ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΣΤ’ ΑΚΤΙΝΑ ΤΗΣ ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ

 

 

Ιδιαίτερες αρετές

Αφοσίωση, συγκέντρωση σε ένα αποκλειστικό σκοπό, αγάπη, τρυφερότητα, διαίσθηση, πίστη, ευλάβεια.

Ελαττώματα της ακτίνας

Εγωιστική και ζηλότυπη αγάπη, εξάρτηση από άλλους, μεροληψία, αυτό-εξαπάτηση, σεκταρισμός, δεισιδαιμονία, προκατάληψη, υπερβολικά γρήγορη εξαγωγή συμπερασμάτων, παράφορος θυμός.

Αρετές που χρειάζεται να αποκτηθούν

Δύναμη, αυτοθυσία, αγνότητα, αλήθεια, ανοχή, γαλήνη, ισορροπία και κοινή λογική.

Η έκτη ακτίνα είναι αυτή της αφοσίωσης. Ο άνθρωπος που ανήκει σε αυτή την ακτίνα είναι γεμάτος ένστικτα και παρορμήσεις, είναι άνθρωπος έντονων προσωπικών συναισθημάτων, δε δέχεται τίποτε ομοιόμορφο. Τα πάντα στα μάτια του είτε είναι τέλεια είτε είναι αφόρητα.

Οι φίλοι του είναι άγγελοι, οι εχθροί του το αντίθετο. Και στις δύο περιπτώσεις οι απόψεις του δε βασίζονται στις πραγματικές αξίες της κάθε κατηγορίας, αλλά στο τρόπο με τον οποίο αυτοί τον συγκινούν ή τη συμπάθεια ή έλλειψη συμπάθειας την οποία δείχνουν στα αγαπημένα του είδωλα, είτε είναι αυτά συγκεκριμένα είτε αφηρημένα, γιατί είναι αφοσιωμένος είτε σε κάποιον άνθρωπο είτε σε κάποιο σκοπό.

Έχει πάντοτε ανάγκη “προσωπικού Θεού”, μια μετενσάρκωση του θείου να λατρεύει. Ο καλύτερος τύπος αυτής της ακτίνας φτάνει την αγιοσύνη, ο χειρότερος τη μισαλλοδοξία ή το φανατισμό. Είναι ο χαρακτηριστικός μάρτυρας ή ιεροεξεταστής. Όλοι οι θρησκευτικοί πόλεμοι ή σταυροφορίες προήλθαν από φανατισμό της έκτης ακτίνας.

Ο άνθρωπος αυτής της ακτίνας έχει φύση γλυκιά αλλά μπορεί να γίνει έξω φρενών και να ξεσπάσει σε παράφορη οργή. Προσφέρει τη ζωή του για τους σκοπούς της αφοσίωσης του ή της σκλαβιάς του, αλλά δεν ενδιαφέρεται να βοηθήσει εκείνους οι οποίοι βρίσκονται έξω από τις άμεσες συμπάθειές του.

Σα στρατιώτης, απεχθάνεται τη μάχη αλλά συχνά όταν ξεσηκώνεται πολεμά σα δαιμονισμένος. Δεν είναι ποτέ καλός πολιτικός ούτε καλός επιχειρηματίας αλλά μπορεί να γίνει σπουδαίος ιεροκήρυκας ή ρητορικός.

Ο άνθρωπος της έκτης ακτίνας γίνεται ποιητής των συναισθημάτων και συγγραφέας θρησκευτικών κειμένων, είτε εμμέτρων είτε πεζών. Είναι αφοσιωμένος στην ομορφιά και το χρώμα κι όλα τα θαυμάσια πράγματα, αλλά η δημιουργική ικανότητα του δεν είναι σπουδαία εκτός κι αν βρίσκεται υπό την επήρεια μιας των πρακτικά καλλιτεχνικών ακτίνων, δηλαδή της τέταρτης ή της έβδομης.

Η μουσική του είναι πάντα μελωδική και συχνά γίνεται συνθέτης ορατορίων και θρησκευτικής μουσικής.

Η μέθοδος θεραπείας αυτής της ακτίνας είναι μέσω πίστης και προσευχής.

Η μέθοδος προσέγγισης της Ατραπού είναι μέσω προσευχής και διαλογισμού, με σκοπό την ένωση με το Θεό.

Χαρακτηριστικά

Βία. Φανατισμός. Ηθελημένη προσκόλληση σε ιδανικά.

Μυωπική τύφλα.

Μιλιταρισμός και τάση να προκαλούν ταραχές σε άλλους ή σε ομάδες.

Τη δύναμη να μην βλέπουν παρά τη δική τους άποψη.

Καχυποψία των ανθρώπινων κινήτρων.

Γρήγορη αντίδραση στην αυταπάτη και τη ψευδαίσθηση.

Συναισθηματική αφοσίωση και συγκεχυμένος ιδεαλισμός.

Κραδασμική δραστηριότητα μεταξύ των ζευγών των αντιθέτων.

Έντονη δυνατότητα για προσωποποίηση και για έμφαση σε προσωπικότητες.

Οδηγεί σε

Υπεύθυνο, ενωτικό ιδεαλισμό.

Σταθερότητα αντίληψης μέσω ανάπτυξης της συνειδητότητας.

Αντίδραση μα και συμπάθεια στην άποψη των άλλων.

Θέληση να δει το έργο των άλλων ανθρώπων να προοδεύει σύμφωνα με τον τρόπο ενέργειας που αυτό επέλεξαν.

Επιλογή της μέσης οδού.

Ειρήνη και όχι πόλεμο. Το καλό του Όλου κι όχι του μέρους.

Η επήρεια της δραστηριότητας αυτής της ακτίνας υπήρξε τέτοια ώστε να εκπαιδεύσει την ανθρωπότητα στο να αναγνωρίζει ιδανικά, τα οποία είναι αποτυπώματα ιδεών. Η κύρια της αποστολή είναι να μεγιστοποιεί την ανεπτυγμένη τάση της ανθρωπότητας να αναγνωρίζει ιδέες και να εκπαιδεύει τους στοχαστές του κόσμου τόσο διακαώς να επιθυμούν το καλό, το αληθές και το ωραίο ώστε η ιδέα να υλοποιηθεί σε κάποια μορφή στη γη.

Αυταπάτες

Της αφοσίωσης

Της προσκόλλησης σε μορφές και πρόσωπα

Του ιδεαλισμού

Της συναισθηματικής ανταπόκρισης

Συναισθηματισμού

Της παρέμβασης

Των κατωτέρων ζευγών των αντιθέτων

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Prana World

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.