ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

Συνέχεια του άρθρου ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

 

Ο θάνατος επέρχεται από δύο αιτίες

  • Την παύση της επιθυμίας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας, όπου ο αντικειμενικός σκοπός επετεύχθη.
  • Το πείραμα της ενσάρκωσης έληξε.

Η κάθε ενσάρκωση έχει διπλό στόχο

  • Πρέπει να εκλεπτυνθεί η ύλη του πλανήτη, η οποία επιτυγχάνεται με την εκλέπτυνση των δικών μας φορέων, μέσω της εκλέπτυνσης και εξέλιξης της δικής μας συνείδησης.
  • Οι ατομικές ψυχές που είναι μέρος της παγκόσμιας Ηλιακής Ψυχής, ζήτησαν την ενσάρκωση στη γη για ν’ αποκτήσουν την εμπειρία μέσω της ύλης, με τελικό στόχο τον ελεύθερο έλεγχο και εξευγενισμό της ύλης. Το να αποδώσουμε την ύλη εμπλουτισμένη με νέες ιδιότητες, εξοφλούμε το χρέος μας σ’ αυτή, μια και μας επιτρέπει να παίρνουμε το υλικό της για την δόμηση των φορέων μας προς απόκτηση της εμπειρίας.

Κατά τον θάνατο αποδίδουμε την ύλη εμπλουτισμένη με νέες ιδιότητες και την ενσαρκωμένη ψυχή εμπλουτισμένη  με τ’ αποτελέσματα της ενσάρκωσης, όπως είπε ο Χριστός “τα του καίσαρα στον καίσαρα και τα του Θεού στον Θεό”.

Η αρχική δυαδικότητα Πνεύμα – Ύλη ή Πατήρ – Μήτηρ, διέπεται η κάθε μία από τους δικούς της νόμους και επιζητεί δικούς της αντικειμενικούς σκοπούς. Αλλά σε τόπο και χρόνο σμίγουν τα ενδιαφέροντα τους για το καλό και των δύο και μαζί δημιουργούν την ενότητα από την οποία προκύπτει ο Υιός ή Ψυχή, ο οποίος στην αρχή έλκεται από την Μητέρα – Ύλη, ενώ όσο ενηλικιώνεται, επιζητεί να ξεφύγει από την κυριαρχία της Μητέρας και αναζητά τον Πατέρα.

Όταν η ψυχή αποφασίζει να ενσαρκωθεί δίνει εντολή

  • Να οικειοποιηθεί έναν κατάλληλο φυσικό φορέα – σώμα από την παγκόσμια δεξαμενή.
  • Να ενεργοποιηθεί το σώμα μέσω του αιθερικού. Τότε τα δύο μεγάλα ρεύματα εισέρχονται στο φυσικό σώμα και το δραστηριοποιούν, δίδοντάς του την ποιότητα και τον τύπο που θα εκφράσει, καθώς και την εντύπωση που το σώμα θα προκαλεί στο περιβάλλον.

Το ένα ρεύμα της δυναμικής ζωής εισέρχεται από το κ. κεφαλής και αγκυροβολεί στην καρδιά. Το ρεύμα της παγκόσμιας ενέργειας ή πράνα εισέρχεται από τον σπλήνα και αγκυροβολεί επίσης στην καρδιά, όπου το ρεύμα της δυναμικής ζωής ενεργοποιεί και κρατά σε συνοχή το ολοκληρωμένο φυσικό σώμα, ενώ το ρεύμα της πρανικής ενέργειας ζωογονεί τα ατομικά άτομα και κύτταρα του σώματος.

Το δεύτερο ρεύμα της  ατομικής συνείδησης του ατόμου, που αγκυροβολεί στο κ. κεφαλής και είναι μια όψη της ψυχής, αποκαλύπτει τον τύπο συνείδησης και το σημείο εξέλιξης του ατόμου. Παράλληλα το ρεύμα της προσωπικότητας, που ελέγχει αστρικό και κατώτερο νοητικό, εισέρχεται στο σώμα από το Ηλιακό Πλέγμα και έτσι το άτομο συνδέεται με το καμανασικό πεδίο.

Κατά τον θάνατο, ο κοινός άνθρωπος, ο ανεξέλικτος και τα βρέφη, έχουν σημείο εξόδου το ηλιακό, ενώ ο ανεπτυγμένος, ο νοητικός, ο ζηλωτής, ο μαθητής και ο μυημένος εξέρχεται από το κέντρο κεφαλής. Η ομαδική ψυχή του ζωικού βασιλείου αποσύρει το στοιχείο της ζωής από το ηλιακό, που είναι ο εγκέφαλος του ζώου, έστω και αν τα ζώα είναι εξελιγμένα όπως και τα κατοικίδια.

Οι θάνατοι που οφείλονται στους πολέμους, σε ατυχήματα, σε φόνους ή αυτοκτονίες, δεν σχετίζονται με τον φυσιολογικό θάνατο, που είναι το γήρας ή η ασθένεια, αλλά διέπονται από άλλους νόμους. Δεν σχετίζονται με το ατομικό κάρμα ή την ατομική μοίρα. Π.χ. ο πόλεμος είναι μια αναπόφευκτη έκρηξη, διότι πολεμά το σκότος με τον μανδύα του υλισμού και το φως με τον μανδύα των καταπιεσμένων. Μέσα από τον πόλεμο θα έλθει η αφύπνιση. Ο πόλεμος καταστρέφει ανθρώπινες μορφές, δεν καταστρέφει ανθρώπινες υπάρξεις.

Υπάρχει και μια νέο αφυπνισμένη έξοδος κοντά στην καρδιά, από την οποία εξέρχονται οι αγαθοί άνθρωποι, οι άνθρωποι καλής προαίρεσης, οι φιλάνθρωποι, οι νοήμονες φίλοι, οι καλοί πολίτες. Με άλλα λόγια οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι.

Στο επόμενο ΠΩΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ 

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.