ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

HEALING CODES

lifehub-seminaria-66

 

HEALING CODES

 

Στις 7 Φεβρουαρίου θα δοθούν προσωπικοί Θεραπευτικοί Κώδικες που αφορούν :

• Εκκρεμότητες που αφήσαμε σε κύκλους της ζωής μας που δημιουργήθηκαν επειδή δε βιώσαμε τα στάδια της οποιαδήποτε απώλειας

• Αναπρογραμματισμό για θέσπιση στόχων και εύρεσης του νοήματος της ζωής

Στο σεμινάριο ομαδικής θεραπείας θα διακρίνετε τους κύκλους της ζωής σας όπου τα στάδια του πένθους ή της οποιαδήποτε συναισθηματικής απώλειας, δεν έχουν βιωθεί έχοντας αφήσει εκκρεμότητες που είτε τις διακρίνουμε ως επαναλαμβανόμενα μοτίβα στη ζωή μας είτε μας έχουν αφήσει συναισθηματικά κατάλοιπα και μας εμποδίζουν να βρούμε το δικό μας νόημα ζωής.

Θα προσδιορίσετε τον απόλυτο σας στόχο, βιώνοντας το δικαίωμα να επιλέγετε την εσωτερική σας κατάσταση ή στάση ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες . Εφαρμόζοντας τεχνικές ενεργειακής ιατρικής, σωματικής ψυχοθεραπείας επικεντρωμένης με gestalt, θα δοθούν προσωπικοί κώδικες θεραπείας που αφορούν εκκρεμότητες του παρελθόντος και κώδικες αναπρογραμματισμού για θέσπιση στόχων και εύρεση του νοήματος της ζωής σας.

Η Elisabeth Kubler- Ross περιγράφει το μοντέλο του πένθους στο οποίο αναγνωρίζει 5 στάδια από τα οποία περνάει ο άνθρωπος για να αποδεχτεί τελικά τον θάνατο ή το γεγονός της οποιαδήποτε απώλειας .Τα στάδια αυτά είναι: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, έντονη θλίψη, αποδοχή.

Τέτοιες απώλειες μπορούν να είναι ο χωρισμός, η εγκατάλειψη από το σύντροφο, απώλεια ή αλλαγή εργασίας, μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, φίλοι με τους οποίους διακόψατε σχέσεις, η φυσική απώλεια αγαπημένων προσώπων, οποιαδήποτε αλλαγή που μπορεί να μην αντιληφθήκαμε ή και να αντιληφθήκαμε ότι βιώσατε ως απώλεια .

Η Elisabeth Kubler- Ross υποστηρίζει ότι θα περάσουμε ακριβώς από τα στάδια του πένθους ώστε να επέλθει η αποδοχή. Προσκόλληση σε κάποιο από αυτά τα στάδια δεν θα επιτρέψει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαλώντας εμπόδια στην εσωτερική μας ειρήνη.


Το υπαρξιακό νόημα και η απουσία νοήματος Viktor Frankl


Κατά τον Frankl (1984,1986) το βασικότερο κίνητρο κάθε ανθρώπου είναι να βρει νόημα στη ζωή του και ότι η απουσία μιας τέτοιας κατεύθυνσης μπορεί να οδηγήσει σε βαθύ αίσθημα ματαίωσης, κενού και κατάθλιψης.

O Frankl πιστεύει ότι όταν μιλάμε για νόημα, οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο άνθρωπος δεν εκπληρώνει το νόημα της ύπαρξής του απλώς με τα δημιουργικά του κατορθώματα και τις εμπειρίες, με το να εργάζεται ή ν’ αγαπά.
Υποστηρίζει ότι η εύρεση νοήματος στη ζωή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να υπερνικήσουν την πιο τρομερή σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία.

Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από το υπαρξιακό κενό. Η παθολογία προκύπτει όχι μόνο από την ένταση, αλλά και από την προσπάθεια να ανακουφιστεί από την ένταση που καταλήγει στο κενό. Η έλλειψη έντασης που δημιουργείται από την
απώλεια νοήματος, είναι τόσο επικίνδυνη απειλή για την ψυχική υγεία όσο και η πολύ μεγάλη ένταση.

Η ανθρώπινη ελευθερία δεν είναι κατά κανένα τρόπο μια απελευθέρωση από τις δύσκολες καταστάσεις, αλλά μάλλον μια ελεύθερη στάση απέναντι στις δυσκολίες.

Η δυστυχία καθορίζεται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και στις καταστάσεις όπου καθορίζονται εσωτερικά. Τα μαθήματα αυτά της ζωής είναι οι ύστατες αλήθειες γύρω από τη ζωή μας, είναι τα μυστικά της ίδιας της ζωής. Τα μαθήματα που παίρνουμε στη ζωή αφορούν στη δουλειά που έχουμε να κάνουμε σχετικά με την ποταπότητά μας, στην προσπάθεια μας να απαλλαγούμε την αρνητικότητα μας και να βρούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα σε εμάς και στους άλλους.

Τα μαθήματα αυτά είναι οι ανεμοθύελλες της ζωής, είναι αυτά που μας κάνουν αυτούς που είμαστε. Είμαστε εδώ για να θεραπεύσουμε ο ένας τον άλλον και τους εαυτούς μας. Να θεραπεύσουμε το πνεύμα , τις ψυχές μας.

Μαθαίνω το μάθημα μου σημαίνει απαλλάσσομαι από τις εκκρεμείς υποθέσεις. Αν οι άνθρωποι άρχιζαν να μαθαίνουν το νόημα της ζωής, ακόμα και το νόημα του πόνου και των τραγωδιών, όπως και το απίστευτο θαύμα της ανθρώπινης ζωής, τότε κάθε μέρα θα μακάριζαν όχι μόνο τις χαρές και τα ύψη της ζωής, αλλά, ακόμη περισσότερο, τις δύσκολες περιόδους και τα δύσκολα χρόνια.


Τεχνικές Σωματικής Επικεντρωμένης Θεραπείας Gestalt


Στην ομάδα εφαρμόζονται επίσης τεχνικές σωματικής ψυχοθεραπείας που εστιάζονται στο σώμα και προκύπτει το ακριβές συναίσθημα που το συνειδητό προσπαθούσε να καλύψει.

Οι τεχνικές αυτές βοηθούν στην εκτόνωση συσσωρευμένου αρνητικού δυναμικού. Αξιοποιούμε αποτελεσματικά το σώμα και τις εκφράσεις του στο εδώ και τώρα, επικεντρωνόμαστε στην αναπνοή και ενισχύουμε την άμεση επαφή με το συναίσθημα.

Η διαδικασία από μόνη της προσκαλεί το θεραπευόμενο να συνδεθεί με τα συναισθήματα που νιώθει με αποτέλεσμα την πιο γρήγορη απελευθέρωση των μπλοκαρισμάτων μέσα από την αυτογνωσία.

Ο κώδικας που προκύπτει για το κάθε ζήτημα βασίζεται στην πληροφορία που αναδύεται μέσω αυτών των ασκήσεων από το θεραπευόμενο και αποτελεί τη βαθύτερη του αλήθεια και όχι αυτή την οποία κρύβει, στην οποία αμύνεται ή προσπαθεί να εκλογικεύσει.

Θα δοθεί επίσης κώδικας για κάποιο προσωπικό ζήτημα που σας απασχολεί και αφορά οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας.

Οι ομαδικές θεραπείες με τους θεραπευτικούς κώδικες έχουν όραμα τη δυνατή, μεταμορφωτική εμπειρία και έχουν εξελικτικό χαρακτήρα, μέσα από τη χρήση πολλών εργαλείων, τα οποία όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να εξασκήσουν με το πέρας του.

Είναι μια ταχύρυθμη, εντατική και οικονομικά προσιτή θεραπευτική διαδικασία που και με το πέρας της συνάντησης της ομάδας, η ενεργειακή της δύναμη παραμένει και συμμετέχει στην ατομική θεραπεία των συμμετεχόντων.


Η ανακάλυψη που άλλαξε τα πάντα

Το 2001 μετά από 12 χρόνια αναζήτησης ο Dr. Alex Loyd εμπνεύστηκε, την τεχνική που ονομάζουμε Θεραπευτικοί Κώδικες. Η αιτία της αναζήτησης ήταν η κατάθλιψη της γυναίκας του που χειροτέρευε διαρκώς. Ο Άλεξ Λόιντ κατέχει διδακτορικούς τίτλους στη ψυχολογία και στην φυσικοπαθητική ιατρική.

Οι Θεραπευτικοί Κώδικες, είναι μια μέθοδος, τεχνική, που μπορεί να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε κάθε σας στόχο, ψυχική ισορροπία, γαλήνη, επιτυχία σε όλους τους τομείς, αίσθημα πληρότητας κ.α.

Θεραπεύουν τα «ζητήματα της καρδιάς» και ο μηχανισμός του Θεραπευτικού Κώδικα είναι επαναστατικός καθώς οι άνθρωποι που τον χρησιμοποίησαν λένε ότι η θεωρεία στην οποία βασίζεται άσκησε τεράστια επίδραση στη ζωή τους.

Υπάρχει μια μόνο πηγή όλων σχεδόν των προβλημάτων υγείας. Το στρες.
Οι θεραπευτικοί Κώδικες απομακρύνουν από το σώμα το στρες, θεραπεύοντας την ρίζα του προβλήματος και όχι απλώς τα συμπτώματα και μάλιστα με μόνιμα αποτελέσματα.

Το στρες προκαλούν οι λανθασμένες πεποιθήσεις του ατόμου, για τις καταστάσεις και τον εαυτό του. Αυτές οι πεποιθήσεις είναι συνήθως υποσυνείδητες και μπορεί να μην το ξέρουμε ότι τις έχουμε.

Δημιουργούνται από αυτά που ακούγαμε, από τις εμπειρίες μας ή τις έχουμε στο DNA μας δηλαδή τις έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας. Αυτές οι εσφαλμένες πεποιθήσεις είναι ενσωματωμένες στις κυτταρικές μνήμες.

Με την εφαρμογή του Θεραπευτικού Κώδικα θεραπεύονται τόσο οι επιβλαβείς συχνότητες όσο και οι εσφαλμένες πεποιθήσεις που εμπεριέχονται στις κυτταρικές αναμνήσεις. Ενεργοποιούν ένα φυσικό μηχανισμό στο σώμα μέσω της βιοενέργειας για να απομακρύνουν την αρρώστια από το σώμα.


Τεχνικές Ενεργειακής Ιατρικής

Τα πάντα στο σώμα μας λειτουργούν με ενέργεια. Προκειμένου να θεραπεύσουμε ένα σύμπτωμα ή πρόβλημα, η ενεργειακή ιατρική διοχετεύει ενέργεια σε συγκεκριμένα σημεία του υλικού μας σώματος. Είναι μια τεχνική που μεταδίδει θετική, υγιή ενέργεια στα κύτταρα που δεν έχουν αρκετή ενέργεια ώστε να ανατροφοδοτήσετε το σώμα σας και να μπορεί να επιτελέσει και να επιδιορθώσει προβλήματα

Ο λόγος δημιουργίας της ομαδικής θεραπείας είναι η τεράστια δυναμική της ενωμένης, συντονισμένης κατευθυνόμενης ενέργειας που κάνει την ομαδική θεραπεία πολύ πιο έντονη και πολύ πιο αποτελεσματική από την ατομική συνεδρία.

Την ομαδική θεραπεία με τους Θεραπευτικούς Κώδικες θα συντονίσει η Δήμητρα Μακρυγιάννη, Σπουδάστρια ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ολιστική Θεραπεύτρια.

Κόστος συμμετοχής 50 ευρώ.

Παρακαλούμε επικοινωνείστε στο 6972944137 ή στο 22990 49556 για να δηλώσετε συμμετοχή

Ημ/νία Διεξαγωγής Σεμιναρίου : Κυριακή 7 Φεβρουαρίου
10:00 – 18:00

Χώρος Διεξαγωγής Σεμιναρίου :

Κέντρo Συμβουλευτικής,Ψυχοθεραπείας & Συμπληρωματικών Θεραπειών Esofos Center

Μακρυγιάννη 4 – Καλύβια Θορικού Αττικής

Δυνατότητα μεταφοράς από τη στάση metro – προαστικού Κορωπίουπρος το χώρο μας

 

ESOFOS

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!