ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

 

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΛΙΒΑΝΙΟΥ

Γαληνεύει και Αναζωογονεί τον Νου

 

Το δένδρο του Λιβανιού φύεται στις περιοχές τις Μέσης Ανατολής και στην Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στην Σομαλία , Αιθιοπία, Νότια Αραβία και στην Κίνα. Το ρετσίνι του δένδρου λαμβάνεται από χαρακιές στο κορμό του και  με απόσταξη μας δίνει το αιθέριο έλαιο του.  Χρησιμοποιήθηκε στους αρχαίους πολιτισμούς των λαών των Αιγυπτίων, Βαβυλωνίων, Περσών, Εβραίων, Ελλήνων και Ρωμαίων τόσο σε θρησκευτικές τελετουργίες όσο και για προσωπική χρήση.

Στις ποικίλες ιδιότητές του περιλαμβάνεται η ενισχυτική του δράση στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Ξεκουράζει από το έντονο στρες με την ικανότητά του να γαληνεύει και να ακινητοποιεί το νου από τις πολλές έννοιες και σκέψεις βοηθώντας με αυτό τον τρόπο στην αποβολή του εκνευρισμού και της έντονης ανησυχίας που προκαλείται από το άγχος και στην τόνωση του ηθικού και της θετικής ψυχολογίας.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση της άμυνας του σώματός μας σε εξωγενείς παράγοντες όπως για παράδειγμα είναι οι ιοί, τα βακτήρια, οι έντονες καιρικές συνθήκες, το πιεστικό περιβάλλον εργασίας και γενικότερα οι απαιτητικές και αγχωτικές συνθήκες διαβίωσης ειδικά μέσα στις σύγχρονες πόλεις.

Σε περιπτώσεις εμφάνισης βρογχίτιδας και άσθματος υποστηρίζει αποτελεσματικά την υγεία του αναπνευστικού συστήματος με τη βοήθεια των αντικαταρροικών και αποχρεμπτικών του ιδιοτήτων. Είναι αντιμολυσματικό και καταπραϋντικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ιγμορίτιδα και λαρυγγίτιδα. Επίσης παρουσιάζει αναλγητική δράση και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και κατάλληλο για την ανακούφιση ρευματικών, επιγαστρικών πόνων (στομαχικών κραμπών) και πόνων περιόδου.

Σε ψυχολογικό επίπεδο η απελευθερωτική, εκκαθαριστική και αναζωογονητική δράση του, μας  επιτρέπει να ξεκουράζουμε και να ηρεμούμε το σώμα και τον νου μας απομακρύνοντας από το «πεδίο» μας καθετί που περιορίζει την ελευθερία μας είτε αυτό προέρχεται από την πίεση των καθημερινών υποχρεώσεων, είτε από την προσκόλληση μας σε παρελθοντικά δυσάρεστα γεγονότα τα οποία εξακολουθούν να μας θλίβουν και να μας καταπιέζουν.

Τέλος είναι σημαντικό να αναφερθεί η αξιόλογη καλλυντική του χρήση χάρη στις επουλωτικές, αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές του ιδιότητες.

Βιβλιογραφία :  Aromatherapy for healing the spirit, Gabriel Mojay

photo www.bioathens.com

 

Ειρήνη Κόνιαρη

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΝΙΑΡΗ

Ονομάζομαι Ειρήνη Κόνιαρη, έχω σπουδάσει Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εξασκώ το επάγγελμα μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα τα τελευταία δεκατρία χρόνια υποκινούμενη από προσωπική ανάγκη απάντησης σε βασικά ερωτήματα της ζωής μου, ακολούθησα μια πορεία αναζήτησης η οποία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται για όσο χρειάζεται.

Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας, γνώρισα και εξασκούμαι ακόμα και σήμερα με το σύστημα Hatha Yoga του Δάσκαλου Σατυανάντα και απέκτησα το 2ο Βαθμό Reiki του Μικάο Ουσούι.

Παρακολούθησα τρία χρόνια μαθήματα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής του Αλ. Τηλικίδη, είμαι διπλωματούχος στην θεραπευτική τέχνη της Αρωματοθεραπείας σε συνδυασμό με την θεωρία της Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής, την Ενεργειακή Διατροφή που εφαρμόζεται ανάλογα με την προσωπική ιδιοσυγκρασία και την τεχνική θεραπευτικής μάλαξης που ονομάζεται Creative Healing και προσφέρω συνεδρίες ενεργειακής ιατρικής.

Επίσης έχω παρακολουθήσει τα παρακάτω on line σεμινάρια με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης :

Πρόγραμμα «Κατάρτισης Μάνατζμεντ» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Οργάνωση και Προσωπική Συμβουλευτική-Life Coaching”
Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Αποτελεσματική Επικοινωνία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός»
Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Ανάπτυξη και Διαχείριση Χαρτοφυλακίου Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μάρκετιν»
Τέλος έχω ξεκινήσει σπουδές και βρίσκομαι στο πρώτο έτος της «Ψυχοενεργειακής Προσέγγισης» της Πραγματείας επί των Επτά Ακτίνων της Αλίκης Μπέηλυ και του βιβλίου της Εσωτερικής Ψυχολογίας, στο χώρο Πολιτισμού και Έρευνας «Σύνθεσις».

Τηλ. Επικοινωνίας: 2109916781, 6981234999

e-mail : eirinikoniari@yahoo.gr

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.