ΕΣΩΤΕΡΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Δ’ ΑΚΤΙΝΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

Δ’ ΑΚΤΙΝΑ, ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ

 

Χαρακτηριστικά

Συγκεχυμένη πάλη.

Η πραγμάτωση εκείνου που στέκεται ψηλά κι εκείνου που στέκεται χαμηλά.

Στο σκοτάδι που προηγείται της έκφρασης της μορφής. Η συγκάλυψη της διαίσθησης.

Η αίσθηση της δυσαρμονίας και η συνεργασία με το μέρος κι όχι με το Όλο.

Συνταυτισμός με την ανθρωπότητα, τη τέταρτη Δημιουργική Ιεραρχία.

Υπερβολική έμφαση στη δύναμη του λόγου.

Υπερευαισθησία προς το μη-εαυτό μας.

Διαρκή σημεία κρίσεως

Οδηγεί σε

Ενότητα και αρμονία

Την επίκληση της διαίσθησης

Σωστή κρίση και καθαρή αντίληψη

Σοφία που λειτουργεί μέσω του Ηλιακού Αγγέλου

Ιδιαίτερες αρετές

Έντονη στοργή, συμπόνια, φυσικό θάρρος, γενναιοδωρία αφοσίωση, σβελτάδα νοημοσύνης και αντίληψης.

Ελαττώματα της ακτίνας

Εγωκεντρισμός, ανησυχία, ανακρίβεια, έλλειψη ηθικής τόλμης, δυνατά πάθη, νωθρότητα, υπερβολή.

Αρετές που χρειάζεται να αποκτηθούν

Γαλήνη, αυτοπεποίθηση, αυτοέλεγχος, αγνότητα, ανιδιοτέλεια, ακρίβεια, πνευματική και ηθική ισορροπία.

 

Καλείται ακτίνα της πάλης γιατί σε αυτή την ακτίνα οι ποιότητες των Rajas (δράση) και Tamas (αδράνεια) είναι τόσο παράξενα ίσες σε αναλογία ώστε η φύση του ανθρώπου της τέταρτης ακτίνας να διχάζεται από τη σύγκρουσή τους. Όταν όμως τα αποτελέσματα αυτής της πάλης είναι ικανοποιητικά θεωρείται σαν η Γέννηση του Όρους, του Χριστού που γεννήθηκε από τις οδύνες του ατελείωτου πόνου και των βασάνων.

Τα Tamas κεντρίζουν την επιθυμία για καλοπέραση κι ευχαρίστηση , απέχθεια για πρόκληση πόνου που ισοδυναμεί με ηθική δειλία, νωθρότητα, αναβλητικότητα, επιθυμία να μείνουν τα πράγματα όπως έχουν, επανάπαυση κι έλλειψη ενδιαφέροντος για το αύριο.

Τα Rajas είναι φλογισμένα, ανυπόμονα, ακατάπαυστα παρακινούν σε δράση.

Αυτές οι αντιπαρατιθέμενες δυνάμεις στη φύση κάνουν τη ζωή έναν αέναο πόλεμο και αναταραχή για τον άνθρωπο της τέταρτης ακτίνας. Η τριβή και η εμπειρία την οποία αποκτά μπορεί να προκαλέσει μια γρήγορη εξέλιξη, αλλά είναι εξίσου πιθανόν ο άνθρωπος να καταντήσει ένας άχρηστος ήρωας.

Η τέταρτη ακτίνα είναι αυτού που παίρνει παράτολμα ρίσκα για τον εαυτό του και αυτούς που τον ακολουθούν. Είναι η ακτίνα εκείνου ο οποίος προωθεί μια παρακινδυνευμένη ελπίδα, γιατί σε στιγμές υπερδιέγερσης ο άνθρωπος της τέταρτης ακτίνας κυριαρχείται ολοκληρωτικά από τα Rajas. Είναι επίσης απερίσκεπτος, κερδοσκόπος και χαρτοπαίκτης γεμάτος ενθουσιασμό και σχέδια, αυτός που εύκολα καταβάλλεται από τη θλίψη ή την αποτυχία, αλλά που εξίσου γρήγορα ξεπερνά όλες τις κακοτοπιές και ατυχίες.

Είναι η κατ’ εξοχήν ακτίνα του χρώματος του καλλιτέχνη του οποίου οι χρωματισμοί είναι πάντα καταπληκτικοί, ενώ το σχέδιο συχνά ελλιπές. Ο άνθρωπος της τέταρτης ακτίνας αγαπά πάντα το χρώμα και γενικά μπορεί να το δημιουργεί. Εάν δεν έχει μαθητεύσει ως καλλιτέχνης, η αίσθηση του χρώματος σίγουρα θα εκδηλωθεί με άλλους τρόπους, είτε στην επιλογή του σχετικά με το ντύσιμό του, είτε στη διακόσμηση.

Όσον αφορά τη μουσική, οι συνθέσεις της τέταρτης ακτίνας είναι πάντα γεμάτες μελωδία κι ο άνθρωπος αυτής της ακτίνας αγαπά την αρμονία. Σα συγγραφέας ή ποιητής, το έργο του είναι συχνά εντυπωσιακό, γεμάτο ζωντανές περιγραφές, αλλά ανακριβές με πολλές υπερβολές, συχνά δε απαισιόδοξο. Είναι γενικά καλός συζητητής, με αίσθηση χιούμορ, αλλά ταλαντεύεται μεταξύ πολύχρωμου διαλόγου και κατηφούς σιωπής, ανάλογα με το κέφι του. Είναι γοητευτικός και δύσκολος άνθρωπος να συζεί … κανείς μαζί του.

Πρέπει να επισημανθεί μια συνεχώς εσφαλμένη αντίληψη από μέρους των αποκρυφιστών. Η τέταρτη ακτίνα δεν είναι η καθαυτό ακτίνα του δημιουργικού καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης – δημιουργός μπορεί να ανήκει σε οποιαδήποτε ακτίνα. Η τέταρτη ακτίνα είναι αυτή της διαίσθησης και της εναρμόνισης όλων τα οποία έχουν επιτευχθεί μέσω της δραστηριότητας της μορφής της ζωής, όπως αυτή αργότερα συγκροτήθηκε κι απορροφήθηκε από τον Ηλιακό Άγγελο. Εκδηλώνεται τελικά σα κάθε τι που μπορεί να ζωντανεύει και να εξελιχθεί μέσω της δύναμης της Μίας Ζωής (Μονάδα) που εργάζεται μέσα από την έκφραση της μορφής.

Είναι το σημείο συνάντησης όλων των ενεργειών που ρέουν μέσω της ανώτερης πνευματικής τριάδας και της κατώτερης τριάδας.

Στη θεραπευτική, η καλύτερη μέθοδος προσέγγισης για την τέταρτη ακτίνα είναι αυτή του μασάζ και του μαγνητισμού, μαζί με γνώση.

Η μέθοδος προσέγγισης της Ατραπού γι’ αυτή την ακτίνα είναι αυτή του αυτοελέγχου, έτσι ώστε να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στις εμπόλεμες δυνάμεις της φύσης. Η κατώτερη και τρομερά επικίνδυνη μέθοδος είναι αυτή του Hatha Yoga.

Αυτή η ακτίνα δεν είναι ενσαρκωμένη αυτή την εποχή και γι’ αυτό υπάρχουν λίγες ψυχές της τέταρτης ακτίνας στη παγκόσμια υπηρεσία.

Υπάρχουν όμως πολλές προσωπικότητες της τέταρτης ακτίνας. Το σημαντικότερο καθήκον του ζηλωτή της τέταρτης ακτίνας είναι να εναρμονίσει τις νέες ιδέες με τις παλιές. Είναι εκείνοι οι οποίοι επιφέρουν ένα δίκαιο συμβιβασμό και προσαρμόζουν τα νέα και τα παλαιά έτσι ώστε το πραγματικό καλούπι να διατηρηθεί.

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

photo Prana World

 

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.