Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

Διαπιστώνω όλο και περισσότερο καθημερινά πως ο κόσμος έχει μεγάλη ανάγκη να τον ακούσει, από κάπου να κρατηθεί. Ζητά απεγνωσμένα λύσεις, απαντήσεις σε αυτά που τον βασανίζουν, τροφή να χορτάσει την ψυχή του , γιατί πιότερο και από τη φτώχεια του στομαχιού θλιβερότερη είναι η φτώχεια της ψυχής και της καρδιάς. Ζητάς να σε ακούσουν ζητάς να πάρεις αγάπη, ζητάς έπαινο, επιβεβαίωση, αναγνώριση, αλήθεια και όταν ζητάς κι παίρνεις ξαλαφρώνεις γιατί δεν σέρνεις τις αλυσίδες πότε της ενοχής, πότε του φόβου και πότε της αμφιβολίας.

Αυτές είναι οι αλυσίδες που μας <<βαραίνουν>> που μας αποτρέπουν από το να <<ανέβουμε ψυχολογικά>., τι σημαίνει αυτό, όχι το αναμενόμενο που λέμε, αλλά το κυριολεκτικό το αληθινό : να ανέβουμε προς την Ψυχή, προς το Φως της να γίνουμε πιο ανάλαφροι, πιο χαρούμενοι, πιο δημιουργικοί. Πηγαίνοντας προς αυτό το επίπεδο το πιο ελαφρύ, όπου δεν ενυπάρχουν τόσο <<βαριά μέταλλα>> όπως η ενοχή , ο θυμός, οι ανομολόγητες στεναχώριες, η βία, η οργή…..και μόλις τα ξεφορτώσουμε δυστυχώς στους άλλους τις περισσότερες φορές τότε ξαλαφρώνουμε, ή έτσι νομίζουμε μέχρι την επόμενη φορά.

Χρειάζονται πιο μόνιμες λύσεις, οι ατέρμονες συζητήσεις στις παρέες, οι εκμυστηρεύσεις στις φίλες, δεν απελευθερώνουν, είμαστε συγκοινωνούντα δοχεία και πετάμε ο ένας το μπαλάκι στον άλλον με το να ανακυκλώνουμε τους ίδιους φόβους, τις ίδιες ανασφάλειες, απλά τις ανακυκλώνουμε, ούτε τις μεταμορφώνουμε, ούτε βέβαια τις εξαλείφουμε και τις επιλύουμε.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν αρκετές <<χωματερές>> για αυτά τα τοξικά απόβλητα, τα βαριά αυτά συναισθήματα και συμπλέγματα πεποιθήσεων, αλλάζουν μόνο με τη μέθοδο της <<μεταμόρφωσης>>, << της μεταστοιχείωσης>> και όχι της <<αποβολής >>. Αλλάζουν αλχημικά όπως έκαναν οι αλχημιστές τον μεσαίωνα μετέτρεπαν τα βαριά μέταλλα σε χρυσό.

Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα να μετατρέψουμε τα <<βαριά συναισθήματα>> και σκέψεις που μας <<σκιάζουν>> στα ευγενή μέταλλα της αρμονίας, της χαράς και της ροής. Πώς ; Με την αναπνοή και την αγάπη. Αναγνωρίζουμε το συναίσθημα, τη σκέψη, τη δυσφορία, αναπνέουμε συνεχώς και αγαπάμε ότι βαρύ και ασήκωτο έχουμε ή νομίζουμε ότι έχουμε, φταίξαμε, ή δημιουργήσαμε. Η Αγάπη το Κόκκινο, η Αναπνοή το Λευκό το αδιαφοροποίητο, φανταστείτε ένα ασπροκόκκινο λουλούδι και αναπνεύστε το συνέχεια…  Είναι όλα δικά μας και είναι εντάξει να τα αποδεχόμαστε δεν πρόκειται κανείς να μας τιμωρήσει, κανείς να μας απορρίψει, κανείς να μας εγκαταλείψει γιατί για κάθε αρνητικό συναίσθημα που εκφράζεται με <<ΔΕΝ>> ή με <<ΜΗ>> εμείς απαντάμε με την ισχυροποίηση της ικανότητας μας να αναπνέουμε ΑΓΑΠΗ και να μεταμορφώνουμε αργά και σταθερά την τάση μας να βλέπουμε και να εμμένουμε στα <<αρνητικά>>

Αργά κι σταθερά απλά ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ.

 

 

Φωτεινή Καραελευθερίου

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Έχω σπουδάσει Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το καλοκαίρι του 2003 εντελώς τυχαία παρακολούθησα ένα πενταήμερο σεμινάριο στη Μύρινα της Λήμνου . Το σεμινάριο αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Από τότε ξεκίνησε ένα μεγάλο αλλά ουσιαστικό ταξίδι. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξεκίνησα να παρακολουθώ στο Κέντρο < , ένα τριετές πρόγραμμα με τίτλο <. της Α. Μπέιλι. Με απλά λόγια ένα σύστημα ατομικής ψυχολογίας και αυτοθεραπείας, που δόθηκε στις αρχές του αιώνα μέσω τηλεπαθητικής υπαγόρευσης από τον Αναληφθέντα Δάσκαλο TZBAΛ ΚΟΥΛ. Παράλληλα με την παρακολούθηση μου εκεί ανακάλυψα την Εσωτερική Αστρολογία , την Αστρολογία που στοχεύει στην γνώση της πορείας της Ψυχής.

Ο δρόμος αυτός σύντομα με οδήγησε στις εναλλακτικές θεραπείες, και το Ρέικι (έχω Γ΄ Βαθμό) καθώς και με τις αρχές και τους κανόνες της Εσωτέρας Θεραπευτικής. Έχω παρακολουθήσει από το 2003 έως και σήμερα σεμινάρια πάνω σε διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας και αυτοίασης, όπως AURA SOMA, μέσω του Χορού, της Μουσικής και της Ζωγραφικής, Αναλυτικό Μουσικόδραμα, Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Από το 2008 κάνω συνεδρίες εσωτέρας αστρολογίας καθώς και μία ομάδα μελέτης Αστρολογίας. Γράφω κείμενα ενδυνάμωσης σε διάφορα sites και έχω δημιουργήσει σελίδα στο facebook με την ονομασία ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (ΓΙΝΕ Ο ΗΛΙΟΣ ΣΟΥ) απ όπου παρέχω συμβουλές ενδυνάμωσης, πληροφορίες για μεθόδους αυτογνωσίας, αστρολογικές συμβουλές και γενικά μηνύματα φωτός προκειμένου να εμ-ψυχωθούν και άλλοι στην αναζήτηση του ΗΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥΣ.

Παραδίδω μαθήματα εσωτερικής αστρολογίας και διοργανώνω ομιλίες και σεμινάρια με βάση την εσωτερική αστρολογία και την πολυεπίπεδη ερμηνεία του αστρολογικού χάρτη. Προτείνω άλλες θεραπευτικές μεθόδους με βάση αυτόν.A course in healing, ατομικές συνεδρίες ερμηνείας αστρολογικού χάρτη μέσω των χρωμάτων.

Ο αστρολογικός μας χάρτης είναι ένα παράθυρο στην ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στιγμή της ψυχής, με κατάλληλη καθοδήγηση μέσω διαλογισμού και με χρήση των χρωμάτων η Ψυχή αποκαλύπτει τον τομέα της θεραπείας, έτσι ώστε ο θεραπευόμενος μπορεί άμεσα να ασχοληθεί με το θέμα που εκείνη τη στιγμή είναι στην άμεση προτεραιότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ : μέσα από την μακρόχρονη αυτοανάλυση (ατομική ψυχοθεραπεία, σεμινάρια, υπαρξιακής ψυχοθεραπείας, μαραθώνιος ψυχοθεραπείας) , την παρακολούθηση πολλών θεραπευτικών μεθόδων με προσωπική εμπειρία, τη βοήθεια του αστρολογικού χάρτη και το πολύτιμο εργαλείο των 7 ακτίνων, που είναι μία από τις κυριότερες μεθόδους αυτογνωσίας συμβουλεύω τους υποψηφίους θεραπευόμενους και αναζητητές της προσωπικής τους αλήθειας και ενδυνάμωσης για το ποια είναι η προσφορότερη και καταλληλότερη μέθοδο προσέγγισης του Εαυτού, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς να αναλώνονται και με ασφαλή οδηγό τον ατομικό τους χάρτη όπου είναι αποτυπωμένα όλα όσα χρειάζονται για να προχωρήσουν.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα καλύτερα της Κατηγορίας!