Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

AΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

 

AΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Για πολλά χρόνια η <<κατηγορία>> , ή αν θέλετε η <<κατηγόρια>> ήταν : είσαι πολύ δυνατή γυναίκα !!. Στην αρχή αυτό με έκανε να αισθάνομαι άβολα… τι σημαίνει είμαι Δυνατή ; σκεφτόμουν. Τον Δυνατό τον φοβούνται, ο Δυνατός είναι γερός, δηλαδή έχει ευρωστία, δεν αρρωσταίνει, είναι ογκώδης, εύσωμος δηλαδή ώστε να αντέχει (σωματικά μιλώντας) , ή πάλι είσαι δυνατός σημαίνει υπομένεις σαν υποζύγιο τα δεινά της ζωής, τις αδικίες, τους άλλους χωρίς να μιλάς ; Τι απ΄ όλα αυτά συνιστά Δύναμη και πώς τη χρησιμοποιείς αυτή τη Δύναμη ;
Αυτή η Δύναμη ταιριάζει σε θηλυκό πρόσωπο ; ή μήπως πρέπει να αφήσεις τη Δύναμη για να πας με τη θηλυκότητα για να αγαπηθείς ; Βλέπετε το μήλο δόθηκε στην πιο Ωραία, στο θηλυκό. Αιώνες επί αιώνων πατριαρχίας επέλεγαν το θηλυκό κρύβοντας από πίσω ή στο ασυνείδητο ότι ο χαρακτηρισμός θηλυκό ισοδυναμούσε με α-δυναμία, κάτι δηλαδή χωρίς δύναμη ή τουλάχιστον εμφανή γιατί αν κατάφερνες να την κρύψεις όπως στο να υπομένεις για παράδειγμα ή να ελέγχεις χωρίς να σε παίρνουν χαμπάρι, τότε θα κατάφερνες << να αγαπηθείς>> από τον Άντρα, το άλλο μισό, το αρσενικό.

Τα χρόνια της Αυτογνωσίας/θεραπείας με έφεραν κοντά σε πολλές γυναίκες δυνατές συμπεριλαμβανομένου του Εαυτού μου που εκχωρούσαν Δύναμη, είτε αυτή ήταν η Δύναμη της διάκρισης, είτε της διαίσθησης, είτε η δύναμη που δίνει η ελευθερία, είτε την ανεξαρτησία τους προκειμένου να πάρουν Αγάπη. Μετά από πολλά χρόνια και επανειλημμένα μαθήματα αντιλήφθηκα ότι η Δύναμη δεν οδηγούσε πουθενά αν δεν αγαπούσες, όμως τι παράξενο, όταν βρήκα την Αγάπη είδα ότι αυτή δεν έκανε εξαιρέσεις ως προς την Δύναμη και αγαπούσε και τη Δύναμη και έτσι το ένα χέρι κρατούσε το άλλο και η Ένωση των Δύο ήταν που γεννούσε το καινούργιο , την Δύναμη της Αγάπης που ήταν μια νέα μορφή Δύναμης που δεν είχε Βία δεν είχε υποτίμηση, ούτε του Εαυτού ούτε των άλλων.

Δεν είχε φόβο αλλά αντίθετα δημιουργούσε εμπιστοσύνη στη Ζωή, ασφαλή όρια εντός και εκτός γιατί αυτομάτως απέκλειε ότι δεν σε ενδυνάμωνε, και αυτό σίγουρα ήταν αυτό που σε έκανε να μην αγαπάς τον Εαυτό σου. Γιατί τα δύο η Δύναμη και η Αγάπη ήταν η ασφάλεια που αποζητούσε το φύλο μου και η καρδιά μου. Τα δύο σε ισορροπία, αλληλοκατανόηση και πρωτίστως συν-εργασία και τότε είδα πως δεν μπορείς να εκχωρείς τίποτα που έχεις προικοδοτήσει τον Εαυτό σου αλλά αντιθέτως να αυξάνεις και να εξελίσσεις την προίκα σου . Και αν η προίκα σου είναι η Δύναμη οφείλεις να τη θέσεις στη Υπηρεσία της Αγαπησεαυτόν και αν είναι η Αγαπησεαυτόν οφείλεις να την κάνεις Δύναμη ώστε να εμπνεύσεις και άλλους σε αυτήν δηλαδή στην Αγαπησεαυτόν .

Τα 2 και τα παράγωγά τους αποτελούν Αλήθεια στον πλανήτη και οδηγούν στην πρόοδο ατομικά και συλλογικά, όχι η Δύναμη για την Δύναμη και η Αγάπη απλά για να αγαπάμε.
Η Αγάπη που δεν εν-δυναμώνει δεν είναι Αγάπη είναι υπο-χώρηση, (κρύψιμο), αν-αποτελεσματικότητα (όχι αποτελεσματική δηλαδή) και άρα οποιαδήποτε συμβουλή αυτογνωσιακή, εναλλακτική θεραπεία ή τρόπος ζωής δεν είναι εναλλακτικός αν δεν οδηγεί σε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

 

Φωτεινή Καραελευθερίου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Έχω σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το καλοκαίρι του 2003 εντελώς τυχαία παρακολούθησα ένα πενταήμερο σεμινάριο στη Μύρινα της Λήμνου . Το σεμινάριο αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο αλλά ουσιαστικό ταξίδι. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησα να παρακολουθώ στο Κέντρο < , ένα τριετές πρόγραμμα με τίτλο <. της Α. Μπέιλι. Με απλά λόγια ένα σύστημα ατομικής ψυχολογίας και αυτοθεραπείας, που δόθηκε στις αρχές του αιώνα μέσω τηλεπαθητικής υπαγόρευσης από τον Αναληφθέντα Δάσκαλο TZBAΛ ΚΟΥΛ. Παράλληλα με την παρακολούθηση μου εκεί ανακάλυψα την Εσωτερική Αστρολογία , την Αστρολογία που στοχεύει στην γνώση της πορείας της Ψυχής.

Ο δρόμος αυτός σύντομα με οδήγησε στις εναλλακτικές θεραπείες, και το Ρέικι (έχω Γ΄ Βαθμό) καθώς και με τις αρχές και τους κανόνες της Εσωτέρας Θεραπευτικής. Έχω παρακολουθήσει από το 2003 έως και σήμερα σεμινάρια πάνω σε διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας και αυτοίασης, όπως AURA SOMA, μέσω του Χορού, της Μουσικής και της Ζωγραφικής, Αναλυτικό Μουσικόδραμα, Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Από το 2008 κάνω συνεδρίες εσωτέρας αστρολογίας καθώς και μία ομάδα μελέτης Αστρολογίας. Γράφω κείμενα ενδυνάμωσης σε διάφορα sites και έχω δημιουργήσει σελίδα στο facebook με την ονομασία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΓΙΝΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΟΥ) απ όπου παρέχω συμβουλές ενδυνάμωσης, πληροφορίες για μεθόδους αυτογνωσίας, αστρολογικές συμβουλές και γενικά μηνύματα φωτός προκειμένου να εμ-ψυχωθούν και άλλοι στην αναζήτηση του ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

Παραδίδω μαθήματα εσωτερικής αστρολογίας και διοργανώνω ομιλίες και σεμινάρια με βάση την εσωτερική αστρολογία και την πολυεπίπεδη ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Προτείνω άλλες θεραπευτικές μεθόδους με βάση αυτόν.A course in healing, ατομικές συνεδρίες ερμηνείας αστρολογικού χάρτη μέσω των χρωμάτων.

Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι ένα παράθυρο στην ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στιγμή της ψυχής, με κατάλληλη καθοδήγηση μέσω διαλογισμού και με χρήση των χρωμάτων η Ψυχή αποκαλύπτει τον τομέα της θεραπείας, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος μπορεί άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα που εκείνη τη στιγμή είναι στην άμεση προτεραιότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ : μέσα από την μακρόχρονη αυτοανάλυση (ατομική ψυχοθεραπεία, σεμινάρια, υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, μαραθώνιος ψυχοθεραπείας) , την παρακολούθηση πολλών θεραπευτικών μεθόδων με προσωπική εμπειρία, τη βοήθεια του αστρολογικού χάρτη και το πολύτιμο εργαλείο των 7 ακτίνων, που είναι μία από τις κυριότερες μεθόδους αυτογνωσίας συμβουλεύω τους υποψηφίους θεραπευόμενους και αναζητητές της προσωπικής τους αλήθειας και ενδυνάμωσης για το ποια είναι η προσφορότερη και καταλληλότερη μέθοδο προσέγγισης του Εαυτού, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς να αναλώνονται και με ασφαλή οδηγό τον ατομικό τους χάρτη όπου είναι αποτυπωμένα όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!