ΦΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΗΘΩΣ ΩΜΑ

 

Αβρωνιές 

Το αναρριχητικό σπαράγγι. Βράζονται ή τσιγαρίζονται. Υπόπικρες και λίγο σκληρές, αν δεν καταναλωθούν αμέσως.Οι αβρωνιές θεωρούνται το φυτό της άνοιξης.

Άγρια σπαράγγια 

Οι μη πεπειραμένοι δυσκολα τα ξεχωρίζουν, στην όψη, από τις αβρωνιές. Λιγότερο πικρά και με «κεφαλάκι» που μας βοηθά να τα ξεχωρίζουμε.

Άγριες αγκινάρες 

Νοστιμότατες στις ωμές σαλάτες, ή σκέτες με το τσίπουρο ή την τσικουδιά, οι άγριες αγκινάρες αναζητούν τη συντροφιά λεμονιού, σκέτου ξιδιού ή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Αλατίστε τες! Ιδανική ωμή σαλάτα, με φλούδες παρμεζάνας.

Αρνόγλωσσο (πεντάνευρο) 

Λέγεται και χηνόποδο τέλειο συμπλήρωμα για τις ωμές σαλάτες. Γεύση λίγο γλυκιά και δροσερή. Συστατικό του γαλλικού mesclun ή του ιταλικού misticange.

Πηγές : το βιβλίο της Μυρσίνης Λαμπράκη Τα χόρτα, Kathimerini

Επιμέλεια

 

ΠΑΡΑ ΚΕΛΣΟΣ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.