ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι 9 αλήθειες της αποτοξίνωσης

 

Σύντομα θα βγουν διάφορα άρθρα σε έγκριτα και μη sites που θα κάνουν λόγο για τη μαγική λέξη που “παίζει” μετά από γιορτές, πριν το καλοκαίρι (επειδή θα βγούμε παραλία), μετά το καλοκαίρι (επειδή ε λόγω καλοκαιριού ξεφύγαμε κλπ): Η λέξη αυτή λέγεται ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ δηλαδή “Χάστε τα κιλά των γιορτών κλπ”.

Βέβαια οι κυτταρικοί μηχανισμοί δεν “νιώθουν” από γιορτές, διακοπές, ξύδια κλπ. Η αποστολή τους είναι η επιβίωση ανάλογα με το περιβάλλον που εμείς τους παρέχουμε. Άρα ή δουλεύουν χαρούμενα και ξεκούραστα ή με γκρίνια και ζόρι.

1) Δεν “κάνεις” αποτοξίνωση, “βοηθάς” τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης. Και αυτό κρατά ισόβια.

2) Κάθε επιλογή σκέψης, τροφής, συναισθήματος, παρέα κλπ βοηθά ή ζορίζει τον μηχανισμό αποτοξίνωσης.

3) Το 80% της παραγόμενης ενέργειας (κυτταρικό ATP) καταναλώνεται από τον μηχανισμό αποτοξίνωσης. Άρα με λιμοκτονία ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ αποτοξίνωση. Επίσης για αυτό το λόγο δεν επιτρέπεται έντονη άσκηση ή σωματική δραστηριότητα όταν θες να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης.

4) Το βαρόμετρο της αποτοξίνωσης είναι το ήπαρ και η επαρκής παραγωγή χολής. Αλλά όλα ξεκινάνε από το έντερο.

5) Ο λιπώδης ιστός και μάλιστα ο περιβάλλων τα εσωτερικά όργανα (σπλαχνικό λίπος) είναι σκουπιδότοπος. Η χωματερή αυτή ανοίγει όταν κλατάρει ο μηχανισμός αποτοξίνωσης. Το υποδόριο λίπος είναι για θερμομόνωση. Τη διαφορά υποδόριου και σπλαχνικού λίπους μπορείς να τη δεις σε bodybuilders με τις “πρησμένες” κοιλιές (εκεί βέβαια έχεις και μεγάλωμα οργάνων λόγω της HGH)

6) Επειδή ο μηχανισμός αποτοξίνωσης βασίζεται σε ένζυμα δηλαδή πρωτεΐνες, η ισχύς του ορίζεται γονιδιακά. Για αυτό το λόγο άλλωστε δυο άνθρωποι δεν έχουν την ίδια δυνατότητα αποτοξίνωσης (άλλο δυνατότητα, άλλο ικανότητα).

7) Ο μηχανισμός αποτοξίνωσης βασίζεται όμως ΚΥΡΙΩΣ σε παροχή βιταμινών, μετάλλων, ιχνοστοιχείων συμβατής ηλεκτρομαγνητικής συχνότητας με τα κύτταρα. Οπότε είναι στο χέρι μας πόσο τον βοηθάμε με αυτά που βάζουμε στο στόμα μας. Καλό πεπτικό σύστημα σημαίνει μεγάλη αποτοξινωτική δύναμη. Κάθε διαταραχή του πεπτικού σακατεύει την αποτοξίνωση.

8) Η επιστημονική κάθαρση (cleanse) δηλαδή η παροχή βοήθειας προς το μηχανισμό αποτοξίνωσης πρέπει να γίνεται με μέθοδο, σειρά και κυρίως με το φυσιοπαθητικό σκεπτικό ότι το σώμα δεν πολυγουστάρει τα βίαια φρεναρίσματα ή τις επιταχύνσεις. Crash detox diets από περιοδικά είναι big no-no!

9) Δεν κάνεις κάθαρση αν δεν πίνεις νερό. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Δε θα καθαρίσεις ένα στάβλο με ένα κουβά νερό. Κοτζάμ Ηρακλής έβαλε ολόκληρο ποτάμι για να βγάλει την κοπριά ετών. Γίνε και εσύ Ηρακλής!

 

Νίκος Δαραδήμος
Βιολόγος BSc ΕΚΠΑ
MSc Διατροφής Ανθρώπου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΡΑΔΗΜΟΣ

Διεύθυνση: Φυγαλείας 60, 11147 Γαλάτσι
Τηλεφωνο: 6986267188

Σπουδές

2016 – 2017
Σπουδές στη Ρεφλεξολογία Άκρου Πόδα στο Natural Health Science

2005 – 2007
Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Διαχείριση Ποιότητας και Διασφάλιση Υγιεινής Τροφίμων
στο Τμήμα Επιστήμης / Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

1996 – 2002
Πτυχίο Βιολόγου στο Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σεμινάρια – Πρακτικές

4 – 5/3/2017
Σεμινάριο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής της Ελληνικής Εταιρείας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

2017 – σήμερα
Θεραπευτής Κοσμοενεργειακής
Θεραπευτής Mvoce & 50 Seals 1st Level

https://www.facebook.com/nikolaos.daradimos

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.