ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.
Υπ όψιν του Υπουργού Υγείας, και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Κύριε Πατούλη,

Εκτιμώντας την δράση σας ως πρόεδρο του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, αλλά και ως ανθρώπου, πολιτικού, και ιατρού με διευρυμένους ορίζοντες σκέψης απευθύνομαι σε εσάς, μιας και δεν βρίσκω ανταπόκριση ούτε από τον Υπουργό Υγείας, αλλά ούτε κι από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, εγκαινιάσατε το πρώτο Κέντρο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής.

Εγώ προτείνω να εγκαινιάσουμε για πρώτη φορά στην γενέτειρα του Ιπποκράτη μετά από 2.500 χρόνια περίπου, το πρώτο Κέντρο Νέο-Ιπποκρατικής Παραδοσιακής Ελληνικής Ιατρικής στην Ελλάδα και κατά προτίμηση στην Θεσσαλονίκη, ένα σύγχρονο “πιλοτικό” Ασκληπιείο το οποίο εν συνεχεία θα διασπαρθεί σε ολόκληρη την επικράτεια κάνοντας την πατρίδα μας ξανά τον “ομφαλό της γης”.

Έχουμε την γνώση και το κατάλληλο προσωπικό, θέλουμε μία κατάλληλη “στέγη” και υποστήριξη, που θα συμβάλει πιστεύω καθοριστικά τόσο στην πρόληψη και θεραπεία με στόχο την “Μακροζωία με Υγεία”, όσο και στην προσέκλυση τουριστών υγείας με αποτέλεσμα την διεθνή προβολή και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος.

Στην πατρίδα μας ισχύει ακόμα το “ότι δηλώσεις είσαι” κι έτσι σχεδόν ο καθένας μπορεί να πάει στην εφορία και χωρίς έλεγχο να πάρει έναν κωδικό “εναλλακτικού θεραπευτή” να ανοίξει γραφείο, να δέχεται ασθενείς, και να “προτείνει θεραπείες” που κατά την γνώμη μας είναι ένα απαράδεχτο ζήτημα δημόσιας υγείας.

Η εποχή όμως της συμπαθητικής “κυρά μαμής” πέρασε, γι αυτό χρειάζεται σοβαρότητα κι επιστημονική αναβάθμιση της Φυσικής ή Νέο-Ιπποκρατικής θεραπευτικής, κι αυτό δεν γίνεται με Πιστοποιητικά, Βεβαιώσεις, και “Διπλώματα ή Πτυχία” ΧΩΡΙΣ καμία ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΑΞΙΑ.

Δια ταύτα ο (ΠΑΣΥΦΥ) ανέλαβε εθελοντικά να διαμορφώσει μαζί με τον διευθυντή σπουδών της Νέο-Ιπποκρατικής Σχολής Κύπρου, το πρόγραμμα σπουδών της Φυσιοπαθητικής στην Ελλάδα, ώστε όχι μόνο να συμπεριλαμβάνει όλη την διδακτέα ύλη των εγκυρότερων παγκοσμίως Σχολών και Πανεπιστημίων, αλλά και να προσθέσει επιπλέον επιστημονικές θεραπευτικές προσεγγίσεις με σκοπό την διδακτική αναβάθμιση της Φυσιοπαθητικής στο ανώτερο επιστημονικό επίπεδο, γι αυτό και οι απόφοιτοι μας μετά το πέρας των σπουδών τους λαμβάνουν Δίπλωμα CNM (UK) ή Bachelor UA (USA), και γίνονται μέλη του (ΠΑΣΥΦΥ) που είναι μέλος του World Naturopathic Federation (WNF).

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοπαθητικών, αντιπροσωπεύει την χώρα μας στον παγκόσμιο χάρτη της Φυσιοπαθητικής.

Η Φυσιοπαθητική ή Νέο-Ιπποκρατική Θεραπευτική /Naturopathy, ΔΕΝ έχει σχέση με την λεγόμενη “Εναλλακτική Ιατρική”.

ΔΕΝ αντιμάχεται ούτε προσπαθεί να αντικαταστήσει την Επικρατούσα “Παστερική” Ιατρική όπως η λεγόμενη “Εναλλακτική” με ημιμάθειες και “μονοθεραπείες” και γνωρίζοντας βεβαίως πως δεν κατέχει την “πανάκεια”.

Η Φυσιοπαθητική ονομάζεται και Συμπληρωματική Θεραπευτική, διότι συνεργάζεται αρμονικά με την Επικρατούσα Ιατρική όπου η μία συμπληρώνει την άλλη στο εξωτερικό, και είναι η “ομπρέλα” όλων των φυσικών επιστημονικών θεραπειών, γι αυτό και στο εξωτερικό αναπτύσσονται μεικτές Κλινικές και Νοσοκομεία ή Ογκολογικά μεικτά Κέντρα- Integrated Medical Centers.

Με εκτίμηση,

Dr. Νικόλαος Βρούσγος, ND
Email: n_vrousgos@hotmail.co.uk
Πιστοποιημένος Λέκτορας CNM (UK), UA (USA)
Πρόεδρος του ΠΑΣΥΦΥ

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

DR. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΡΟΥΣΓΟΣ

Since 1994 working experience in the fields of Disability, Ageing, Welfare and Health in a variety of Organisations in Adelaide and Melbourne like: “Hamstead Rehabilitation Centre”, “IDSC” “Strathmont Centre”, “South Australian Mental Health Service”, “SAGWC”, “AGWS”, “MSSA”, “Randstad”, “On-Call”, “Care Choice”, “Yooralla”, “Alpha Autism”, “Autism Plus”, “Autism Spectrum”, including about three years in a Nursing Home of 250 beds capacity.

Accredited Registered Practitioner in Australia: For Clinical Gerontology/Geriatrics, Naturopathy, Homoeopathy, Herbal Medicine, Nutrition, Oriental Medicine, Colonic Irrigation, Counselling and Fitness.

SPECIALIST PRACTITIONER

Specialisation in Clinical Gerontology and Geriatrics towards: “Longevity with Health”.
Specialisation in Naturopathic Medical Psychology, through holistic psychosomatic approach.
Specialisation in Natural Medicine, for holistic pathological problems approach.
Specialisation in Fitness, Physical activity, Detoxification and Healthy life-style.
Ageing & Disability (Intellectual and Physical) Support Specialist.
Specialisation in Naturopathic Oncology

In the past Member of:

the AUSTRALIAN TRADITIONAL MEDICINE SOCIETY (ATMS).
the COMPLEMENTARY MEDICINE ASSOCIATION (Australia)
the AUSTRALIAN HOMOEOPATHIC ASSOCIATION
the AUSTRALIAN ASSOCIATION of GERONTOLOGY
the AUSTRALIAN & NEW ZEALAND MENTAL HEALTH ASSOCIATION
the BRITISH GERIATRIC SOCIETY
the HELLENIC GERONTOLOGY and GERIATRIC ASSOCIATION(Current)
the PANHELLENIC ASSOCIATION of HEALTH SCIENTISTS
the ASSOCIATION of GREEK HOMOEOPATHS

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.