ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΙΝΕΣ ΨΥΧΗΣ 5, 6 ΚΑΙ 7

 

Συνέχεια του ΑΚΤΙΝΕΣ ΨΥΧΗΣ 3 ΚΑΙ 4

5η ΑΚΤΙΝΑ ΨΥΧΗΣ

Η δύναμη του λαμβάνειν μύηση. Η δημιουργικότητα να χρησιμοποιεί το νου σαν διευθυντικό παράγοντα μεταξύ της κατώτερης διάνοιας και της αφηρημένης διάνοιας αλλά και της ψυχής.

Είναι η ίδια η ανταχκάρανα, η γέφυρα. Είναι η ικανότητα να χρησιμοποιεί τον κατώτερο νου σαν 6η αίσθηση. Να χρησιμοποιεί το νου για να διαχυθεί βαθιά μέσα σε ένα αντικείμενο και να βρει τους παράγοντες που λειτουργούν ανάμεσα στην τριβή και την διάκριση.

Είναι η ικανότητα της φωτισμένης σκέψης του νου να κάνει διαυγείς τις ιδέες στους άλλους. Δημιουργός της ορθής νοητικής σκεπτομορφής ή ειδικών σκεπτομορφών που θα φέρουν σε έκφραση στο Σχέδιο.

Να αναπτύξει ή αντίστοιχα να κρύψει εκείνα τα πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν ή θα εμποδίσουν την ανάπτυξη της θειότητας στη ζωή. Να παρουσιάσει θείες ιδέες με καθαρό τρόπο στην ανθρωπότητα. Να διακρίνει μεταξύ του αληθινού και του ψεύτικου σε όλα τα πράγματα.

6η ΑΚΤΙΝΑ ΨΥΧΗΣ

Ικανότητα για ιδεαλισμό και έκφραση ενός ιδανικού. Ικανότητα έμπνευσης στον άλλο να εκφράζουν ιδανικά. Βρίσκεται σε μία στάση που μετασχηματίζει την προσωπική έμπνευση προς την τελειότητα μέσω ανιδιοτελούς έμπνευσης και αφοσίωσης ή ζώντας ζωή ζηλωτού για το καλό του συνόλου.

Νομιμότητα στο Σχέδιο και κοίταγμα των πιο υψηλών σημείων. Τελείως ανιδιοτελής υπηρεσία σε ανταπόκριση της ομαδικής ανάγκης.

Στόχοι ψυχής, το να ανταποκριθεί με αλήθεια στις ανώτερες αξίες και να ανοιχτεί σε ένα ευρύτερο όραμα. Να ανοιχτεί στην υψηλότερη μορφή καθοδήγησης.

7η ΑΚΤΙΝΑ ΨΥΧΗΣ

Η ικανότητα να οργανώνει την προσωπική ζωή, να είναι το όχημα για την ψυχή και να φέρνει το πνεύμα σε σχέση με την ύλη, τους ουρανούς στη γη.

Να συνεργάζεται και να συνθέτει, ενώνοντας την εσωτερική ζωή με την εξωτερική έκφραση. Λόγος και πράξη να συμβαδίζουν.

Η ικανότητα να βοηθά τους άλλους να οργανώνουν τη ζωή τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν τις ανώτερές τους όψεις και δυναμικές.

Ενώ βλέπουμε ότι η 2η ακτίνα βοηθά μέσω της κατανόησης και της σοφίας να εκφράσουν τις ανώτερες δυνάμεις τους, η 7η τους οργανώνει.

Είναι η ικανότητα να εργάζονται δημιουργικά με το αγγελικό βασίλειο, επαναδημιουργώντας τις μορφές. Κάνει χρήση τελετουργίας στην έκφραση του Σχεδίου. Οι στόχοι της ψυχής είναι να αγκυροβολήσει τις νέες ιδέες στο φυσικό πεδίο, να φέρει τάξη από το χάος, να συμμετέχει σε τελετουργικά της νέας εποχής και έτσι να αγκυροβολήσει τους ουρανούς στη γη, επαναδημιουργώντας το πλανητικό περιβάλλον.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.