θεραπεύει. Εμείς είμαστε οι απλοί αγωγοί. Επανερχόμαστε στον εαυτό μας όταν με μια πράξη θέλησης επιστρέφουμε την ενέργεια στην πηγή της.
  2. Δεύτερο χαρακτηριστικό της πνευματικής θέλησης είναι Ένα ολοκληρωμένο σημείο άποψης. Έχουμε πει ότι ο παρατηρητής της προσωπικότητας είναι η ψυχή. Ο συνεχής εστιασμός στην ψυχή μας οδηγεί στην θέση του παρατηρητή. Φυσικά δε βρισκόμαστε σε αυτό το καθαρό σημείο του παρατηρητή. Όμως έχουμε φτάσει σε κάποιο σημείο να δουλεύουμε σαν παρατηρητές. Έτσι μπορούμε να αναγνωρίσουμε κάτω από το φως της ψυχής τις αρνητικές όψεις μας, τα εμπόδια μας και τα κωλύματά μας και επί καθημερινής βάσης να προσπαθούμε να τα μετουσιώσουμε. Δουλεύοντας με τα αστρικοσυγκινησιακά και νοητικά κωλύματα μας, ελευθερώνουμε τον αγωγό μεταξύ προσωπικότητας και ψυχής. Έτσι σιγά σιγά αναγνωρίζουμε την αλήθεια της ψυχής και την εφαρμόζουμε στο στίβο της καθημερινής ζωής μας. Με αυτό τον τρόπο κατακτάται ο καθαρός αγωγός της αγάπης που απορρέει από την ψυχή. Μια ολοκληρωμένη άποψη προϋποθέτει ότι ο θεραπευτής κατέβαλε μια προσπάθεια για να αναγνωρίσει την αιτία της ασθένειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει αναδρομές για να δει τι έχει γίνει σε άλλες ενσαρκώσεις. Υπάρχουν αρκετές ψυχολογικές αποδείξεις ή ενδείξεις των κληρονομικών τάσεων αλλά και λέξεις κλειδιά που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε μια εικόνα της κατάστασης του ασθενή.
  3. Θεία κατανόηση, είναι η εφαρμογή του στοιχείου της αγνής αγάπης και λόγου σε όλους τους ανθρώπους τις σχολές τις περιστάσεις. Σχετίζεται με την ορθή ερμηνεία των δυσχερειών του ασθενούς. Η θεία κατανόηση σαν ιδιότητα της ψυχής κατακτάται όταν εστιαζόμαστε στη ψυχή σταθερά. Η εστίαση στο φως της ψυχής υπερνικά την ατομιστικιστική συνείδηση, τα εμπόδια εξαφανίζονται και μπορούμε να αναγνωρίσουμε την αιτία φαινομένου ατομικού, πανανθρώπινου, πλανητικού.
  4. Ένας 4ος παράγοντας είναι ο ακαδημαϊκός γιατρός. Στην ερχόμενη νέα εποχή θα συνεργάζεται πάντοτε με την επιστημονική βοήθεια του ιατρού.

Κλείνοντας καταλήγουμε ότι : η ιδιοτελής θέληση της προσωπικότητας πρέπει να συγκρατείται. Πάντοτε η της προσωπικότητας θέληση κρύβει ιδιοτέλεια. Η καλή θέληση είναι το αμέσως επόμενο στάδιο που πρέπει να επιτύχουμε. Η καλή θέληση θεωρείται ως η έκφραση που πρέπει να χρωματίζει όλη την καθημερινή σκέψη και στάση του θεραπευτή και την καθημερινή υπηρεσία του.

Ενώ η θέληση για το καλό σχετίζεται με το σταθερό αμετακίνητο, προσανατολισμό του μαθητή στη θυσία της προσωπικότητας και στη δημιουργία κυρίως ομαδικών αποτελεσμάτων. Ασχολείται κατά αποκλειστικότητα με την θεραπεία του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό οι μυημένοι δεν ασχολούνται με ατομικές θεραπείες αλλά ομαδικές διότι η ενέργειά τους είναι τόσο δυνατή που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για τα άτομα.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo www.shankerhotel.com.np

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.