ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΑ

 

Συνέχεια του άρθρου ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗ ΝΟΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Δεύτερον: Η αναγνώριση των δεδομένων της Εσωτέρας Αστρολογίας.

Όταν αυτό γίνει κατορθωτό, θα υπάρξει η ευκαιρία να εκγυμνάζεται το παιδί από την πρώτη του ανάσα. Θα καταγράφεται προσεκτικά εκείνη ακριβώς η στιγμή, η στιγμή της γέννησης ή της πρώτης ανάσας, που συχνά συνοδεύεται από την πρώτη κραυγή.

Θα σημειώνονται τα περιγράμματα του χαρακτήρα και θα συγκρίνονται με το αναπτυσσόμενο άτομο κι επίσης με τον ακτινικό χάρτη και η σχέση αυτών των δύο – ωροσκοπίου και ακτινικού χάρτη – θα υπόκειται σε προσεκτική ανάλυση κάθε επτά χρόνια.

Αυτές οι διαδικασίες θα καθοδηγούν τον εκπαιδευτή στα απαραίτητα βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν με σύνεση για να επισπεύσουν την ανέλιξη του παιδιού. Η σύγχρονη κοινή αστρολογία, με τον παράγοντά της πρόβλεψης, την έμφασή της πάνω στα επουσιώδη σημεία και στα φυσικά ενδιαφέροντα της ενσαρκωμένης ψυχής, θα αντικατασταθεί σταδιακά από την αναγνώριση των σχέσεων, των αντικειμενικών σκοπών της ζωής, των βασικών προδιαθέσεων του χαρακτήρα και του σκοπού της ψυχής και τότε πολλά θα γίνουν δυνατά για το συνετό φίλο και οδηγό των νέων. Αυτό είναι κάτι που κάθε εκπαιδευτής θα έπρεπε να σκοπεύει να γίνει.

Τρίτον: Η παραδοχή του γεγονότος του Νόμου της Αναγέννησης σαν της διέπουσας φυσικής διαδικασίας.

Αυτό θα συμβάλλει σαν ένας αποφασιστικός παράγοντας στη φυλετική ζωή και θα φέρει πολύ φως στο εκπαιδευτικό πεδίο. Η εξιχνίαση και η συσχέτιση των βασικών τάσεων των φυλετικών ανελίξεων του παρελθόντος και των αρχαίων φυλετικών επεισοδίων θ’ αποδειχθούν ενδιαφέρουσες και σημαντικές και, μολονότι η ανάκτηση της μνήμης των περασμένων ζωών δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον, η αναγνώριση των χαρακτηριστικών που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν θα εξυπηρετήσει έναν πραγματικό σκοπό. Οι νέοι άνθρωποι θα εξετάζονται τότε από τη σκοπιά της πιθανής βαθμίδας τους πάνω στη κλίμακα της εξέλιξης και θα κατατάσσονται ως εξής:

α. Λεμούριοι, με φυσικές προδιαθέσεις.

β. Ατλάντιοι, με συναισθηματική επικράτηση.

γ. Άρειοι, με νοητικές κλίσεις και τάσεις.

δ. Νέα φυλή, με ομαδικές ποιότητες, ομαδική συνείδηση και ιδεαλιστικό οραματισμό.

 

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.