ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΦΗΡΗΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ;

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα (συνέχεια)

δ. Τεχνικά μιλώντας, υπάρχουν δύο σώματα φωτός – το ζωτικό ή αιθερικό σώμα και ο φορέας της ψυχής. Το ένα είναι αποτέλεσμα αιώνων ενσαρκούμενης ζωής και γίνεται με το χρόνο μία ισχυρή δεξαμενή ενεργειών, που έχουν συλλέγει από ένα πλατύ φάσμα επαφών, μολονότι ρυθμίζεται απ’ τον ακτινικό τύπο στις τρεις του όψεις. Το αιθερικό σώμα υπάρχει και λειτουργεί σήμερα δυναμικά. Το σώμα της ψυχής βρίσκεται στη διαδικασία της βραδείας κατασκευής του και είναι εκείνη η «οικία αχειροποίητος, αιωνία εν τοις ουρανοίς», στην οποία αναφέρεται η Καινή Διαθήκη. Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι, η Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται στο αιθερικό σώμα και στην κατασκευή του και η Καινή Διαθήκη ασχολείται με τη δόμηση του πνευματικού σώματος.

3. Η Επιστήμη της Ανταχκάρανα πρέπει να μελετηθεί με τρεις τρόπους:
α. Συγκεκριμένα και σε σχέση με το αιθερικό σώμα, που είναι μία πραγματική, απτή μορφή και που θεωρείται έτσι από τη σύγχρονη επιστήμη ( αν και ακόμη δεν έχει γίνει παγκόσμια παραδεκτό).
β. Εγωϊκά και σε σχέση με την ψυχή και με το «σώμα φωτός», μέσω του οποίου ο πνευματικός άνθρωπος πρέπει να λειτουργεί στο κόσμο των ψυχών και το οποίο – όταν αναμιχθεί και συγχωνευθεί με το αιθερικό σώμα – επιφέρει την εκδήλωση της θεότητας πάνω στη γη κατά ένα μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ανάλογα με την έκταση της συγχώνευσης και τη συνειδητή αναγνώριση από το άτομο της επιτευχθείσας συγχώνευσης.
γ. Αφηρημένα και σε σχέση με τη Γνώση – Σοφία, που είναι δύο λέξεις που χρησιμοποιούνται αναφορικά με τη δύναμη και την ενέργεια, και με τη χρήση τους από το άτομο στο περιβάλλον και τις επαφές του.

Θ’ αντιληφθείτε πόσο αναγκαίο είναι να υπάρχει κάποια ικανότητα για αφηρημένη σκέψη, πριν μπορέσουν να γίνουν κατανοητές οι αληθινές επιπτώσεις της νέας αυτής επιστήμης.

Πηγή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – Alice Bailey

 

Επιμέλεια

Δήμητρα Αλαγκιόζογλου

 

Σχετικά με τον Αρθρογράφο

ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΛΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ

Ονομάζομαι Δήμητρα Αλαγκιόζογλου και είμαι Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός.

Ο κύκλος αυτός της εργασίας τελείωσε και τώρα είμαι εθελόντρια σε μία Μ.Κ.Ο που υποστηρίζει και συμπαρίσταται σε οικογένειες και παιδιά κυρίως Ρομά αλλά και άλλων εθνικοτήτων.

Ασχολούμαι κυρίως με παιδιά βοηθώντας τα στα μαθήματα τους.

Τα ενδιαφέροντα μου άπτονται θέματα όπως Φιλοσοφία, Εσωτερική Αστρολογία, Εσωτερική Θεραπευτική, αλλά και θέματα σύγχρονων Επιστημών, όπως η Αστροφυσική, θεωρία των κβάντα και άλλοι συναφείς κλάδοι.

Προσθήκη σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο


CAPTCHA Image
Reload Image

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.