ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΘΥΜΑΠΑΤΗΣ

 

Με τη λέξη θυμαπάτη καλύπτουμε όλες τις όψεις της απάτης, πλάνης, των παρεξηγήσεων και παρερμηνειών.

Η αιτία της θυμαπάτης είναι κυρίως η αίσθηση της δυαδικότητας. Αυτή η αντίληψη της δυαδικότητας περνά από διάφορα στάδια και αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα του συνειδητού ανθρώπου.

Η προσωπικότητα αντιλαμβάνεται λανθασμένα τα γεγονότα, τα ερμηνεύει λανθασμένα και συνταυτίζεται με αυτά διότι ακόμα δεν γνωρίζει τον πραγματικό της εαυτό. Στην αρχή η προσωπικότητα είναι συνειδησιακά εστιασμένη στο βασίλειο των φαινομένων μέχρι την στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι αυτό που φαίνεται δεν είναι η πραγματικότητα και τότε αρχίζει να αναζητά αυτό το άλλο, οπότε αρχίζει η αντίληψη της δυαδικότητας και ο αγώνας για την είσοδο στον κόσμο της ενότητας, στον κόσμο της ψυχής και του πνεύματος.

Τα στάδια είναι περίπου τα εξής :

  1. Επιζητείται η ικανοποίηση των φυσικών ενστίκτων.
  2. Επιζητείται η ικανοποίηση των φυσικών ενστίκτων και των απολαύσεων συναισθηματικών και υλικών.
  3. Αρχίζει να αναζητά νοητικές απολαύσεις μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι αυτός και η ανθρώπινη όψη είναι θύματα δυνάμεων και ενεργειών που δεν τις ελέγχει.
  4. Αποκτά επίγνωση δυνάμεων και ενεργειών που βρίσκονται εντός του και δεν τις εξουσιάζει.

ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΥΜΑΠΑΤΗ

  • Πλανητικές, σύμφυτες στην ουσία του πλανήτη, κληρονομιά από το προηγούμενο ηλιακό σύστημα.
  • Αυτές που προκάλεσε η ίδια η ανθρωπότητα από την έναρξη της ένσαρκης ζωής της.
  • Αιτίες που προκλήθηκαν ατομικά, οι οποίες θεμελιώνονται και βασίζονται στις δύο πιο πάνω ομάδες.

Οι ατομικές θυμαπάτες είναι πέντε, η μάγια, η θυμαπάτη, η πλάνη, η αναδυόμενη ακτίνα της προσωπικότητας και η αυξανόμενη ισχύ της ακτίνας της ψυχής. Εντούτοις όλες αυτές οι αιτίες που προκαλούν την Παγκόσμια Θυμαπάτη προσφέρουν στον σημερινό άνθρωπο την ευκαιρία να αφυπνίσει την κατανόηση και την άποψη της ψυχής.

Η εμπειρία, οδηγεί τελικά στην ανάληψη του ελέγχου της προσωπικότητας από την ψυχή δίνοντας στην ψυχή ένα πεδίο υπηρεσίας. Όταν η ενωμένη σχέση και αλληλεπίδραση μεταξύ ακτίνας προσωπικότητας και ψυχής έχουν επιτύχει ένα σημείο ισορροπίας, τότε ο άνθρωπος παρασύρεται στην Δοκιμαστική Ατραπό, την Ατραπό της μαθητείας και την πύλη της Μύησης.

Εκεί εμφανίζεται η τελευταία δυαδικότητα που πρέπει να ξεπεραστεί, μεταξύ Ενοίκου στο Κατώφλι και του Άγγελου της Παρουσίας που φυλάει την είσοδο της Μύησης.

Η θυμαπάτη διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, διότι εξαρτάται από την ποιότητα της ακτίνας του.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.