ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ

ΑΓΝΩΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ

 

ΛΙΚΝΙΣΜΑ

Διαχωρισμός, ο χωρισμός των καλών από τους κακούς. Το μυστικό λιχνιστήρι συνδέεται με τελετές γονιμότητας. Έχει την ίδια σημασία με την αιώρηση, ένα σύμβολο της γονιμότητας. Το λίκνισμα μιας κούνιας, μιας καρέκλας κλπ. Συμβολίζει επίσης τα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

ΛΙΠΑΡΙΑ

Ο σεληνιακός θεός, που εμφανίζεται και εξαφανίζεται, εγκυμοσύνη, τοκετός, όπως το θαλάσσιο ζώο βγαίνει από το κέλυφός του, έτσι και ο άνθρωπος γεννιέται από τη μήτρα της μητέρας του.

ΛΙΠΟΣ

Θεωρείται σαν έδρα της ζωής και ότι κατέχει τις δυνάμεις του σώματος από το οποίο προέρχεται. Εκλεκτό τμήμα.

ΛΟΓΟΣ

Ο Λόγος είναι ο ιερός ήχος, το πρώτο στοιχείο στην πορεία της εκδήλωσης. Η ομιλία έχει δημιουργική δύναμη. Ο Κουετζαλκοάτ και ο Χουρακάν της Κεντρικής Αμερικής δημιούργησαν τον κόσμο προφέροντας τη λέξη Γη. Ένας Σωτήρας είναι πάντα η ενσωμάτωση του Λόγου. Στον Ινδουισμό και το Βουδισμό ο Λόγος σαν Ντχάρμα είναι ανέκφραστος.

ΜΕΘΗ

Αποκάλυψη, η συντριπτική δύναμη της θείας κατάληψης, η αποκάλυψη της αλήθειας, στον οίνο η αλήθεια.

ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ

Με διάφορους τρόπους υποδήλωνε τα άγρια πάθη της φύσης, ο ηλιακός ταύρος, η υγρή αρχή, το μίασμα που σφαγιάσθηκε από τον ήλιο σαν Θησέα, έναν ηλιακό ήρωα, ο λαβύρινθος είναι ο βασανιστικός δρόμος της ζωής και το νήμα είναι το θείο ένστικτο μέσα στον άνθρωπο. Έμβλημα της Κρήτης.

ΟΒΕΛΙΣΚΟΣ

Φαλλικός, αρσενική γενετήσια δύναμη, γονιμότητα, αναγέννηση, σταθεροποιητική δύναμη. Είναι επίσης ένας άξονας κόσμου και Δέντρο της Ζωής, ένα τελετουργικό κοσμικό κέντρο, ένα δάχτυλο του ηλίου. Στην Αίγυπτο υποδηλώνει τον Ρα, η ακτίνα του ηλίου, ηλιακή γενεσιουργός δύναμη.

ΟΙΚΟΣ

Ένα κοσμικό κέντρο, η προστατευτική όψη της Μεγάλης Μητέρας, ένα σύμβολο εγκλεισμού, προστασία. Ο οίκος της λατρείας, η καλύβα, το τίπι ή σκηνή των θρησκειών των ινδιάνικων φυλών είναι το Κοσμικό Κέντρο, ο κόσμος μας το σύμπαν, είναι η επιστροφή στη μήτρα της μύησης, η κάθοδος στο σκοτάδι πριν την αναγέννηση και ανανέωση.

 

LifeHub

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.