ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

TO ΚΟΡΑΚΙ

 

TO ΚΟΡΑΚΙ, ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ

Αιγυπτιακή Παράδοση

Ένα ζευγάρι κορακιών φανερώνει τη συζυγική ευτυχία.

Αλχημεία
Το nigredo (μελάνωση), το πρώτο στάδιο του υλικού στο Μεγάλο Έργο.

Εβραϊκή Παράδοση
Ψοφίμι, πτώμα.

Ελληνική Παράδοση
Αφιερωμένο στον Απόλλωνα και στην Αθηνά.

Ιαπωνική Παράδοση
Κακός οιωνός, δυστυχία, αλλά και στο Σιντοϊσμό, άγια κοράκια, σαν αγγελιοφόροι των θεοτήτων, συνδέονται με τους ναούς. Το κοράκι μερικές φορές απεικονίζεται μπροστά από τον ήλιο.

Ινδουισμός
Ένα γνώρισμα του Βάρουνα.

Ινδιάνικες Παραδόσεις
Σε μερικές φυλές το κοράκι περιβάλλεται με τις ιδιότητες του δημιουργού.

Κινέζικος Πολιτισμός
Όταν είναι μαύρο, θεωρείται κακό, κακοβουλία, κακή τύχη και δουλεία, αν απεικονίζεται κόκκινο ή χρυσό είναι ο ήλιος, αλλά και υιϊκή ευσέβεια.
Όμως υπάρχει κάποια αμφιβολία για το αν είναι ο κόκκορας, μάλλον και όχι το κοράκι, που συνδέεται με τον ήλιο, αφού τα περιγράμματα των ζώων υπάρχει κάποια σύγχυση. Το τρίποδο κοράκι, ή κόκκορας, ζει στον ήλιο. Το μαύρο κοράκι που ζευγαρώνει με το λευκό ερωδιό συμβολίζει το γιν-γιάνγκ.

Χριστιανισμός
Μόνωση. Όταν ραμφίζει και βγάζει τα μάτια, είναι ο Διάβολος που τυφλώνει τους αμαρτωλού.

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.