ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!

 

ΑΝ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ!!

 

Το σκυλιά βεβαίως και έχουν ένστικτα και βεβαίως κάποιες συμπεριφορές τους παράγονται ή/και ενισχύονται από αυτά. Έτσι είναι τα σκυλιά, έτσι εξελίχθηκαν και έτσι τα κάναμε. Αυτό αλλού τα ωφελεί και αλλού τα βάζει σε μπελάδες , ανάλογα με τις καταστάσεις και τις απαιτήσεις.

Ο άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει τι δυνατότητες και τι δυνάμεις υπάρχουν στο σκυλί (ανάλογα και με τη ράτσα, ταμπεραμέντο κ.λ.π.). Ανάλογα θα πρέπει να πράξει ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να αυξήσει την έμφυτη αυτή τάση του σκύλου και να την ενδυναμώσει και αλλού να την μετριάσει, σβήσει.

Πρέπει όμως να καταλάβει εγκαίρως ΤΙ μπορεί να είναι επικίνδυνο και καταστροφικό. Και θα πρέπει να προσπαθήσει να μην το “σκαλίζει” και παίζει με τη φωτιά. Γιατί δεν είναι εύκολο ούτε να ελεγχθεί , ούτε να το ανακαλέσουμε, ούτε να το εξαφανίσουμε.

Για τους απλούς πολίτες το ΑΣΦΑΛΕΣ (για όλους) και ΒΟΛΙΚΟ σκυλί είναι , κατά τη γνώμη μου, το ζητούμενο.

Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΜΟΝΟ με τη σωστή και έγκαιρη εκπαίδευση των σκύλων και των ανθρώπων (σκυλογονιών). Το να αρχίσετε, με σοβαρότητα, την εκπαίδευση του σκυλιού σας (από δυο μηνών) ,και τη δική σας, από δυο μηνών είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε και στους ΔΥΟ σας.

Ζωο-φιλικά

 

Γιάννης Αραχωβίτης

Επαγγελματίας Θετικός Εκπαιδευτής Σκύλων

Σεμινάρια για όσους θέλουν να γίνουν εκπαιδευτές!!!
www.StarDogs.

photo www.ourdogs.gr

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ

Ο Γιάννης Αραχωβίτης είναι ιδρυτής του SuccessMentor & του StarDogs Positive Training. Πρωτοπόρος της Θετικής Εκπαίδευσης Ανθρώπων και Ζώων σε όλη τη νότια Ευρώπη, είχε την ευκαιρία για πάνω από 25 χρόνια, να εμβαθύνει στα μυστικά της συμπεριφοράς και στο πώς μπορούμε να πετύχουμε τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να φτάσουμε άμεσα και αποτελεσματικά στους στόχους μας (προσωπικούς, επαγγελματικούς, κοινωνικούς). Σήμερα είναι από τους κορυφαίους στο χώρο του, με διεθνή αναγνώριση, εισηγητής και διοργανωτής διαφόρων σεμιναρίων και εργαστηρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Τα βιβλία του σχετικά με τη συνεργασία ανθρώπου-ζώου είναι από τα ελάχιστα ελληνικά συγγράμματα που έχουν μεταφραστεί και σε άλλες χώρες.

Έχοντας τη μοναδική ευκαιρία να σπουδάσει τη συμπεριφορά ζώων (πιο απλή) και την συμπεριφορά ανθρώπων (πιο σύνθετη), ανέπτυξε την ικανότητα να ερμηνεύει, αναλύει, σχεδιάζει και να κατευθύνει, με μοναδική μαεστρία, τη διαδικασία ελέγχου και αλλαγής συμπεριφοράς. Ο τρόπος του να καθοδηγεί από τα απλά προς τα σύνθετα, κάνει την επίτευξη στόχων ένα ευχάριστο και ασφαλές ταξίδι που κρατάει τα κίνητρα ισχυρά και τον ενθουσιασμό διαρκή .

lifehub-apopseis-100Ο Γιάννης έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στα ΜΜΕ σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επιπρόσθετα, έχει αρθρογραφήσει πολλές φορές σε διάφορα κορυφαία περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει 3 βιβλία , και 4 CD, DVD. Έχει λάβει μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο», έχει υπάρξει σύμβουλος σε τηλεοπτικό ριάλιτυ στην Τουρκία καθώς και σε κινηματογραφικές και διαφημιστικές παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι αντιπρόσωπος χώρας του PDTE.

Πρόσφατα, παρακολούθησε με επιτυχία το EXPERTS ACADEMY ( public speaking, marketing, creativity, self growth, motivation, launching and campaigning, building success , Coaching & Mentoring) στο San Francisco.

Το πάθος του είναι η συμπεριφορά και η βελτίωση των ανθρώπων. Το πώς μπορεί κάποιος να φτάσει από το A στο Β (τα βήματα) και πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει τις περιοριστικές πεποιθήσεις και συμπεριφορές του, και να μεταμορφωθεί σε έναν θετικό, αποτελεσματικό και ικανό άνθρωπο (αλλαγή πιστεύω & συμπεριφορών). Έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 450 επαγγελματίες εκπαιδευτές συμπεριφοράς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σκοπός του είναι να εμπνεύσει, μέσω αμοιβαίας συνεργασίας, όσους θέλουν να πετύχουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και ηθικής. Να τους βοηθήσει να βρουν την ψυχική, σωματική και νοητική δύναμη, καθώς και τις σύγχρονες τεχνικές, για να αναπτυχθούν με περισσότερη υγεία, αφθονία, επιτυχία, αυτονομία, και σοφία.

lifehub-apopseis-101Απευθύνεται σε κάθε Ελεύθερο Επαγγελματία /Επιχειρηματία (π.χ. συγγραφείς, εισηγητές, ομιλητές, καθοδηγητές, διοργανωτές σεμιναρίων, ψυχολόγο, καθηγητή, δάσκαλο ιδιαίτερων ή ομαδικών μαθημάτων κ.λ.π.), στον καθένα που έχει ένα μήνυμα (υπηρεσία ή προϊόν) που θέλει να το παρουσιάσει και να το προωθήσει στο ευρύτερο κοινό. Είσαι ειδικός (ειδήμων) σε κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με το κόσμο; Έχεις ένα όνειρο ζωής, να ασχοληθείς κάτι που σου αρέσει και θέλεις να κάνεις καριέρα; Το SuccessMentor μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις τη πορεία , τη στρατηγική, τους στόχους, το στήσιμο της όλης καμπάνιας προς την επίτευξη των στόχων σου.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.