ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΦΟΡΕΣ

 

Υπάρχουν δύο τύποι διαλογισμού, ο Μυστικιστικός και ο Αποκρυφιστικός.

Ο μυστικιστικός βασίζεται σε μια έντονη επιθυμία για πνευματική ένωση ή σε μια προσωπική επιθυμία για πνευματική εμπειρία. Ο διαλογισμός αυτός είναι ενδοσκοπικός, εγωκεντρικός και το κίνητρό του εγωιστικό.

Ο αποκρυφιστικός είναι η συνέχεια του μυστικιστικού, μεταφέροντας την ιδέα του διαλογισμού ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός δεν ζητά την προσωπική ή εγωιστική φώτιση ή εμπειρία, αλλά μέσω της διαλογιστικής αυτής τεχνικής, ζητά να υπηρετήσει, να ανυψώσει και να μετασχηματίσει όλα τα βασίλεια της φύσης. Είναι μια μέθοδος συνεργασίας στη διαδικασία της πλανητικής λύτρωσης.

Ο αποκρυφισμός είναι η επιστήμη της ενεργειακής ροής και των ενεργειακών σχέσεων. Είναι το μέσο για να λειτουργήσει συνειδητά και σκόπιμα η ροή της ενέργειας από μια αναγνωρισμένη πηγή, πχ Ιεραρχία, Σαμπάλα, Πηγή Θεραπείας και έτσι να δημιουργηθεί ένα ειδικό αποτέλεσμα που θα εξυπηρετήσει την πλανητική και ανθρώπινη εξέλιξη.

Όπως γνωρίζουμε η ενέργεια είναι απρόσωπη, ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλούς ή κακούς σκοπούς. Το κίνητρο του κάθε ανθρώπου είναι ο καθοριστικός παράγοντας της ποιότητας της ενέργειας.

Υπάρχουν άτομα που διαλογίζονται για προσωπικούς και εγωιστικούς στόχους, πχ να αποκτήσουν ευκολία στο να έρχονται σε επαφή με πηγές ισχυρών ενεργειών και να τις χρησιμοποιούν επιδιώκοντας εγωιστικούς στόχους.

Για να μην καταλήξουμε υπηρέτες της Μαύρης Στοάς, οφείλουμε να επιζητούμε να διοχετεύουμε τις ενέργειες του φωτός, της αγάπης και της θέλησης για το καλό στην ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Η πιο ισχυρή ενέργεια που είναι διαθέσιμη σε εμάς είναι η ενέργεια της Αγάπης που είναι ανιδιοτελής και αβλαβής.

Κατά τον αποκρυφιστικό διαλογισμό πρέπει να ελέγχουμε τα κίνητρά μας. Αν δεν είναι προς όφελος της ανάπτυξης και εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης αλλά κρύβουν ιδιοτέλεια και εγωισμό, θα παρουσιασθεί μπλοκάρισμα στον αγωγό μεταβίβασης της ενέργειας που παρεμποδίζει ή παρεκκλίνει την ροή της και απορρίπτει την αληθινή της χρησιμότητα.

Ο αποκρυφιστικός διαλογισμός είναι μια νοητική δραστηριότητα που απαιτεί μια κατάσταση ευθυγράμμισης και ενοποίησης των τριών όψεων του νου, ήτοι κατώτερου νου – ψυχή – ανώτερου ή αφηρημένου νου. Η ευθυγράμμιση αυτή ολοκληρώνει τις τρεις όψεις του διαλογιζόμενου (πνεύμα – ψυχή – σώμα ή προσωπικότητα) και δίνει την ευκαιρία στις πνευματικές ενέργειες να κατασταλάξουν στη γη. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ένωση του στοιχείου της Ζωής με την ψυχή ή συνείδηση όλης της εκδήλωσης.

Η ευθυγράμμιση που προκύπτει από τον αποκρυφιστικό διαλογισμό είναι οριζόντια και κάθετη. Σχηματίζει τον σταυρό της μαθητείας και όπου η κάθετη εισροή της ενέργειας δίνει την πνευματική ενέργεια και η οριζόντια διαχέει την πνευματική ενέργεια στην πλανητική ζωή μέσω της Υπηρεσίας.

Σήμερα ο πιο αποτελεσματικός τύπος αποκρυφιστικού διαλογισμού είναι η Ράτζα Γιόγκα, μέσω της οποίας χρησιμοποιώντας την δημιουργική φαντασία, την τέχνη του οραματισμού και την χρήση της σπερματικής σκέψης, εξασκεί και διευρύνει τον νου μέσα στον κόσμο της έννοιας και της σημασίας.

Ασκούμε τους εαυτούς μας για να έχουν επίγνωση της έννοιας και σπουδαιότητας της Ζωής.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.