THETA HEALING

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΝΟΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΣΤΡΕΣ

 

Απαλλαγείτε από το στρες με βαθιά και εστιασμένη αναπνοή

Στην καθημερινότητα που ζούμε κυριαρχεί η έλλειψη του χρόνου, η οποία συνδέεται άμεσα και με την ικανότητά μας να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Η κατάσταση αυτή μπορεί να μας βγάλει από τους φυσικούς μας βιορυθμούς, προκαλώντας μας τις περισσότερες φορές περιττό στρες.

Πώς θα μπορούσαμε όμως να εισάγουμε περισσότερη ευκολία και ισορροπία στη ζωή μας; Κάποιες φορές αυτό που ουσιαστικά χρειαζόμαστε είναι να μάθουμε εκ νέου να αναπνέουμε βαθιά. Η παρακάτω πρακτική περιλαμβάνει βαθιά διαφραγματική αναπνοή και οραματισμό. Με τη χρήση της μπορούμε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά να δημιουργήσουμε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης και όχι μόνο.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται από πολλές παραδόσεις και είναι απλή, αλλά άκρως αποτελεσματική. Προσφέρει χαλάρωση από το στρες, δίνει ενέργεια στο σώμα μας και μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και κάποιον πόνο που μας ταλαιπωρεί.

Καθόμαστε ή ξαπλώνουμε κάπου αναπαυτικά. Εστιάζουμε την προσοχή μας στην περιοχή της μύτης μας, πιο συγκεκριμένα στα ρουθούνια μας και παρατηρούμε την εισπνοή και την εκπνοή μας. Μετράμε από το 1 έως το 5 σε κάθε εισπνοή και εκπνοή. Συνεχίζουμε για 5-10 λεπτά.

Νιώθουμε τον αέρα να εισέρχεται και να εξέρχεται από τα ρουθούνια μας. Παράλληλα μπορούμε να ακουμπήσουμε το ένα μας χέρι πάνω στην κοιλιά μας, φουσκώνοντάς την με κάθε εισπνοή και ξεφουσκώνοντάς την με κάθε εκπνοή.

Αν θέλουμε να συνδεθούμε με το κέντρο της καρδιάς μας και να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και ευδαιμονία, μπορούμε να μετακινήσουμε την εστίασή μας στην περιοχή της καρδιάς και να οραματιστούμε ότι εισπνέουμε και εκπνέουμε μέσα από την καρδιά μας, ακολουθώντας παράλληλα όλα τα παραπάνω βήματα.

Στην περίπτωση που πονάμε σε κάποιο σημείο του σώματός μας, ακολουθούμε τα παραπάνω βήματα και οραματιζόμαστε ότι εισπνέουμε και εκπνέουμε από το σημείο που μας πονάει ή μας ενοχλεί, ακολουθώντας τα βήματα της εισπνοής και εκπνοής και μετρώντας από το 1 έως το 5 με το δικό μας ρυθμό και για όση ώρα νιώθουμε άνετα.

Άνθρωποι που εξασκούν αυτή την πρακτική έχουν δηλώσει ότι νιώθουν πιο χαλαροί, ανανεωμένοι, πιο ζωντανοί, με περισσότερη ισορροπία και γαλήνη στην καθημερινότητά τους, καθώς και αυξημένη ικανότητα επίλυσης των θεμάτων που προκύπτουν στην εργασία τους και τις σχέσεις τους γενικότερα.

 

Ιωάννα Μπακρατσά

Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος ThetaHealing®

Master & Certificate of Science της τεχνικής ThetaHealing®

www.thetahealinghellas.com

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΑΚΡΑΤΣΑ
Πιστοποιημένη Σύμβουλος και Εκπαιδεύτρια ThetaHealing®
Σπούδασα μετάφραση και διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Όμως, το πάθος μου για την αυτογνωσία, την αυτοβελτίωση και την ενδυνάμωση με οδήγησαν σε μια τεχνική, με την οποία ασχολούμαι αποκλειστικά από το 2012 κι έπειτα. Έχω λάβει τον τίτλο της ThetaHealing Master & Certificate of Science, ο οποίος αποτελεί τον ανώτερο τίτλο εκπαίδευσης της τεχνικής.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και από τότε ασχολήθηκα με διάφορες μορφές φυσικών και εναλλακτικών θεραπειών. Ξεκίνησα με το Ρέικι, το Tai Chi, το Qi Gong, στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στο EFT και στο Chi Nei Chang Abdominal Massage.
Tο ThetaHealing, ήταν η τεχνική εκείνη που με βοήθησε να εισχωρήσω σε θέματα που ούτε υποψιαζόμουν ότι υπήρχαν, αφού βρισκόταν στον υποσυνείδητο νου, ο οποίος είναι εκείνος που διαμορφώνει τη ζωή μας. Διαπίστωσα ότι αλλάζοντας το συναίσθημα, απομακρύνονται οι αρνητικές σκέψεις και το σύστημά μας αποτοξινώνεται κυριολεκτικά από οτιδήποτε το επιβαρύνει.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών και των σεμιναρίων, στόχος μου είναι να καθοδηγώ άλλους ανθρώπους, προκειμένου να συνδεθούν με τον πυρήνα τους. Πιστεύω ότι η μεταμόρφωση του συναισθήματος και του τρόπου σκέψης, μπορεί να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε αρμονία και ευημερία στη ζωή μας. Νιώθω μεγάλη χαρά όταν βλέπω ανθρώπους να φεύγουν πιο δυνατοί, με νέα εφόδια και υπεύθυνοι για τη ζωή τους.
E-mail: ioanna@thetahealinghellas.gr
Γραφείο: 210 66 41 211, κινητό: 6937 067 936
Skype: ioanna.bakratsa2

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.