ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΑ & ΚΑΤΩΔΙΑΦΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΝΟΜΟΣ 5 – ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Στον 4ο νόμο αναφερθήκαμε στην σύγκρουση ψυχής και προσωπικότητας. Ο 5ος νόμος αναφέρεται στην ίδια περίπτωση, δηλαδή στην σύγκρουση ψυχής και προσωπικότητας, προχωρώντας την πιο πέρα και κάτω από διαφορετική σκοπιά.

Όλοι οι νόμοι έχουν να κάνουν με το πρόβλημα της επίκλησης και αφέλκυσης της ενέργειας της ψυχής από τις δυνάμεις της προσωπικότητας. Στον 4ο νόμο  που αφορά τις τρεις όψεις της ψυχής και είναι το αγαθό, το ωραίο και το αληθινό, συνδέσαμε το αγαθό με την 1η ακτίνα, το ωραίο με την 2η ακτίνα και το αληθές με την 3η ακτίνα. Έχουμε επίσης μάθει ότι τα πάντα είναι ενέργεια. Ενέργεια είναι και οι ακτίνες, ενέργεια και οι δυνάμεις. Μάθαμε ότι τα κέντρα σχετίζονται με τις ακτίνες, ότι το κάθε κέντρο σχετίζεται με διαφορετική ακτίνα. Το ποιες ακτίνες γαλβανίζουν τα κέντρα, εξαρτάται από το στάδιο ανάπτυξης της συνείδησης του ανθρώπου.

Μάθαμε επίσης ότι τα κατωδιαφραγματικά κέντρα βρίσκονται σε διαμάχη με τα ανωδιαφραγματικά. Στον νόμο αυτό μας επισημαίνουν ότι, τα κέντρα πάνω από το διάφραγμα σχετίζονται με την ακτινοβόληση της ενέργειας, ενώ τα κάτω διαφραγματικά είναι μαγνητικά, δηλαδή εφελκύουν δύναμη και είναι αυτός ένας άλλος λόγος που προσπαθούμε να συνδέσουμε τη μαγνητική με την δι’ ακτινοβολίας θεραπεία. Η προσπάθεια σύνδεσης του ρεύματος της ψυχής με το ρεύμα της προσωπικότητας προκαλεί σύγκρουση. Η σύγκρουση προκαλεί την τριβή, την φλεγμονή, την ασθένεια.  Όσο περισσότερο ο ενδιαφερόμενος θα είναι αποφασισμένος να υποβάλλει την προσωπικότητα στον έλεγχο της ψυχής, τόσο πιο έντονη θα είναι η σύγκρουση και θα έχει ως αποτέλεσμα φυσικές καταστάσεις σοβαρής μορφής.

Στην κατηγορία αυτή πρέπει να ενταχθούν οι περισσότερες ασθένειες των μαθητών και μυστικιστών που είναι κυρίως φύσεως νευρικής και επηρεάζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Εντοπίζονται στις περιοχές που ρυθμίζουν τα κέντρα κεφαλής, λαιμού, καρδιάς. Σ’ αυτήν την κατηγορία υπάγονται και οι ασθένειες του ηλιακού και του διαφράγματος.  Παρουσιάζονται όταν έχουμε σύγκρουση ηλιακού και αιθερικού και εκδηλώνονται σαν εντερικές, γαστρικές ή ηπατικές διαταραχές.

Στη σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων και δυνάμεων έχουμε ανάμειξη του αιθερικού, που εκδηλώνονται σαν τις κοινές ασθένειες του μέσου ανθρώπου. Ελέγχουν τις διαταραχές στα φυσικά όργανα και τις περιοχές του φυσικού σώματος που βρίσκονται γύρω από αυτά τα κέντρα. Έχουμε προβλήματα από την σύγκρουση κέντρου καρδιάς και ηλιακού ή αστρικών δυνάμεων με τις δυνάμεις του αιθερικού. Αυτές οι συγκρούσεις σχετίζονται με συναισθηματικές αναταραχές που μπορεί να επιφέρουν πολύ σοβαρά προβλήματα στο ηλιακό, καθώς και στα όργανα του πεπτικού συστήματος ή στο  ίδιο το πεπτικό σύστημα.

Η διαμάχη μεταξύ ενεργειών και δυνάμεων ή ψυχής και προσωπικότητας συνεχίζεται μέχρι ο άνθρωπος να φθάσει στην τρίτη μύηση.

Από τον νόμο αυτό πληροφορούμαστε ότι στον άνθρωπο υπάρχουν αγκυροβολημένα δύο μεγάλα ρεύματα ενέργειας.

Η μία ενσωματώνει την ακτίνα της Μονάδας, η άλλη την ακτίνα της ψυχής. Αυτές οι δύο ρυθμίζουν την προσωπικότητα. Υπάρχουν επίσης στον άνθρωπο η ακτίνα του νου, του αστρικού, του  φυσικού και της προσωπικότητας, όμως μας επηρεάζει και η πλανητική, που είναι η τρίτη της ενεργού νοημοσύνης και είναι η ακτίνα της Γης, που είναι μεγάλης δύναμης.  Άρα, επτά ακτίνες διαδραματίζουν έναν ενεργό ρόλο στον κύκλο ζωής κάθε ατόμου. Η ακτίνα της μονάδας αρχίζει να επηρεάζει, όταν δομήσουμε την ανταχκάρανα που ενώνει το ανώτερο και κατώτερο νοητικό.

Η ακτίνα της προσωπικότητας είναι αποτέλεσμα του μεγάλου κύκλου των ενσαρκώσεων. Η ακτίνα της ψυχής αρχίζει να μας επηρεάζει όταν μετουσιώσουμε την προσωπικότητα μας.

Συνεχίζεται …

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.