ΕΣΩΤΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΩΝ

 

Μυστικιστής είναι αυτός που κινείται από το κέντρο, όπου κέντρο θεωρεί τον εαυτό του, προς τον κόσμο, το Θεό, το Σύμπαν.  Είναι αυτός που λέει: Εγώ και ο εαυτός μου, εγώ και ο κόσμος, εγώ και ο Θεός, εγώ και το έργο μου κ.λ.π.

Κάνει ένα άλμα, όπου συνδέει τον εαυτό του με κάτι πολύ μεγάλο και που πάλι όμως είναι δικό του. Είναι εγωιστής, διότι κινείται από το εγώ. Ακολουθεί τη γραμμή των λέξεων: Αγάπη, ψυχή, συνείδηση, καρδιά και προσπαθεί να έχει μία σχέση με οποιαδήποτε μορφή του θείου. Το θείο τον συγκινεί, τον ελκύει, τον τραβά.

Αποκρυφιστής είναι αυτός που ξεκινά την πορεία του από την περιφέρεια του κύκλου προς το κέντρο. Είναι αυτός που δηλώνει: Ένα γνωρίζω, ότι δεν ξέρω τίποτα, όπως έλεγε και ο Σωκράτης: “εν οίδα ,ότι ουδέν οίδα”. Θέτει τον εαυτό του στην περιφέρεια του κύκλου και με σιγανά βήματα, μέσω του πειράματος και του αποτελέσματος, με ένα πιο επιστημονικό τρόπο σε σχέση με τον μυστικιστή, προχωράει. Δηλώνει άγνοια. Οι λέξεις που θα τον εκφράζουν είναι: δύναμη, ενέργεια, απόδειξη, αποτέλεσμα, εκδήλωση, ζωή.

Αν συναντήσουμε δύο τέτοιους ανθρώπους, ο μυστικιστής θα μιλάει για την καρδιά και ο αποκρυφιστής θα του λέει ότι η καρδιά είναι όργανο και δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν. Ο αποκρυφιστής προχωρά από τη γραμμή του πνεύματος ή της σκέψης του νοητικού πεδίου. Ο μυστικιστής από τη γραμμή του συναισθήματος, από μία κατώτερη έκφραση στην αρχή, μετά από τη γραμμή των ιδανικών και τέλος από την γραμμή της διαίσθησης και της ενόρασης. Αυτός θα προχωρά κατ’ ευθείαν στην αποκάλυψη με αργό και βασανιστικό τρόπο. Όμως ούτε ο αποκρυφιστής, ούτε ο μυστικιστής δεν πρόκειται να πραγματώσουν το σκοπό τους, που είναι το φτάσιμο στο μεγαλύτερο βαθμό τελειοποίησης της συνείδησης τους, εάν ο αποκρυφιστής δεν γίνει μυστικιστής και ο μυστικιστής δεν γίνει αποκρυφιστής.

Όταν αυτές οι δύο καταστάσεις συνείδησης συμπέσουν, έχουμε αυτόν που καλείται πραγματικός εσωτεριστής, που είναι μία πολύ υψηλή κατάσταση συνείδησης.

Ο μυστικιστής αναπτύσσεται κατά τη γραμμή του αστρικού, των συναισθημάτων, του ιδεαλισμού, των ιδανικών του βουδδικού και τελικά του θείου. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σε επίπεδο ασθενειών είναι: Ανωμαλίες κάτω από το διάφραγμα, διότι δέχεται πάρα πολύ μεγάλες εντυπώσεις από το ηλιακό πλέγμα.

Τα συναισθήματα του θα είναι συνεχώς σε αναταραχή και γι’αυτό θα βρίσκεται σε κατάσταση συναισθηματικής ανισορροπίας. Θα μοιάζει μ’ ένα καλοσυνάτο άνθρωπο, που όλα τα χωνεύει, όλα τα τρώει, αλλά να μην του αγγίξεις τον ιδεαλισμό του. Αν τον ακουμπήσεις εκεί, είναι έτοιμος να σε φάει, εκρήγνυται.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα των καλόγηρων, που είναι καλοσυνάτοι, χαρούμενοι, Εύχαρεις. Αν τους θίξεις αυτό που τους καίει, θα σε κατασπαράξουν, π.χ. οι αντιδράσεις για το έργο του Καζαντζάκη «ο Χριστός ξανασταυρώνεται», ή το «ο Χριστός σούπερ Σταρ», για την αποτέφρωση, για τις ταυτότητες, τα σύμφωνα συμβίωσης κ.ά.

Οι βίαιες αντιδράσεις των μυστικιστών συμβαίνουν, διότι μπλοκάρουν την ενέργεια της Ψυχής με διάφορες σκεπτομορφές, που δημιουργούνται συνεχώς μέσα στο μυαλό τους. Τις δημιουργούν καθώς προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με το θείο.

Το μυαλό τους είναι γεμάτο από εικόνες του «αγαπημένου», που μπορεί να είναι ο Χριστός, ο Βούδδας, ο Μωάμεθ ή ο οποιοσδήποτε. Αυτές οι εικόνες απαιτούν ενέργεια για να παραμείνουν μέσα τους και να είναι ζωντανές συνεχώς, διότι τις έχουν ανάγκη για να έρθουν σε επαφή με τον «αγαπημένο», π.χ. την Παναγία, το Χριστό, τους Αγγέλους ή το Θεό, το Βούδδα κ.λ.π. και έτσι να έχουν την επιβεβαίωση ότι όντως ήρθαν σε σ’ επαφή με το θείο, το οποίο πιστεύουν ότι τους καθοδηγεί.

Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της προσωπικότητας τους, διότι η επιθυμία τους για ένωση με το ιδεατό, το τέλειο, το αγνό, το θείο, τους οδηγεί στο να χάσουν την επαφή με την υλική όψη της ζωής και αρχίζουν να μην ασχολούνται μ’ αυτή.  Τότε περνούν μία φάση απόσυρσης και δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες που απορρέουν από την υλική ζωή. Επιζητούν ν’ απελευθερωθούν από οτιδήποτε υλικό.

Ο αποκρυφιστής, επειδή εργάζεται από το πεδίο της σκέψης, χρησιμοποιεί και ενεργοποιεί το κέντρο λαιμού. Δουλεύει με τα κέντρα πάνω από το διάφραγμα. Το κέντρο άζνα όλο και πιο πολύ υποβάλει την καρδιά του σε μεγάλες δοκιμασίες, με την έννοια ότι ζητάει περισσότερη δύναμη, μέσω του κ. βάσης και κ. κεφαλής. Γι’ αυτό τα προβλήματα του σχετίζονται με την καρδιά, το αναπνευστικό και το νευρικό σύστημα.

Αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα με την έννοια ότι, στην προσπάθεια του μέσω του πειράματος και της απόδειξης να φτάσει σε χειροπιαστά πράγματα, είναι υποχρεωμένος από μία άλλη πλευρά να φτιάχνει μέσα στο μυαλό του σενάρια και υπολογισμούς π.χ. Αν συμβαίνει αυτό τι γίνεται με το άλλο; Aν γίνει το άλλο τι γίνεται με αυτό; Αποτέλεσμα είναι να χάνει πολύ χρόνο με πράγματα που μπορεί να γίνουν ή έγιναν ή θα γίνουν στο μέλλον και έτσι δεν βλέπει αυτό που είναι μπροστά του.

Λόγω λοιπόν του ότι βρίσκεται σε μία συνεχή κατάσταση πίεσης και στρεσαρίσματος, δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί το προφανές. Αυτό συμβαίνει διότι αναζητά τη γνώση μανιωδώς. Εφελκύει διαρκώς ενέργεια από την ψυχή και μπορεί να δραστηριοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το κ. λαιμού και το κ. άζνα άκαιρα και έτσι ν’ αντιμετωπίσει προβλήματα, που μπορεί να σχετίζονται με την υπερλειτουργία της υπόφυσης και επίφυσης.

Κατ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να προκύψουν προβλήματα που έχουν σχέση με το λεγόμενο “σύνδρομο του ελέφαντα”, να νοιώθει πλάκωμα στην περιοχή του στήθους, κοψίματα στην περιοχή της ωμοπλάτης, να παρουσιάζει νευρικά προβλήματα, να ξυπνάει ξαφνικά το βράδυ, να τρίζει τα δόντια του, να αισθάνεται ότι τον διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα κ.λ.π.

Συνεχίζεται ….

 

Ε.ΦΙ.Μ – “Αλίκη Μπέιλη”

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

Lifehub

Το LifeHub είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης, πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας με ανθρώπους που ενδιαφέρονται και αγαπούν το χώρο της ολιστικής θεραπευτικής. Μέσα από το LifeHub μπορείτε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας, να αντλήσετε πληροφόρηση από καταξιωμένους συνεργάτες στο χώρο, να βρείτε καλές πρακτικές για την καθημερινή σας ζωή, να εμπνευστείτε από ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας, να γνωρίσετε ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να παρευρεθείτε σε διάφορες εκδηλώσεις και σεμινάρια. Απολαύστε μια πηγή πλούσια σε πληροφορίες και άρθρα!

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.