ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΑΛΤΑ ΜΑΓΙΟΡ, ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΤΣΑΚΡΑ!

ΑΛΤΑ ΜΑΓΙΟΡ, ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΤΣΑΚΡΑ!

 

Το Άλτα Μάγιορ ή μεγάλο κέντρο, μας λένε ότι δεν είναι αφυπνισμένο από την μεγάλη μάζα των ανθρώπων. Σιγά – σιγά αφυπνίζεται καθώς οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν χρήση της πνευματικής ενέργειας ή αρχίζουν να εστιάζονται όλο και περισσότερο στο νοητικό πεδίο.

Η θέση του βρίσκεται ανάμεσα στο χάσμα του πίσω ανοίγματος που υπάρχει στην κορυφή της σπονδυλικής στήλης και στη βάση του εγκεφάλου.

Το Άλτα έχει πολύ μεγάλη σχέση με το Vagus. Είναι πάρα πολύ κοντά στην παρεγκεφαλίδα και γι’ αυτό, πολύ συχνά καλείται ο παλαιός εγκέφαλος. Ο παλαιός εγκέφαλος λειτουργούσε με βάση τα ένστικτα.

Περνώντας σταδιακά τα χρόνια και όταν άρχισε να αναπτύσσεται η διάκριση, δημιούργησε τον μεσαίο φλοιό που σχετίζεται με τα συναισθήματα. Φθάνοντας στην Άρια φυλή άρχισε να λειτουργεί τον ανώτερο φλοιό. Μέσα μας λοιπόν, όπως έχουμε τρία σώματα, έχουμε και τρεις εγκεφάλους. Όπως τα σώματά μας αναπτύσσονται σταδιακά, έτσι και οι τρεις εγκέφαλοι αναπτύσσονται σταδιακά.

Το σχήμα του μοιάζει με μια πεταλούδα που έχει ανοιχτά φτερά, τα οποία εκτείνονται τόσο πάνω όσο και κάτω, σε ένα σημαντικό βαθμό εκατοστών. Όταν βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση το Άλτα επεκτείνεται, ενώ όταν είναι σε ένταση και απασχολημένο συρρικνώνεται και χάνει την καθαρή δομή του σχήματός του.

Ο αδένας που σχετίζεται με το Άλτα είναι ο μυστηριώδης καρωτιδικός αδένας, που δεν έχει αναγνωρισθεί ακόμα από την φυσιολογία ή την ιατρική. Υποθέτουν ότι ίσως σχετίζεται με το σημείο “τόπος κουρούνιους” που βρίσκεται μέσα στην τέταρτη κοιλία του εγκεφάλου. Μπορούμε να φανταστούμε την τέταρτη κοιλία σαν μια λίμνη όπου μέσα της υπάρχει ένα νησάκι που βγαίνει έξω από τον εγκεφαλονωτιαίο μυελό και φαίνεται αυτός ο τόπος να έχει νευρικές απολήξεις που καταλήγουν στην υπόφυση και επίφυση (ανακοίνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας το 1997).

Επειδή αυτό το σωματίδιο δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα σαν αδένας, η αναγνώριση της λειτουργίας του με όρους οποιασδήποτε ορμόνης είναι προς το παρόν άγνωστη. Η κα Τζούντι Τζάκα έχει την γνώμη ότι σχετίζεται με την νοραπιδελφίνη που είναι αυτή που μας κάνει να επιβιώσουμε από τον πόνο και μας επιτρέπει να αναμασάμε την σχέση μας με το περιβάλλον.

Η παρεγκεφαλίδα, το εγκεφαλικό στέμμα, η Μέντουλα, το Μεμορανικό νεύρο και η Τρίτη κοιλία σχετίζονται άμεσα με το Άλτα.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Από πλευράς ψυχολογικής και πνευματικής ανάπτυξης, το Άλτα είναι η Τρίτη γραμμή ή όψη θεότητας, ήτοι η ενεργός και δημιουργική νοημοσύνη. Εξ ου και η σχέση του σε εξωτερικό επίπεδο με το κέντρο λαιμού.

Είναι το πιο υλικά εκδηλωμένο από τα κέντρα της κεφαλής. Είναι εκείνο το κέντρο που μας συνδέει με το σώμα.

ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ

Το χάσμα ή το κενό στη συνείδησή μας μεταξύ προσωπικότητας και πνευματικής τριάδας.

Αφυπνίζεται, ενεργοποιείται και δραστηριοποιείται, καθώς αρχίζει η δόμηση της γέφυρας του ουράνιου τόξου.

Με όρους καθαρής φυσιολογίας, η οικοδομική διαδικασία λαμβάνει χώρα σε δύο φάσεις.

  • Μεταξύ της κορυφής του τρίτου καναλιού της σπονδυλικής στήλης και του εγκεφάλου που σχετίζεται με το χάσμα ανάμεσα στην νοητική μονάδα και της ψυχής. Δηλαδή η ενεργοποίηση του Άλτα έρχεται με το πρώτο χτίσιμο της γέφυρας της Ανταχκάρανα, δηλαδή στην αρχή της δημιουργίας του Υιού του Νου.
  • Μεταξύ ψυχής και του μανασικού μονίμου ατόμου (Κοσμ. Πυρ σελ. 1160).

Τότε γινόμαστε δημιουργοί σε άμεση σχέση με το Θείο Σχέδιο. Αυτό επιτυγχάνεται όταν μπορούμε να εργασθούμε μέσω του τριγώνου, Βάση – Άλτα – Λαιμός και ταυτόχρονα με το Ηλιακό – Καρδιά – Τρίτο Μάτι, όπου το τρίτο μάτι είναι η ισορροπημένη, αρμονική και αφυπνισμένη σχέση των τριών αδένων, του καρωτιδικού, της επίφυσης και της υπόφυσης, που σχηματίζουν τρίγωνο. Σαν αποτέλεσμα συνεργασίας των τριών αυτών τριγώνων εμφανίζεται δραστηριότητα, η οποία δημιουργεί ένα κανάλι ενέργειας ανάμεσα στην επίφυση, υπόφυση και Άλτα.

Από ψυχολογικής πλευράς, το κέντρο Άζνα μεσολαβεί μεταξύ ψυχής και δυνάμεων της προσωπικότητας π.χ. καλό ή κακό. Ένταση στην περιοχή του Άλτα θα επηρεάσει όλα τα κρανιακά νεύρα, την κορυφή του νωτιαίου μυελού στην σπονδυλική στήλη και την παρεγκεφαλίδα.

Η παρεγκεφαλίδα είναι το πιο ασυνείδητο τμήμα του εγκεφάλου και περιέχει όλες τις παλαιές φυλετικές μνήμες και πιθανά πολλές μνήμες από τις προηγούμενες ζωές μας. Η παρεγκεφαλίδα είναι τα ακασικά αρχεία, είναι το ασυνείδητο.

Γι’ αυτό το λόγο μας επισημαίνουν συνεχώς να μην ασχολούμαστε με το ανέβασμα της κουνταλίνης, διότι αν μπούμε εκεί μέσα ανέτοιμοι, θα μπλέξουμε με όλους τους δαίμονες που κουβαλάμε μέσα μας και γι’ αυτό οι Διδάσκαλοι καυτηριάζουν τις κατώτερες ψυχικές δυνάμεις, τα μέντιουμ κ.λ.π.

Η ένταση του να γνωρίσουμε κάποιες από αυτές τις εμπειρίες που έχουν σχέση με την μνήμη προηγούμενων ζωών μπορούν να επιφέρουν στόμωση στο Άλτα. Αντίθετα αν η ενέργεια ρέει μέσω του διαλογισμού, της προσευχής και της χαλάρωσης από το πνευμονογαστρικό προς την περιοχή του Άλτα ανεμπόδιστα, τότε η ψυχή αποκαλύπτει και απελευθερώνει κάποιες από εκείνες τις προηγούμενες ζωές που θα βοηθήσουν τον μαθητή στη πορεία του προς την ατραπό.

Η εξωτερική έκφραση αυτού του γεγονότος, του φίλτρου, διότι περί φίλτρων πρόκειται, που σχετίζεται με το Άλτα και είναι η μεμβράνη στο κεφάλι που την γνωρίζουμε σαν Τετόριουμ Σερέτιουμ και σχετίζεται με το καταπέτασμα του Ναού του Σολομώντα που σχίστηκε όταν πέθανε ο Χριστός, θραύεται στον Μαθητή όταν αρχίσει να γίνεται συνειδητός στα όνειρα, που σημαίνει ότι, ενώ ονειρεύεται, το συνειδητοποιεί και μέσα στα όνειρα κάνει διαλογισμό.

Αυτή η μεμβράνη απλώνεται πάνω σε όλο το πεδίο της παρεγκεφαλίδας και από κει σε όλο το κρανίο, παίρνοντας το όνομα Σέλαρ Τρούσικα, η οποία δημιουργεί και τους θώκους της επίφυσης και υπόφυσης, στερώντας την μεταξύ τους επαφή.

Οι καταστάσεις μιας μικρής πίεσης ή στεναχώριας επηρεάζουν άμεσα τις δυνάμεις που κυκλοφορούν κατά μήκος αυτού του σχοινιού και μας λέει ο Διδάσκαλος ότι σε αιθερικό επίπεδο υπάρχει μια οριζόντια και κάθετη μεμβράνη που διαιρεί τον αιθερικό εγκέφαλο σε τέσσερα τμήματα για να μας προστατεύσει η ψυχή από ανεπιθύμητα αστρικά ρεύματα.

Αυτή η μεμβράνη, σε σχέση με ανθρώπους που παίρνουν διάφορες ναρκωτικές ουσίες, θραύεται και επιτρέπει σε επικίνδυνα αστρικά ρεύματα να εισέλθουν στο επίπεδο συνείδησης αυτών των ανθρώπων.

Από πλευράς φυσιολογίας, η εξωτερική φυσική μεμβράνη που σχηματίζεται από ύλη και η ιατρική την ονομάζει ντούρα (σκληρή ύλη), μπορεί να διεγερθεί και να γίνει αντιληπτή σαν ένα βάρος στην περιοχή πίσω από το κεφάλι όπως όταν αντιμετωπίζουμε κατάσταση μέθης. Αυτή η εξωτερική μεμβράνη προχωρεί προς τα κάτω και καλύπτει την σπονδυλική στήλη. Σχετίζεται άμεσα με την περιοχή του ιερού.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Προβλήματα που έχουν να κάνουν με ανυπαρξία ισορροπίας μεταξύ αστρικού και φυσικού επιπέδου σχετίζονται με το Άλτα, π.χ. σύγκρουση συνείδησης του ατόμου μεταξύ του να καθαρίσει το σπίτι και του να τα αφήσει όλα και να πάει σινεμά μετά από ξαφνικό τηλέφωνο φίλης. Επίσης επηρεάζει το στέμμα, το εγκεφαλικό στέλεχος, η παρεγκεφαλίδα που σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα εκδηλώσει αστρικό τρόμο π.χ. τρέμω από τον φόβο μου, λύθηκαν τα γόνατά μου, τότε κάνουμε τα τρίγωνα της βάσης και το τρίγωνο θάρρους που σχετίζεται με την βάση, αλλά και με το Vagus.

Ψυχολογικά προβλήματα που εμπλέκουν σχέσεις μεταξύ προηγουμένων εμπειριών και αναμνήσεων ζωών με την παρούσα έκφραση της ζωής είναι προβλήματα του Άζνα.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Rejuvenation Lounge

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.