ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ – ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ – ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Ενεργειακή ή αλλιώς εναλλακτική προσέγγιση η οποία βοηθά σε όλους τους τομείς της ψυχολογικής και συναισθηματικής μας υγείας.

Τα ανθοϊάματα βοηθούν στην απαλλαγή φόβων, μπορούν να αυξήσουν τον δυναμισμό μας, να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε δυσάρεστα και ενοχλητικά συναισθήματα που μας ενοχλούν στη καθημερινότητά μας και δε μας αφήνουν να ζήσουμε φυσιολογικά. Δεν έχουν παρενέργειες και είναι συμβατά με άλλες φαρμακευτικές θεραπείες. Μεγάλο συν, είναι ότι μπορεί να βοηθήσουν και στις τυχόν παρενέργειες των χημικών φαρμάκων.

Είναι πολύ διαδεδομένα σε κρίσεις πανικού, σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και σε ζώα! Τα πιο γνωστά ανθοϊάματα είναι του Dr.Bach με best seller το γνωστό rescue remedy. Έναν συνδυασμό 5 ανθοϊαμάτων που συνιστάται σε περιπτώσεις άμεσης ανάγκης. Όπως πχ. ένα meeting, μια συνέντευξη για δουλειά, μια κρίση πανικού, πριν από μια αεροπορική πτήση και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.

Ο θεραπευτής ή φαρμακοποιός θα σας βοηθήσουν να βρείτε το κατάλληλο για σας ανθοϊαμα, για τη συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ένα ανθοϊαμα δηλαδή δε θα μας ταιριάζει για πάντα! Αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά παραδείγματα ανθοϊαμάτων.

Centaury

Αδύναμη θέληση, δουλικότητα, δεν μπορεί να πει ‘όχι’

Cerato

Έλλειψη εμπιστοσύνης στη κρίση/διαίσθηση – ανάγκη για επιβεβαίωση

Cherry Plum

Φόβος ότι θα χάσει τον έλεγχο ή τα λογικά του –υστερία

Larch

Έλλειψη αυτοπεποίθησης, σύμπλεγμα κατωτερότητας

Rescue Remedy

Για κάθε επείγουσα κατάσταση, ατυχήματα, εξετάσεις, άσχημα νέα, κλπ (συνδυασμός 5 ιαμάτων)

Rock Rose

Τρόμος, έντονος φόβος, πανικός

 

Μαυρομμάτη Μαρία

photo kentro-evexias

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ

ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ. ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 1983. ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΔΙΠΛΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ.

ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ ΜΕ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΒΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.