ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΙΤΕ

ΑΒΑΤΑΡ

 

Ένας από τους ενδιαφέροντες παράγοντες που οι σπουδαστές πρέπει να σημειώσουν είναι η δοξασία των μεσολαβητών που απαντάται σε αφθονία και θεωρείται ζωτικής σημασίας σε κάθε αποκρυφιστική διδασκαλία. Διδάχθηκε στην εσωτερική παρουσίαση ότι η ψυχή είναι ο μεσολαβητής μεταξύ της ενάδας και της προσωπικότητας. Ο Βούδδας εμφανίζεται σαν μεσολαβητής μεταξύ της Σαμπάλλα και της Ιεραρχίας και δρα με αυτή την ιδιότητα μια φορά κάθε  χρόνο, η ίδια η Ιεραρχία είναι μεσολαβητής μεταξύ Σαμπάλλα και Ανθρωπότητας, το αιθερικό πεδίο (και με αυτό εννοώ τον κοσμικό, πλανητικό και ατομικό αιθερικό φορέα) είναι μεσολαβητής μεταξύ των ανώτερων πεδίων και του πυκνού φυσικού σώματος. Το όλο σύστημα της αποκρυφιστικής ή εσωτερικής αποκάλυψης βασίζεται σε αυτή τη θαυμαστή δοξασία της αλληλεξάρτησης, ενός σχεδιασμένου και διευθετημένου συνειδητού δεσμού και της διαβίβασης της ενέργειας από μια όψη θείας εκδήλωσης σε μια άλλη, παντού και διαμέσου κάθε πράγματος υπάρχει κυκλοφορία, διαβίβαση και τρόποι μεταβίβασης ενέργειας από μια μορφή σε άλλη και πάντοτε μέσω ενός κατάλληλου μηχανισμού. Αυτό αληθεύει με ενελικτική έννοια, με ανελικτική έννοια και επίσης με πνευματική έννοια. Η τελευταία είναι κάπως διαφορετική από τις άλλες δύο. Θα μπορούσε να γραφτεί μια ολόκληρη  διατριβή πάνω στους πράκτορες διαβίβασης και θα περιελάμβανε τελικά τη δοξασία των Αβατάρ.

 

 Αβατάρ είναι εκείνος που έχει μια ιδιάζουσα ευχέρεια ή ικανότητα να εργάζεται με ενέργειες που διαβιβάζονται μέσω του αιθερικού σώματος ενός πλανήτη ή του ηλιακού συστήματος, αυτό όμως είναι ένα βαθύ μυστήριο.

 

Εκδηλώθηκε με ιδιάζοντα τρόπο και σε σχέση με την κοσμική ενέργεια από τον Χριστό ο Οποίος για πρώτη φορά στην πλανητική ιστορία διαβίβασε την κοσμική ενέργεια της αγάπης απευθείας στο φυσικό πεδίο του πλανήτη μας κι επίσης με ιδιάζοντα τρόπο στο τέταρτο βασίλειο της φύσης, το ανθρώπινο. Αυτό πρέπει να σας δείξει ότι αν και η ενέργεια της αγάπης είναι η δεύτερη όψη της θειότητας, ο Χριστός ενσωμάτωσε και διαβίβασε τέσσερις ποιότητες αυτής της όψης στην ανθρωπότητα και κατά συνέπεια στα άλλα βασίλεια της φύσης – τις μόνες τέσσερις που η ανθρωπότητα μπορούσε να απορροφήσει. Μια μόνο από αυτές τις τέσσερις αρχίζει προς το παρόν να εκφράζεται – η ποιότητα της καλής θέλησης. Οι άλλες τρεις θα αποκαλυφθούν αργότερα και η μία σχετίζεται με ιδιάζουσα έννοια με τη θεραπευτική ποιότητα της αγάπης.  

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ” ΤΗΣ ΑΛΙΚΗ Α. ΜΠΕΙΛΗ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.