ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΑΠΕΙΡΕΣ ΨΥΧΕΣ

 

Συνέχεια του ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (Συνέχεια)

2. Εκατομμύρια ανθρώπινων όντων είναι τώρα ολοκληρωμένα ή βρίσκονται στο σημείο της ολοκλήρωσης. Αρχίζουν να λειτουργούν μέσα τους σαν μία ενότητα, που είναι προπαρασκευαστική για μία ανώτερη διαδικασία η οποία θα τους επιτρέψει να ολοκληρωθούν συνειδητά μέσα στο μεγαλύτερο Όλο. Από τη μορφική πλευρά της εκδήλωσης, ο νους, η συγκίνηση και ο εγκέφαλος εργάζονται ομόφωνα.

Τώρα θα πρέπει να εμφανιστούν οι ανώτερες αντιστοιχίες αυτών των κατώτερων δυνάμεων, που είναι η σοφία, η αγάπη και η κατεύθυνση. Θα πρέπει να επιτραπεί στις λεπτοφυέστερες ενέργειες να εκφραστούν.

Ενστικτωδώς και μυστικιστικά η ανθρωπότητα αντιλαμβάνεται αυτή την ανάγκη με κατηγορηματική ακρίβεια. Το ένστικτο να προχωρεί κανείς σε ανώτερες επιτεύξεις, ν’ αναζητά και να ερευνά γι’ αυτό που είναι καλύτερο, παραμένει ισχυρό. Μπορούμε να έχουμε την πεποίθηση πως η ανθρωπότητα θα προχωρήσει και θα προοδεύσει.

Η Ιεραρχία της Αγάπης προσπαθεί, ωστόσο, να επιταχύνει τη διαδικασία, αντιλαμβάνοντας ως εκ τούτου, τον κίνδυνο ενδεχόμενων περιπλοκών από αυτή Της την πράξη.

3. Ορισμένοι άντρες και γυναίκες, σε κάθε πεδίο της ανθρώπινης σκέψης, εκφράζουν τη δυναμικότητα της ανέλιξης που πέτυχαν και την πραγματικότητα της ψυχικής τους επαφής, καθώς ξεπροβάλλουν από το μέσο επίπεδο της ανθρωπότητας. Στέκουν πάνω από τους συνανθρώπους τους με τη δύναμη της ολοκληρωμένης τους προσωπικότητας κι επειδή μπορούν να λειτουργούν σαν ιδεαλιστικά κι ανώτερου βαθμού πρόσωπα. Από το ύψος όπου στέκουν επιδιώκουν να διαμορφώσουν τη φυλετική σκέψη και ζωή σ’ ένα συγκεκριμένο πρότυπο, που τους φαίνεται (ανάλογα με τη κλίση τους, τον τύπο και την ακτίνα τους) πως είναι επιθυμητό. Αυτά τα άτομα, στους τομείς της διακυβέρνησης, της θρησκείας, της επιστήμης και σε άλλους τομείς, έχουν μία ενωμένη ισχυρή επίδραση, ένα μέρος της οποίας είναι ανώτερης και καλής τάξης, κι ένα άλλο όχι τόσο καλής.

Επηρεάζουν τον πολιτισμό υλιστικά, αν η έμφασή τους βρίσκεται εκεί ή δημιουργούν μία επίδραση κουλτούρας, υποκειμενικά και πνευματικά, αν τέτοια εντύπωση επιζητούν. Τα κίνητρά τους είναι συχνά υγιή, αλλά – καθώς είναι ακόμη άπειροι στους τρόπους της ψυχής – κάνουν πολλά λάθη, εκτρέπονται σε επικίνδυνους δρόμους και οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε δυσχέρειες. Μακροπρόθεσμα, το αποτέλεσμα θα είναι η αφύπνιση της δημόσιας συνείδησης , κι αυτό είναι πάντα καλό.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.